Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  7:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 15:17

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητούν 2 δημοψηφίσματα τον Οκτώβριο

Με ένα κείμενο – «φωτιά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη και λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, οι «87» με νέα παρέμβασή τους ζητούν τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων για το πρώτο δεκαήμερου του ερχόμενου Οκτώβριο.

«Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών, προτείνουμε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Καταστατικού, με το ερώτημα:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ως πρωταγωνιστής στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη – χωρίς διάλυση των κομμάτων που θα μετέχουν – δημιουργία μεγάλου φορέα του προοδευτικού κόσμου, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές από τη ΝΔ ;”.

Δημοψήφισμα με διαφάνεια και διασφαλισμένες διαδικασίες.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού προτείνουμε να κατατεθούν έγκαιρα, να συζητηθούν διεξοδικά και να εγκριθούν και αυτές από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άμεσα και όχι από ένα σώμα αντιπροσώπων των μελών μας σε ένα καταστατικό Συνέδριο. Αξιοποιώντας και για αυτό το θέμα τα άρθρα 24 και 25 του καταστατικού μας.

Τέλος τα θέματα των δημοψηφισμάτων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας, οφείλουν να συζητηθούν αναλυτικά σε όλες τις οργανώσεις. Για την ουσιαστική συζήτηση τους, προτείνουμε την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

newsit.gr