Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 19:56

Όλη η Δυτική Ελλάδα (μετά το 25%) στην Κυβέρνηση!

Ίσως είναι μια από τις λίγες φορές στα κατά καιρούς κυβερνητικά σχήματα, και ανεξαρτήτως πρωθυπουργού, που στη κυβέρνηση συμμετέχουν έστω και σε επίπεδο υφυπουργού, βουλευτές και από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Και σε αυτό σίγουρα έπαιξαν κάποιο ρόλο τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην περιοχή, καθώς η ΝΔ κινήθηκε κάτω από το πανελλαδικό της ποσοστό. 26% σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία και 23,1% στην Αχαΐα, αυτή ήταν η επίδοση της ΝΔ. Συνολικά δηλαδή μιλάμε για ένα 25%. Και ήταν μια από τις χαμηλότερες επιδόσεις σε περιφερειακό επίπεδο του κυβερνώντος κόμματος.

Έτσι και ο Αιτωλοακαρνάνας Κώστας Καραγκούνης προστέθηκε στο κυβερνητικό σχήμα και η Αχαΐα δεν έμεινε χωρίς εκπροσώπηση, καθώς η αποπομπή της Χριστίνας Αλεξοπούλου συνοδεύτηκε από την υπουργοποίηση του Ιάσωνα Φωτήλα, ενώ ο Ανδρέας Νικολακόπουλος από την Ηλεία παραμένει ως υπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Βέβαια για τη Δυτική Ελλάδα και τα προβλήματά της δεν αρκεί η υπουργοποίηση κάποιων τοπικών βουλευτών, χρειάζεται και αποτελεσματικότητα συνολικά από την Κυβέρνηση. Και αυτό είναι φυσικά το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr