Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:18: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 10:01

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: Τα πρόσωπα και όχι οι πολιτικές φταίνε στον Μητσοτάκη

Σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια αλλαγής του αρνητικού κοινωνικού κλίματος στον απόηχο των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ένα δήθεν ανασχηματισμό σε πέντε υπουργεία.

Λες και οι πολιτικές που έχουν φέρει σε αδιέξοδο την κοινωνία και που συγκεντρώνουν την ισχνή ανάπτυξη σε λίγα ισχυρά συμφέροντα είναι θεόσταλτα και κατάρες του Φαραώ και δεν εκπονήθηκαν από τον ίδιο και το Υπουργικό Συμβούλιο συνολικά.

Λες και τις καταστροφικές κατασκευές, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, τις αυθαιρεσίες και την καταστροφή του φυσικού πλούτου την αποφάσισε άλλος.

Λες και την κατανομή του Ταμείου Ανάκαμψης κατά 97% στο 0,4% των ημετέρων επιχειρήσεων την αποφάσισε άλλος.

Λες και η ερήμωση της υπαίθρου, η καταστροφή της μικρής αγροτικής καλλιέργειας, οι πυρκαγιές -οι μεγαλύτερες στην ιστορία της Ευρώπης- και οι πλημμύρες είναι άσχετες με τις αποτυχημένες πολιτικές που το αναπτυξιακό μοντέλο δεκαετιών και το κόμμα του επέλεξαν.

Ωσάν η ακρίβεια στα τρόφιμα και στην ενέργεια να μην οφείλεται στους μονοπωλιακούς όρους που ο ίδιος με τις πολιτικές του δημιουργεί, αλλά να αποτελεί και αυτό θεομηνία.

Ωσάν η κωλυσιεργία και η πολιτική ανεπάρκεια για μια δίκαιη πράσινη μετάβαση που θα αναδιαρθρώσει το οικονομικό πλεόνασμα σε μια δίκαιη κατανομή πόρων δεν ήταν δική του επιλογή.

Λες και την αύξηση των άδικων έμμεσων φόρων που γονατίζουν το μέσο ελληνικό νοικοκυριό την επέλεξε κάποιος άλλος.

Ωσάν οι συνθήκες γαλέρας στο εργασιακό πεδίο να δημιουργήθηκαν από μόνες τους. Όταν στην Ελλάδα μόνο το 30% των εργαζομένων καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις και το Ενωσιακό Δίκαιο επιβάλει ελάχιστο το 80%. 

Ωσάν η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας και του κοινωνικού κράτους να οφείλεται σε κάποιους μεμονωμένους Υπουργούς. 

Ο κ. Μητσοτάκης διάβασε λάθος το μήνυμα των εκλογών. Η ελληνική κοινωνία δεν του ζήτησε να επισπεύσει τις πολιτικές του που εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες, καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο της χώρας και συρρικνώνουν τη Δημοκρατία.

Η κοινωνία ζήτησε επανεγκατάσταση του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας και της καλής δημοσιονομική διαχείρισης.

Η κοινωνία ζήτησε τη δίκαιη και δημοκρατική μετάβαση  σε μια οικονομία, όπου ο κάθε Έλληνας θα σηκώσει το βάρος που του αναλογεί και θα ενισχυθεί ανάλογα με τις πραγματικές και αντικειμενικές του ανάγκες.

Η κοινωνία ζήτησε ίσες ευκαιρίες και ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία και στην Παιδεία.

Οι Πράσινοι - Οικολογία καλούν όλες τις προοδευτικές και κοινωνικές δυνάμεις να προστατεύσουν  στην πράξη το δημόσιο συμφέρον, αφού η αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με τις εξαρτήσεις της, δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει. Τις καλούν να συμβάλουν δημιουργικά σε μια Δίκαιη Πράσινη Μετάβαση, με πολιτικές που θα βγάλουν την ελληνική κοινωνία από τα αδιέξοδά της και θα αποτελέσουν ουσιαστικό ανάχωμα στη ρητορική μίσους της ακροδεξιάς και τις ανέξοδες υποσχέσεις του λαϊκισμού.