Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 20:10

Εντολή ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: «Χτυπήστε S-300 και S-400 για να μην έχουν προβλήματα τα F-16»

Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μια νέα αεροπορική εκστρατεία, προφανώς σχεδιασμένη από τους δυτικούς συμμάχους της, για να καταστρέψει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Αυτή η στρατηγική, που χρονολογείται από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, αποσκοπεί στη δημιουργία ασφαλούς εναέριου χώρου για την έλευση και είσοδο των αεροσκαφών F-16 σε ενεργό υπηρεσία.

Η καταστροφή αντιαεροπορικών συστημάτων είναι πάντοτε μια περίπλοκη και απαιτητική επιχείρηση.

Στη δεκαετία του 1960, τα συστήματα αυτά ήταν πιο ογκώδη και λιγότερο κινητά, καθιστώντας την καταστροφή τους σημαντικά πιο εύκολη.

Σήμερα, τα συστήματα αυτά είναι πολύ πιο ευκίνητα και προστατεύονται από προηγμένα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και καμουφλάζ.

Η τρέχουσα στρατηγική των Ουκρανών περιλαμβάνει συνδυασμένες επιθέσεις με διάφορα μέσα, όπως αεροσκάφη εξοπλισμένα με πυραύλους AGM-88 HARM, drones και πυραύλους HIMARS.

Αυτός ο συνδυασμός επιθέσεων αναγκάζει τα αντιαεροπορικά συστήματα να εξαντλήσουν τα πυρομαχικά τους, καθιστώντας τα ευάλωτα σε περαιτέρω επιθέσεις «κορεσμού».

Η ανάγκη για καταστροφή των συστημάτων S-300 και S-400 είναι κρίσιμη για την προστασία των ουκρανικών F-16 και εφόσον επιτευχθεί θα επιτρέψει στα F-16 να επιχειρούν χωρίς περιορισμούς.

Η Ρωσία διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την απειλή.

Η χρήση κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων και φορητών πυραυλικών συστημάτων, όπως οι Igla και TOR, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική άμυνα κατά των ουκρανικών επιθέσεων.

Γενικότερα, η Ρωσία θα πρέπει να αναπτύξει νέες τακτικές για να αντιμετωπίσει την απειλή των επιχειρήσεων καταστολής αεράμυνας που διενεργούνται.

Η χρήση πληροφοριών από δορυφόρους και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης θα είναι κρίσιμη για την ανίχνευση και αντιμετώπιση των ουκρανικών επιθέσεων.

Η ρωσική αεροπορία και τα αντιαεροπορικά συστήματα θα πρέπει να συνεργαστούν στενά για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.

Η αναβάθμιση των συστημάτων και η συνεχής προσαρμογή στις τακτικές των αντιπάλων είναι απαραίτητες για την προστασία της ρωσικής αεροπορικής κυριαρχίας.

pronews.gr

Πολυμέσα