Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 20:19

Β.Πούτιν για δυτικά όπλα σε Ουκρανία: «Θα απαντήσουμε με παράδοση ρωσικών όπλων στους εχθρούς των Δυτικών – Θα βάλλονται πανταχόθεν»!

Με μια δήλωση ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν από την Αγία Πετρούπουλη, μίλησε για «δικαίωμα στην ασύμμετρη απάντηση» στις δυτικές χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Ο Ρώσος πρόεδρος δείχνει έτσι κάθε κράτος που έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» οπουδήποτε στον πλανήτη και που προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, όπως ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και άλλα ότι θα αντιμετωπίσει αναβαθμισμένη απειλή καθώς μπορεί να τους προμηθεύσει όπλα κατά των δυτικών χωρών.

Έτσι σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να προμηθεύσει περιοχές από τις οποίες θα μπορούν να πραγματοποιηθούν χτυπήματα κατά ευαίσθητων στόχων που ανήκουν σε χώρες που προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Αναλυτικότερα και στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το «πράσινο φως» του Βερολίνου όχι απλά για την αποστολή πυραύλων cruise τύπου Taurus στην Ουκρανία αλλά και την ελέυθερη χρήση κατά ρωσικού εδάφους ο Β.Πούτιν δήλωσε:

«Οι παραδόσεις γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει σοκ σε πολλούς στη Ρωσία» τόνισε ο Πούτιν.

«Εάν τώρα χρησιμοποιηθούν πύραυλοι κατά ρωσικών εγκαταστάσεων, θα καταστραφούν ολοσχερώς οι σχέσεις μας με τη Γερμανία» πρόσθεσε και συνέχισε «Αυτό που κάνουν δυτικές χώρες  έχουμε το δικαίωμα και μπορούμε να το κάνουμε και εμείς»

«Μπορούμε να δώσουμε όπλα μακρού βεληνεκούς σε άλλους από οπουδήποτε στον πλανήτη, που θέλουν να χτυπήσουν δυτικούς στόχους».

«Οι παραδόσεις δυτικών όπλων τέτοιου επιπέδου στην Ουκρανία για να ας δημιουργήσει προβλήματα μας δίνει αυτό το δικαίωμα»

«Αυτό που κάνει η Δύση κατά Ρώσων μπορεί να μας οδηγήσει σε μια ασύμμετρη απάντηση. Δεν μπορούμε να το κάνουμε; Πάντως θα το σκεφτούμε.»

pronews.gr

Πολυμέσα