Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 19:35

Δεν επηρεάζουν τους ψηφοφόρους του Ν.Τραμπ οι καταδίκες εναντίον του: Πήρε το 85% των ψήφων σε προκριματικές

Ο Ντόναλντ Τραμπ όχι απλά επιβίωσε στην πρώτη εκλογική δοκιμασία μετά την ετυμηγορία σε βάρος του στη Νέα Υόρκη, στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες αλλά έδειξε να μην έχει επηρεαστεί σχεδόν καθόλου το εκλογικό σώμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος που παραμένει στη μάχη για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου με τους συντηρητικούς αντιπάλους του να έχουν εδώ και καιρό παραδεχτεί την ήττα τους.

Όμως, το εκλογικό χρονοδιάγραμμα στις ΗΠΑ είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο που κάποιες πολιτείες διοργανώνουν ακόμη προκριματικές εκλογές, οι οποίες υπηρετούν στο να οριστεί επισήμως ο υποψήφιος, που θα πάρει το χρίσμα στο Συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο.

Αυτό συνέβη χθες στη Μοντάνα, το Νιου Τζέρσεϊ, το Νέο Μεξικό και τη Νότια Ντακότα.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επισήμως ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος που παραμένει στην κούρσα απέναντι στον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τα ονόματα των πρώην αντιπάλων του του συντηρητικού κόμματος εξακολουθούν και αναγράφονται στα ψηφοδέλτια, καθώς αυτά είχαν εκτυπωθεί μήνες πριν.

Έτσι ο Τραμπ συγκέντρωσε ένα καλό σκορ σε κάθε μία από αυτές τις πολιτείες, εξασφαλίζοντας, για παράδειγμα, ποσοστό 85% των ψήφων στο Νέο Μεξικό.

pronews.gr