Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:32: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 18:57

Υλοποιείται η Δέσμευση Σταϊκούρα σε Παπαθανάση για Ένταξη των Αντιπλημμυρικών Έργων και Έργων Ύδρευσης των περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Σταϊκούρας στα εγκαίνια της γέφυρας του Ευήνου ανακοίνωσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα ύδρευσης των περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027» 

Η ένταξη του έργου στο ταμείο του ΕΣΠΑ 21-27 με την Α΄ Φάση να ανέρχεται στα 64.500.000 ευρώ αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας.

Το έργο αφορά τις εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις στις παραλίμνιες περιοχές Αμβρακίας, Αμφιλοχίας και Βάλτου, τo οποίo είχε αρχικά ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και εν συνεχεία απεντάχθη. 

Ο κ. Παπαθανάσης, κατά την επίσκεψή του τον Φεβρουάριο στο Υπουργείο Υποδομών, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά τα εξής: «Κατά τη συνάντηση εργασίας έθεσα στον Υπουργό όλα τα σημαντικά έργα υποδομής που διεκδικεί η Αιτωλοακαρνανία», ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ένταξης του συγκεκριμένου έργου σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, για να λάβει την θετική απάντηση του Υπουργού: «Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το έργο Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου ύψους 64.500.000ευρώ θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 και θα προχωρήσει η υλοποίησή του». Πλέον, το έργο περνά στη φάση της υλοποίησής του. Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται τον Αύγουστο του 2026, και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την προστασία των περιοχών αυτών από πλημμύρες και την εξασφάλιση επάρκειας σε πόσιμο νερό.

Άλλωστε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην Αιτωλοακαρνανία και στο Αγρίνιο αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής τα οποία υλοποιήθηκαν κα υλοποιούνται στην περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα, πέραν της γέφυρας του Ευήνου που ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε πριν λίγους μήνες παρουσία του ολοκληρωμένος ο οδικός άξονας Αμβρακίας – Ακτίου  και είχε επισκεφθεί το έργο Αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας που είναι υπό κατασκευή στον Ορεινό Βάλτο προϋπολογισμού 600.000.000 ευρώ ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα έργα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα, τα οποία υλοποιούνται. 

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε τη σημασία των Ευρωεκλογών καθώς για τα σημαντικά αυτά έργα αξιοποιούνται ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και πόροι.
Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα ‘Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027’ αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας, ενώ συνεχίζουμε να διεκδικούμε κι άλλα έργα υποδομής για τον τόπο μας. Οι Ευρωεκλογές έχουν μία ξεχωριστή σημασία όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η χώρα μας αλλά και για πολιτικές που θα εφαρμοστούν και αφορούν μέτρα για τους αγρότες μας, το μεταναστευτικό, το δημογραφικό και την Ευρωπαϊκή άμυνα. Οι Ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για χαλαρή ψήφο και πειραματισμούς γιατί η ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη σημαίνει περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη, επιπλέον ευκαιρίες αξιοποίησης πόρων και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

παπαθαναση μητσοτακης