Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 20:23

Ο κόσμος δεν ξεχνάει ότι η Ελλάδα πτώχευσε...

Συζήτηση στην Βουλή για την ακρίβεια και όπως αναμενόταν συμπέρασμα δεν βγήκε. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση προς ένα κόμμα που κυριαρχεί αλλά δεν έχει καμία συμμαχία. Κάπως έτσι η κουβέντα είχε "αλλεπάλληλα εμπόδια, μεταναστευτικές ροές, προκλήσεις στο Αιγαίο, θεομηνίες", από την κυβέρνηση και "μισθούς Βουλγαρίας με τιμές Σουηδίας από την αντιπολίτευση".

Και φυσικά πολλή Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τσίπρα ειδικά όταν την κουβέντα ο Μητσοτάκης την πήγε σε όσα έγιναν μεταξύ δέκα και πέντε χρόνων πριν.
" Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε χρεοκοπία. Συντάξεις 4.000 ευρώ σε όλους. 13ος 14ος μισθός… Ας το αντιληφθούμε ότι με τα ίδια προβλήματα παλεύουμε όλοι και μπορούμε να επιμείνουμε μόνο σε ρεαλιστικές λύσεις. Εσείς επανέρχεστε στην εποχή Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη(σ.σ. έγιναν κινήσεις προσέγγισης από τον κ. Κασσελάκη). Τώρα βρήκατε το αντίδοτο σε όλα που είναι το μηδενικό(!) ΦΠΑ. Αυτό δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία και δεν πέτυχε. Δείτε τις τιμές στην Ισπανία και συγκρίνετε με την Ελλάδα. Πόσο στοιχίζει το μέτρο; 4 δισ. τον πρώτο χρόνο και 2,4 δισ. για κάθε επόμενο χρόνο. Όλα τα μέτρα τα οποία έχετε εξαγγείλει στοιχίζουν στην 4ετία 45,8 δισ. με κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται μόνο μία λέξη: Χρεοκοπία, και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή».

Όλα αυτά από τον Μητσοτάκη με αναφορές στον Τσίπρα που έλεγε πως όταν μειώνεις τον ΦΠΑ αυτό δεν συνεπάγεται μείωση τιμής. Ασφαλώς η αντιπολίτευση απάντησε με ορυμαγδό. Από στοιχεία μέχρι προτάσεις σαν του ΚΚΕ να καταργηθεί η Ε.Ε. Η πραγματικότητα όμως λέει κάτι άλλο.

Ούτε η Σουηδία, ούτε η Βουλγαρία πτώχευσαν όπως η Ελλάδα που ήταν περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πέρασε μια δεκαετία πρωτοφανούς κρίσης. Μεταξύ 2015 και 2019, όταν στην Ευρώπη έβρεχε λεφτά κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα και ακολούθησαν απανωτές παγκόσμιες καταστροφές. Κάπως έτσι ο κόσμος εδώ και 7-8 χρόνια κοιτά ποιος είναι ο επικεφαλής σε κάθε κόμμα και ρωτάει ένα πράγμα: "Αυτός(ή αυτή) κάνει για να έχει τη χώρα στα χέρια του/της;".

Και ψηφίζει ή δεν ψηφίζει...

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 165 φορές