Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 20:21

Στην Παλαιστίνη ο Κασσελάκης – Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Ηani Al – Hayek είχε νωρίτερα σήμερα στη Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης μετέφερε, όπως είπε, αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, εξηγώντας πως αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του ταξιδιού του. Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρέπει «να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοναπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πιέσει και την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «δίκαιο» και «ηθικό» «ο παλαιστινιακός λαός να έχει επιτέλους το δικό του κράτος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Από πλευρά του, Ο κ. Ηani Al – Hayek ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Γάζας λέγοντας ότι η καταστροφή που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι ολοκληρωτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Βηθλεέμ.

Η Βηθλεέμ αποτελεί τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη. Εκτός από την Βηθλεέμ ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα και την Ραμάλα, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης ‘Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

sinidisi.gr