Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 20:20

«Ελλάδα-κράτος Βισύ»! – Ο Κ.Μητσοτάκης διαπραγματεύεται στην Άγκυρα όπως ο Πετέν μια «έντιμη ειρήνη» και παραχωρεί εθνικά δικαιώματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο απόγειο της μυστικής, «προσωπικής» διπλωματίας που ασκεί, ερήμην του ελληνικού λαού και των λοιπών πολιτικών αρχηγών διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή, ουσιαστικά το Αιγαίο και τον ελληνικό έλεγχο στο Αρχιπέλαγος και στο FIR Αθηνών ε τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, καθώς και οι διπλωματικοί σύμβουλοι, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Στις 17:15 ολοκληρώθηκε η… ιδιωτική (!) συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο “Λευκό Παλάτι” στην Άγκυρα.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 17:45.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστας Φραγκογιάννης, αρμόδιοι για τον πολιτικό διάλογο και τη “θετική” ατζέντα, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Τούρκος ομόλογός του Ιμπραήμ Καλίν, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αθανάσιος Ντόκος, η Σύμβουλος Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού Αριστοτελία Πελώνη και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

Ουσιαστικά πρόκειται σαν την παράδοση της Γαλλίας το 1940, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς, υπό τον στρατάρχη Πετέν, από το υπουργό Εξωτερικών, μέχρι τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας συμμετείχαν στο περίφημο βαγόνι της παράδοσης, στην ίδρυση του κράτους του Βισύ, μιας λουτρόπολης, που έδωσε το όνομά της στην περιοχή της Γαλλίας που έμεινε τύποις «ελεύθερη».

Επιπλέον, αναμένεται η ανακοίνωση της ίδρυσης του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Οι Μητσοτάκης και Ερντογάν προγραμματίζεται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο για να «σφραγίσουν» την παράδοση μιας οικονομικά, δημογραφικά και ηθικά εξοντωμένης Ελλάδας…

Δείτε εδώ ζωντανά τις δηλώσεις:

pronews.gr

 

Διαβάστηκε 215 φορές