Παρασκευή, 24η Μαίου 2024  4:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 18:25

Προελαύνουν ακάθεκτοι οι Ρώσοι στο μέτωπο του Ντονέτσκ: Κανείς στη Δύση δεν ασχολείται πια με τον Β.Ζελένσκι λόγω Ισραήλ και Ιράν (βίντεο)

Σημαντικά κέρδη έχει αποκομίσει ο ρωσικός Στρατός από τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στο μέτωπο του Ντονέτσκ. Η επιθετική τακτική κίνηση συνεχίζει να αποφέρει αποτελέσματα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πόλη Ποκρόφσκ.

Τις τελευταίες 48 ώρες ο ρωσικός στρατός κατάφερε να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου έως και 3 χιλιόμετρα προς το Οσερετίνο και τη Νοβομπαχμουτίβκα.

Όλοι οι δρόμοι προς το Μπερντίτσι είναι κομμένοι, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα την απόσυρση της Ουκρανίας από το Μπερντίτσι.

Οι Ουκρανοί κατά την συνήθη πρακτική τους δεν αναφέρουν απώλειες δικές τους είτε δυτικών στελεχών. Καμία ενημέρωση επίσης δεν έχει υπάρξει για την κατάσταση που επικρατεί στα ουκρανικά στρατεύματα, με ανεξάρτητες πηγές να αναφέρουν ήδη μερική κατάρρευση του μετώπου και τακτική υποχώρηση των Ουκρανών.

Ο ρωσικός Στρατός κατάφερε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στο νότιο Κρασνογκόρσκ και κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη τη νότια γειτονιά Κρασνογκόρσκα.

Αν επιτύχουν ολοκληρωμένα να ανασυνταχθούν στα νότια της βιομηχανικής ζώνης που υπάρχει στην περιοχή, τα ρωσικά στρατεύματα θα βρίσκονται σε θέση να περικυκλώσουν τις θέσεις άμυνας των Ουκρανών εντός της.

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη για τη βιομηχανική ζώνη φαίνεται να έχει ξεκινήσει.

Αξιοσημείωτη είναι και η αυξημένη δράση της ρωσικής Αεροπορίας πάνω από την περιοχή. 

Εντυπωσιακό βίντεο απεικονίζει ζεύγος αεροσκαφών Su-25 να εκτελούν αποστολές υποστήριξης των ρωσικών στρατευμάτων, βάλλοντας με ρουκέτες εναντίον ουκρανικών θέσεων. 

Μάλιστα, φαίνεται πως χρησιμοποιούν τακτική «lobbing attack», μίας τακτικής που αναπτύχθηκε κατά την έναρξη της σύρραξης για την ασφαλέστερη χρήση ρουκετών από επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη υποστήριξης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τακτική, οι πιλότοι των αεροσκαφών υπολογίζουν υπό γωνία την στόχευση των οπλικών τους συστημάτων, ουσιαστικά με τρόπο παρόμοιο της στόχευσης ενός συστήματος όλμου.

Αυτό επιτρέπει την εκτόξευση των όπλων σε μεγαλύτερη απόσταση από το στόχο, αποφεύγοντας αποτελεσματικότερα τον κίνδυνο για εμπλοκή με εχθρικά αντιαεροπορικά συστήματα που πιθανώς ελλοχεύουν για ενέδρα.

 

 

Πολυμέσα

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ»
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 18:30