Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 19:43

Πυρηνικός συναγερμός στην Πολωνία από ρωσικό πλήγμα με υπερ-υπερηχητικά βλήματα Kh-47 Kinzhal (βίντεο)

H Ρωσία πέτυχε τα ξημερώματα το μεγαλύτερο στρατηγικό πλήγμα που έχει πετύχει μέχει σήμερα στην Ουκρανία, καταστρέφοντας με υπερ-υπερηχητικά βλήματα Kh-47  Kinzhal και πυραύλους cruise Kh-101, την μεγαλύτερη υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου της χώρας στο Bilche-Volitsko-Uher, στην πόλη Stryiκαι του Λβιβ και μαζί της τα 17 δισεκατομμυρια κυβικά μέτρα αποθηκευμένου αερίου!

Η επίθεση έγινε από τρεις διαφορετικές πλευρές.

Η καταστροφή της ποσότητας του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με την αδυναμία προμήθειας νέας ποσότητας από την Ρωσία, σημαίνει ότι η Ουκρανία «τελείωσε» ενεργειακά.

Συνολικά οκτώ μαχητικά MiG-31 έπληξαν με Kinzhal και Kh-101 την δεξαμενή προκαλώντας ένα μανιτάρι που έμοιαζε με πυρηνικό και φάνηκε από τη Πολωνία, σε βάθος 100 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Η δεξαμενή βρισκόταν σε βάθος 50 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, κάτι που δεν εμπόδισε τους Kinzhal να περάσουν το πετρώδες έδαφος «σαν βούτηρο» και να εκραγούν μέσα στην δεξαμενή!

Στην Πολωνία ξεκίνησαν μετρήσεις της ραδιενέργειας αφού υπήρξε αρχικά η υποψήφια πυρηνικής επίθεση κατά που δεν επιβεβαιώνεται, όμως.

Η χώρα έχει πλέον λιγότερα από τα μισά αποθέματα φυσικού αερίου από αυτά που είχε και δεν μπορούν καν να εφοδιαστούν από την ευρωπαϊκή αγορά αφού η αποθήκη καταστράφηκε.

Την επίθεση σε αυτή την υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου επιβεβαίωσε η ουκρανική εταιρεία Naftogaz.

pronews.gr

Πολυμέσα

Δείτε τα αποτελέσματά της :

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 19:49