Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:55: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 14:13

Θεσσαλονίκη: Με πανό για τα Τέμπη παρέλασε η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του δυστυχήματος

Την επιμονή της αλλά και τις … ευγενικές οχλήσεις που δέχθηκε από την αστυνομία προκειμένου να κατεβάσει πανό για τα Τέμπη και να μην το χρησιμοποιήσει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης αναφέρει με ανάρτησή της στο Twitter η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του δυστυχήματος των Τεμπών.

Όπως ανέφερε, στην προσπάθειά της να σηκώσει πανό ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών, παρακινήθηκε ευγενικά από αστυνομικούς να μην το κάνει, γιατί «είχαν τέτοια εντολή». Τελικά, η Ευδοκία Τσαγκλή όχι μόνο σήκωσε το πανό της, αλλά παρέλασε κιόλας κρατώντας το.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Σήμερα στάθηκα στην εκκίνηση της παρέλασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης και ήρθε ένας μη ένστολος αστυνομικός (χωρίς να εχω ανοίξει το χαρτόνι) κάνοντας μου επίπληξη. Απομακρύνθηκα και άνοιξα το χαρτόνι παρακάτω όπου ένας ευγενέστατος άλλος (μη ένστολος) αστυνομικός μου είπε ότι δεν μπορώ να μείνω εκεί με το χαρτόνι ανοιχτό. Τον ρώτησα γιατί, αν κάνω κάτι παράνομο, ρωτώντας τον αν έχουμε δημοκρατία. Μου είπε «ακολουθώ εντολές». Του είπα ότι δεν θέλω να βρει τον μπελά του εξαιτίας μου αλλά ότι αυτό δεν είναι σωστό, ρωτώντας τον αν μπορώ να πάω προς το σπίτι μου (μετά τον Λευκό Πύργο) με το χαρτόνι στα χέρια και το αποδέχτηκε. Ξεκίνησα λοιπόν παράλληλα της παρέλασης αλλά μετά από λίγο με σταμάτησε κι άλλος αστυνομικός, ένστολος (για πρώτη φορά) και αυτός πολύ ευγενικός. Μου είπε ότι μου το ζητάει προσωπικά ως άνθρωπος σαν χάρη, να κάτσουμε να δούμε μαζί την παρέλαση χωρίς να εχω ανοιχτό το χαρτόνι. Του είπα ότι δεν συμφωνώ και αν είναι νόμιμο να συνεχίσω να πηγαίνω προς το σπίτι μου, παράλληλα με την παρέλαση, με το χαρτόνι στα χέρια. Επέμενε και του εξήγησα ότι ακόμα και η μητέρα μου αν το ζητούσε δεν θα το δεχόμουν, όπως δεν θα δεχόμουν και αν καποιος άγνωστος μου έκανε πρόταση να κολυμπήσουμε στον Θερμαϊκό. Μου είπε ότι αυτό θα ήταν παράλογο και απάντησα πως ακριβώς το ίδιο παράλογο είναι να μου ζητάει αυτή την «προσωπική χάρη» ως ένστολος. Έκανα λοιπον και εγώ την παρέλαση μου μέχρι τον Λευκό Πύργο παράλληλα στο πεζοδρόμιο, για να τιμήσω τους δικούς μας ήρωες, τους δικούς μας νεκρούς και ως υπερήφανη Ελληνίδα να μοιραστώ το μήνυμα πως όσοι έχουμε εθνική υπερηφάνεια, δεν τιμούμε τους εθνικούς προδότες που αποτελούν εθνική ντροπή. Δεν ξεχνάμε! 

topontiki.gr

Πολυμέσα