Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  4:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 18:13

ΕΠΑΜ: Ανακοίνωση καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει απερίφραστα την καθόλα ύποπτη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, σε μια περίοδο, μάλιστα,  που ο Ρωσικός λαός με τη συμμετοχή και τη ψήφο του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου  Πούτιν.

Άμεσο στόχο είχε να πλήξει το αίσθημα ασφάλειας του Ρωσικού λαού  και την εμπιστοσύνη του προς την πολιτική πολέμου του Κρεμλίνου.

Η  στάση  της Δύσης απέναντι στο αποτρόπαιο γεγονός επέχει θέση ομολογίας στήριξης των ηθικών και φυσικών  αυτουργών της επίθεσης. Τα δε ΜΜΕ της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών,  αποφεύγουν  να καταδικάσουν απερίφραστα  το τρομοκρατικό κτύπημα,  αφού καθώς είναι εθισμένα να κατηγοριοποιούν τις σφαγές σε «ηθικά ανεκτές» ή μη, ανάλογα με τα συμφέροντα της Δύσης, είτε το υποβαθμίζουν είτε το διαστρεβλώνουν.   Όταν πρόκειται για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων είναι «ηθικά ανεκτή» σφαγή, ή έστω «αρκούντως αιτιολογημένη». Παρόμοια στάση δείχνουν να κρατούν και για τη χθεσινή σφαγή στη Μόσχα, όπου δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίζουν τα «σκληρά» και «αυταρχικά αστυνομικά μέτρα» του «καθεστώτος Πούτιν», που ωστόσο «στάθηκαν ανεπαρκή».

Ο ελληνικός λαός θα  πρέπει να ανησυχεί βαθύτατα, διότι πολύ φοβόμαστε ότι δεν πρόκειται για ένα  μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κλιμάκωσης των ενεργειών του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ