Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  9:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 14:30

Οι «Πράσινοι Οικολογία» στον Έβρο

Από τον Έβρο, με τετραήμερη περιοδεία, ξεκίνησαν οι περιοδείες της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος «Πράσινοι Οικολογία» και με κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Συμπροέδρους Βασιλική Γραμματικογιάννη και Ηλία Γιαννίρη, 
Την πρώτη ημέρα, Πέμπτη 21/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ενημέρωση από τον Δασάρχη Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιο Πιστόλα και τον Διευθυντή Δασών Έβρου κ. Πέτρο Ανθόπουλο, όπου συζητήθηκαν κρίσιμες δράσεις και πόροι που πρέπει να υπάρξουν για την αποτελεσματική αποκατάσταση του ευαίσθητου αγρο-δασικο-γεωργικού περιβάλλοντος μετά την πυρκαγιά του Έβρου, την μεγαλύτερη της Ευρώπης την τελευταία εικοσαετία. 
Όπως ειπώθηκε και από τις δύο πλευρές, ο αγώνας για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αποκατάστασης πρέπει να γίνει συντονισμένα μέσα στην επόμενη διετία, και με τη συμμετοχή των ίδιων των παραγωγικών δυνάμεων (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, δασεργάτες, δασικοί συνεταιρισμοί κλπ) προκειμένου οι παραγωγοί να μην εγκαταλείψουν την περιοχή. 
Η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να απαιτήσει έως και 20 χρόνια ώστε το οικοσύστημα να επανέλθει στην προ των πυρκαγιών κατάσταση. Κοινή εκτίμηση είναι ότι αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο δάσος όπως πριν από 30-40 χρόνια, η φωτιά θα είχε σβηστεί και ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από την κεντρική διοίκηση ότι σε πολλά ζητήματα θα πρέπει να αποφασίζουν η ίδια η τοπική διοίκηση, υπηρεσίες και τοπικοί φορείς, καθώς η πρόληψη κοστίζει τουλάχιστον το 1/4 με 1/5 λιγότερο από την καταστολή και την εκ των υστέρων αντιμετώπιση. 
Ενημερωτική επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης του Δέλτα του Έβρου 
Στους δύο Συμπροέδρους του κόμματος «Πράσινοι – Οικολογία» έγινε και ενημερωτική ξενάγηση για το εθνολογικό και ιστορικό παρελθόν του Έβρου από την Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου, όπου αναδείχθηκε και ο σημερινός σημαντικός ρόλος του μουσείου για την τοπική κοινωνία.    
Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο Συμπρόεδροι  για την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών και για την περιοδεία στη Θράκη στον τηλεοπτικό σταθμό Thrakinet TV
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.