Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  1:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 18:04

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα: «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», που ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 13 Μαρτίου 2024.

Η σημερινή μέρα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Όμως ξεκίνησε με μια ύβρι. Απουσιάζει ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος των Τεμπών: ο πρωθυπουργός. Ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ρίψασπις. Έπρεπε να είναι εδώ, είτε για να υπεραμυνθεί σε όσα πρεσβεύει η ΝΔ είτε για να αναλάβει ευθύνες.

Όσο για τον κο Φάμελο, επειδή είπε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, θα του πω ότι είστε όλοι ίδιοι και το αποδείξατε σήμερα. Είπατε ότι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής τον Νοέμβριο του 2023, όταν η αλήθεια είναι πως η Ελληνική Λύση ζητούσε τη σύσταση εξεταστικής από τον Μάρτιο και τελικά καταθέσαμε τη σχετική πρόταση τον Σεπτέμβριο του 2023!

Σε αυτό το κοινοβούλιο ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι λέγονται συνεχώς ψέμματα. Εμείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάμε ότι είστε ίδιο και πανομοιότυποι. Εσείς ξεχνάτε το Μάτι. Εμείς δεν το ξεχνάμε, όπως δεν ξεχνάμε και τις Πρέσπες, την πολιτική Κατρούγκαλου με τις μειώσεις συντάξεων και άλλα πολλά.

Στο θέμα των Τεμπών εμείς μιλάμε για συγκάλυψη. Και αυτό επειδή παραμένουν αναπάντητα κάποια ερωτήματα, όπως:

-είναι αλήθεια ότι οι πραγματογνώμονες, που κλήθηκαν στο σημείο μέρες αργότερα, είχαν από την πρώτη στιγμή ζητήσει μέσω mail να τους δοθεί άδεια να σπεύσουν; Γιατί αρνήθηκε η κυβέρνηση, αντίθετα βιάστηκε να προχωρήσει σε μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος;

-το βαγόνι που λειτουργούσε ως κυλικείο και έφερε ανθρώπινα υπολείμματα, ήταν σε χώρα που δεν ήταν εκτεθειμένος σε περιβαλλοντικές συνθήκες;;

-είχε προνοηθεί η κάλυψή του;

-είναι αλήθεια ότι ο εφέτης Λάρισας ζητησε από τον τότε υπ. εθνικής άμυνας κο. Παναγιωτόπουλο, να διατεθεί χώρος σε στρατόπεδο για να γίνει η μεταοφρά και φύλαξη των αμαξοστοιχιών;

-είναι αλήθεια ότι ζήτησε το ίδιο και από τον σημερινό υπ. εθνικής άμυνας κο. Δένδια, τονίζοντας τη σημασία της σωστής μεταφοράς χωρίς φθορές των πειστηρίων;; Αντίθετα εσείς πήρατε τα βαγόνια και πήγατε και τα πετάξατε σε ένα χώρο στο Κουλούρι;

Μιλάμε για συγκάλυψη, γιατί τον Απρίλιο του 2023 ζητήθηκε ιατρικός έλεγχος παθόντα και εσείς το αρνηθήκατε! Ο άνθρωπος προχώρησε σε μηνύσεις. Ορίστε εδώ έχω τα στοιχεία. (κατάθεση στα πρακτικά).

-υπάρχουν ερωτηματικά για τους νεκρούς μετά το δυστύχημα. Και αναφέρομαι στα 2 τροχαία, στα οποία σκοτώθηκαν ο Δ/ντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και ο πρώην σταθμάρχης Βόλου. Υπάρχει εισαγγελέας να τα ερευνήσει; Είναι ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν ποτέ και που κάνουν τον Έλληνα να σκέφτεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

-είναι αλήθεια ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι είπε για το δυστύχημα των Τεμπών χαρακτηριστικά: «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια»;;

Το πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης είναι ότι τάσσεται με την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Διαπλέκεται με την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός όμως κατηγόρησε την Ελληνική Λύση από το ΣΚΑΪ ότι επιχειρεί να χτίσει καριέρα πάνω στο δυστύχημα των Τεμπών. Και το είπε αυτό ο ίδιος πρωθυπουργός, που αναφερόμενος στο Μάτι είπε το εξής αμίμητο: «στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα». Εκείνος που έκανε καριέρα πάνω στους νεκρούς στο Μάτι μιλά για εμάς!

Βγαίνει και ο κος Παύλο Μαρινάκης, και μίλησε για πολιτικές βδέλλες. Βδέλλες; Αλήθεια τώρα; Μιλούν για πολιτικές βδέλλες οι βδέλλες της πολιτικής και της συγκάλυψης του εγκλήματος;;; Εσείς είστε οι βδέλλες!

Πάμε και στα καλύτερα

Έχω εδώ την αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς στη ΔΝ για τα θαλασσοδάνεια στις 14/10/2016. Η Πειραιώς αντί διαταγής πληρωμής και άμεσης εκτέλεσης, όπως κάνει εναντίον χιλιάδων δανειοληπτών, επέλεξε το δρόμο της αγωγής, που ακολουθείται όταν οι τράπεζες θέλουν να βοηθήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές να οργανώσουν το συστημικό «πιστόλιασμα» των δανειακών υπολοίπων τους. Και ρωτάμε: Μετά από 7,5 χρόνια δικάστηκε η αγωγή; Πόσο δίκαιο είναι να μην σας κάνουν κατάσχεση όταν την ίδια ώρα οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων; Υπάρχει απόφαση;

Και τα ρωτάω αυτά για να δούμε ποιοι είναι βδέλλες της πολιτικής. Κύριοι, είστε βουτηγμένοι στη διαφθορά. Αυτή είναι η διαφορά μας Είμαστε το νέο και είσαστε το παλιό. Λέμε την αλήθεια και λέτε ψέμματα.

Σε μία εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική. Δεν το λέω εγώ ο Τζωρτζ Όργουελ το είχε πει. Αυτή την επανάσταση της αλήθειας την κάνει η Ελληνική Λύση.

Πάμε και στα εύφλεκτα υ λικά. Είχε ή δεν είχε εύφλεκτα υλικά η αμαξοστοιχία; Το βεβαίωσε ο κος Βασίλης Κοκοτσάκης, πρώην αξιωματικός του ανακριτικού της πυροσβεστικής και ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών, ατυχημάτων και εμπρησμών. Ο ίδιος μίλησε για την ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, βουτάνιου και βενζόλιου.

Καταθέτω τα στοιχεία που δείχνουν ότι στα Τέμπη κάψατε ανθρώπους με τα λάθη σας. Είναι οι ιατρικές βεβαιώσεις και γνωματεύσεις, από το γενικό νοσοκομείο Λάρισας στις 7/3/2023, που κάνουν λόγο για χημικά εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού που εντοπίστηκαν σε πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του δυστυχήματος. Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο βεβαιώνεται ότι «οι ασθενείς χρήζουν χειρουργικής φροντίδας και καθημερινών αλλαγών, καθώς και ανάρρωσης και αποχής από την εργασία, προς αποφυγή επιμόλυνσης».

Η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων γιατί είναι στο απυρόβλητο; Και ρωτάμε: γιατί δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας από τους υπευθύνους της εταιρείας; Γιατί αφήσατε αυτόν τον τύπο που έχει σχέση με τη μαφία στην Ιταλία να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα;

Ένα χρόνο μετά, συνεχίζετε να λέτε ψέμματα και για τον αριθμό των επιβατών στην επιβατική αμαξοστοιχία. Στο σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε το MEGA οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για 470 άτομα που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία, ενώ επίσημα είχε δοθεί ο αριθμός 350. Πού είναι οι υπόλοιποι, που ανέβαιναν χωρίς εισιτήρια; Ένα κράτος που δεν ξέρει πόσοι είναι οι νεκροί από το δυστύχημα, παύει να λέγεται κράτος.

Το βρήκε η ΝΔ: φταίει ο σταθμάρχης. Εγώ θα το δεχτώ. Ο σταθμάρχης όμως της ΝΔ είναι ο πρωθυπουργός. Αυτός και οι υπουργοί του δεν έχουν καμμία ευθύνη;

Τι ζητάμε εμείς στην Ελληνική Λύση; Ζητάμε να δεσμευτείτε τώρα για την άρση της ασυλίας όλων των πολιτικών προσώπων, γενικών γραμματέων, υπηρεσιακών παραγόντων, της Hellenic Train. Όλων! Αυτό θέλει η Ελληνική Λύση. Να μπουν όλοι οι υπεύθυνοι στη φυλακή! Είχαμε νεκρούς. Δεν μπορεί να λέτε ότι φταίει ο σταθμάρχης που δεν τράβηξε το κλειδί!

Έχετε φτιάξει την δική σας αλήθεια για όλα. Ακόμα και για τα Τέμπη. Όπως έλεγε ο Ελύτης, «την αλήθεια την φτιάχνει κανείς όπως ακριβώς φτιάχνει και το ψέμμα». Αλλά κύριοι της ΝΔ από τον Μάρτιο του 2023 ευτυχώς σας αποκαλύψαμε. Γιατί όπως έλεγε και ο Σοφοκλής «κανένα ψέμμα δεν αντέχει στο χρόνο».

Και πηγαίνει ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, μετά από ένα χρόνο, και λέει για το έγκλημα στα Τέμπη ότι «συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με μακροχρόνιες παθογένειες»! Όταν συγκρούονται η λογική και η έλλειψη ενσυναίσθησης και ανάληψης ευθύνης, αυτά λέει κανείς. Πρωθυπουργός σημαίνει αναλαμβάνω ευθύνη. Το πρόβλημα δεν είναι ο σταθμάρχης, αλλά ο πρωθυπουργός που ποτέ δεν είχε καμμία ευθύνη!

Πάμε όμως και στις εξελίξεις στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου. Κάθε υπουργός μεταθέτει την ευθύνη στον προηγούμενο και στον προηγούμενο και εμείς ψάχνουμε να βρούμε τον ηγούεμνο. Οι εξελίξεις λοιπόν επιβεβαιώνουν όλα όσα κατήγγειλε η Ελληνική Λύση από την πρώτη στιγμή. Η διαρροή έγινε από το Υπ.Εσ. Τίθεται πλέον και επίσημα μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, λόγω της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου.

Πρόκειται για παράβαση του νόμου του 2019 που εσείς φέρατε και προβλέπει:

-1) φυλάκιση έως 1 έτος για όποιον χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και: μαθαίνει, αντιγράφει, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει, διαρθρώνει, αποθηκεύει, προσαρμόζει, μεταβάλλει, ανακτά, αναζητεί πληροφορίες, συσχετίζει, συνδυάζει, περιορίζει, διαγράφει, καταστρέφει τα δεδομένα.

-2) φυλάκιση έως 1 έτος για όποιον χρησιμοποιεί, μεταδίδει, διαδίδει, κοινολογεί με διαβίβαση, διαθέτει, ανακοινώνει ή καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα τα εν λόγω στοιχεία.

-3) φυλάκιση έως 1 έτος και 100 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, αν η πράξη αφορά δεδομένα σχετικά με ποινικές καταδίκες και αδικήματα ή τα σχετικά με αυτά μέτρα ασφαλείας.

-4) κάθειρξη και πρόστιμο έως 300 χιλιάδες ευρώ αν προκλήθηκε κίνδυνος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την εθνική ασφάλεια.

-5) τα αδικήματα αυτά υπάγονται στην αρμοδιότητα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.

Κανονικά αν υπήρχε νόμος και δικαιοσύνη θα έπρεπε η κα Κεραμέως και υπουργοί να πάμε με χειροπέδες μέσα. Αντ’ αυτού ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλον, στον προηγούμενο.

Και για να πάμε και στον κο Κασσελάκη, επειδή ασχολείται με τρίχες.. δεν θα σήκωνα το γάντι. Θα το σηκώσω όμως και θα του πω ότι η πολιτική δεν είναι σταριλίκι, ούτε οι πολιτικοί είναι κονφερασιέ. Και θα του απαντήσω με το σχόλιο του Στάθη, του σκιτσογράφου, «αν είχε χιούμορ ο Μητσοτάκης, θα έστελνε εκτάκτως τη μονάδα που παρουσιάστηκε ο Κασσελάκης στην Ουκρανία. Στέλνει που στέλνει όπλα ο Μητσοτάκης στο Κίεβο, ας στείλει και το υπερόπλο «Κασσελάκης». Μπορεί βέβαια έτσι να χάσουν οι Ουκρανοί το Λβωφ, αλλά θα κερδίσουν το Χόλυγουντ».

Έχει πει τόσα ψέμματα πια ο κος Κασσελάκης, που από εφοπλιστής μας προέκυψε αστακοκάραβος.

Μας είπε ότι ήρθε πρώτος σε μαθηματικό διαγωνισμό στην Σμύρνητο 2003 και έτσι κέρδισε υποτροφία στην Αμερική. Η αλήθεια είναι ότι ήρθε 37ος και πήρε 9 με άριστα το 40!

Ο κος Κασσελάκης ας δικαιολογήσει πρώτα τα ματωμένα χρήματα από την GOLDMAN SACHS .

Ο κος Κασσελάκης έχει έρθει για να διχάσει την κοινωνία. Στο UPFRONT INTIATIVE είπε: «το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει ο Μητροπολίτης να με βγάλει έξω αν θέλει». Την ίδια ώρα δηλώνει άθεος και άθρησκος. Δεν μπορεί να είναι χριστιανός, αφού παντρεύεται άντρα δεν ακολουθεί τους κανόνες της Εκκλησίας.

Αν ο κος Κασσελάκης θέλει να πάει σε ένα χώρο λατρείας, ας πάει σε ένα τζαμί, μαζί με τον Τάϊλερ.

Είναι δυνατόν να αποκαλεί «αποχωρητήριο» τον πρωθυπουργό; Είπε να μην το λένε Καλλιόπη αλλά Κούλη; Είναι δυνατόν;

Σε κάποιο πρωινάδικο έλεγαν για τον κο. Κασσελάκη ότι φαίνεται καλό παιδί. Έλεος πια! Αν είναι καλό παιδί δεν τον κάνεις πρωθυπουργό. Ή τον στέλνεις σε μοναστήρι ήτ ον κάνεις γαμπρό σου! Εμείς θέλουμε έναν καλό πρωθυπουργό!

Και ας μιλήσουμε και για ψεκασμένους….

Η κα. Βούλτεψη, αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σίβα όπως πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στο μαντείο του θεού Άμωνα και εκεί πήρε ουσιαστικά την θεοποίησή του και ότι είναι Φαραώ των Αιγυπτίων. Αν αυτό δεν είναι ψεκασμός τι είναι;; Και αυτά τα ειπε επειδή πήρε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να κάνει ταξιδάκι.

Ας μιλήσουμε για ψεκασμένους… Ο Άδωνις μίλησε περί ύπουλου χτυπήματος του Βλαντιμίρ Πούτιν στον ίδιο!!!

Είπαμε ποιος είναι ψεκασμένος;;;

Τι είχε πει ο πρωθυπουργός στο παρελθόν; Είχε πει: «…επειδή έχω κατηγορηθεί ότι προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, ότι γεννήθηκα για να γίνω πρωθυπουργός… κατ’ αρχάς δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ που είμαι.. δούλεψα 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα…. (δεν είπε ότι διορίστηκε από τον Καρατζά, ο γιος του οποίου κατά «σύμπτωση» ήταν μαζί του στο ταξίδι στην όαση της Σίβα)… και δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το βιογραφικό μου. Δεν μου λένε πολλά πράγματα ούτε τα κυβερνητικά αεροπλάνα, ούτε η χλιδή… το αεροπλάνο το χρησιμοποιώ όταν είναι απαραίτητο, επειδή τρέφω έναν μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα… το γκλάμουρ, εντός εισαγωγικών, της εξουσίας το έχω ζήσει». Αυτά είπε ο κος Μητσοτάκης και μετά πήρε prive το αεροπλάνο για να κάνει ταξιδάκια αναψυχής. Αλλά το Ελληνικός λαός πληρώνει.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον κο. Καπουτζίδη, τον «φιλόσοφο», συζήτησαν και ο πρωθυπουργός μίλησε για «κίνδυνο της τυραννίας της πλειοψηφίας»! Αυτό, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να το ξεχάσει στις εκλογές. Πάει η Δημοκρατία! Μόνο ένας τύραννος θα το έλεγε αυτό!! Και το είπε αυτό για το νόμο του γάμου των ομοφυλοφίλων και παραδέχθηκε ότι νομοθέτησε κατά της βούλησης του ελληνικού λαού.

Να ενημερώσουμε όμως τον κο. Μητσοτάκη και τον Ελληνικό λαό, ότι ένας από τους πρώτους νόμους που θα φέρει η Ελληνική Λύση όταν γίνει κυβέρνηση, θα είναι η κατάργηση του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Όποιος ψηφίσει Ελληνική Λύση πρέπει να ξέρει ότι θα επαναφέρουμε την λογική!

Και γιατί δεν εφαρμόζετε τους δικούς σας νόμους; Η βουλή έχει ψηφίσει τη συνταγματική δυνατότητα να μπορούν οι πολίτες να απαιτήσουν τη συζήτηση νόμων, αν με μία τέτοια πρόταση συγκεντρώσουν 500 χιλιάδες υπογραφές. Αυτό όμως προϋποθέτει την ψήφιση σχετικού εφαρμοστικού νόμου από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση όμως δεν φέρνει το εφαρμοστικό νόμο. Γιατί δεν φέρνετε τον εφαρμοστικό νόμο;

Στη ΝΔ επικρατεί τρόμος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ», υπάρχει σχέδιο του Μαξίμου για αποδόμηση της Ελληνικής Λύσης και δική μου, με αιχμή του δόρατος τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός, η ΝΔ και τα ΜΜΕ έχουν εμμονή με την Ελληνική Λύση. Επιχειρούν με υποκομματίδια να ανασχέσουν την πορεία μας. Έχουν παρανοήσει. Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Πάλι εσείς θα χάσετε. Πάλι εμείς θα νικήσουμε!

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη. Δεν ξέρω αν θα αδικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακουφιστούν. Εμείς αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη.

Ο πρωθυπουργός πήγε στην όαση της Σίβα γιατί ήθελε να γίνει Μέγας Αλέξανδρος, αντ’ αυτού έγινε Ραμσής με τις 10 πληγές του Φαραώ.