Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:37: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 17:55

Όχι δάκρυα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Νικηφόρου Βαρονέτου

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται. Ο Μητσοτάκης χαίρεται γιατί θα είναι αδιαμφισβήτητος. Ο Ανδρουλάκης χαίρεται γιατί θα πάρει τη δεύτερη θέση. Ο Κουτσούμπας χαίρεται γιατί θα αυξήσει τα ποσοστά του. Η Κωνσταντοπούλου χαίρεται γιατί ελπίζει να πάρει μερικούς ψήφους που θα τη διατηρήσουν στη Βουλή. Η Νέα Αριστερά χαίρεται γιατί θεωρεί ότι δικαιώνεται και αναμένει κάποιες προσχωρήσεις.. Πολλοί σχηματισμοί της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς χαίρονται γιατί αναμένουν να εισπράξουν κάποιους ψήφους.

Μεγάλη αναταραχή στο πολιτικό σύστημα. Υπέροχη κατάσταση, όπως θα έλεγε ο Μάο.

  • Όχι δάκρυα για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Όχι δάκρυα για το κόμμα που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό ότι θα καταργούσε τα μνημόνια μ’ ένα νόμο, μ’ ένα άρθρο.
  • Όχι δάκρυα για το κόμμα που εξαπάτησε τους πολίτες με το Δημοψήφισμα του 2015 και έφερε το 3ο ευρω-μνημόνιο.
  • Όχι δάκρυα για το κόμμα που καλοδεχόταν του λαθρομετανάστες για να λιάζονται στις πλατείες της Αθήνας.
  • Όχι δάκρυα για το κόμμα που ο προηγούμενος αρχηγός του αναρωτήθηκε δημοσίως αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα.
  • Όχι δάκρυα για το κόμμα που υπέγραψε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα. Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι ατέλειωτος.

Μετά από δύο εκλογικές ήττες, με μείωση του ποσοστού του κατά 50%, ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε νέο πρόεδρο. Έναν ομοφυλόφιλο «αλεξιπτωτιστή» από τις ΗΠΑ. Όποιος έδινε δύο ευρώ μπορούσε να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτή είναι εν πολλοίς η περίφημη λαϊκή βάση του κόμματος που εξέλεξε τον Στ. Κασσελάκη.

Πριν τη διάλυση του, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε δύο κλώνους. Τον ένα πρόωρα, το ΜέΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη. Τον άλλο  καθυστερημένα, τη Νέα Αριστερά των Χαρίση, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου και λοιπών.

Οι εναπομείναντες στο ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνονται μια μεγάλη κεντροαριστερά, μια προοδευτική παράταξη, μια εναλλακτική στον Μητσοτάκη, να σταθούν δίπλα στο λαό για να λύσουν τα προβλήματά του. Τίποτα απ’ αυτά δεν μπορούν να κάνουν. Δεν έχουν όραμα. Δεν παράγουν πολιτική. Δεν έχουν εναλλακτικές προτάσεις, αλλά, υιοθετούν πολιτικές που έρχονται από κέντρα του εξωτερικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κλώνοι του είναι γκλομπαλιστές, ευρωλάγνοι, εθνομηδενιστές, ενδοτικοί. Δε διαφέρουν σε τίποτα από τα άλλα κόμματα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Η μάχη τώρα γίνεται «για ένα πουκάμισο αδειανό», για τη σφραγίδα. Καληνύχτα ΣΥΡΙΖΑ, δε θα μας λείψεις.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Διαβάστηκε 271 φορές