Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  3:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 19:13

Νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια: Κόντρα της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ – Αντισυνταγματικό το χαρακτηρίζει ο Αλ. Χαρίτσης

Με αιχμή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων αλλά και την υγεία συνεχίζονται τα πυρά κομμάτων της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία προκάλεσε νέα αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε για ρητορική αμφιθεάτρου.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε δύο επιλογές. Να μιλήσει με το παρόν και το μέλλον, να μιλήσει με την κοινωνία ή να συμπεριφερθεί ως γραμματέας νεολαίας κεντροαριστερής παράταξης της δεκαετίας του ’80 ή του ’90.

Επέλεξε το δεύτερο, δηλαδή επέλεξε το αμφιθέατρο. Η ρητορική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στο συγκεκριμένο θέμα μας θυμίζει ρητορική αμφιθεάτρου» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν αυστηρά κριτήρια για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε σήμερα το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της καθημερινότητας και προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Περισσό, κάνοντας ειδική αναφορά στην υποστελέχωση των δήμων.

Έλεγχο σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα ζητά Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή το θέμα της εταιρείας του Στέφανου Κασελάκη.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέροντας πως το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά είναι αντισυνταγματικό.

Η Νέα Αριστερά πραγματοποίησε εκδήλωση για το δημόσιο πανεπιστήμιο στη Βουλή.

Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να συνεχιστεί με το βλέμμα των κομματικών επιτελείων στην κάλπη των ευρωεκλογών.

sinidisi.gr

Πολυμέσα