Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 20:30

Χριστίνα Σταρακά: H κάθετη σύνδεση Αγρινίου - Ιονίας Οδού και ο άξονας Πλατυγιάλι-Αστακός-Αγρίνιο-Καρπενήσι τέθηκαν στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, είχε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά, προκειμένου να τον ενημερώσει για κάποια μεγάλα θέματα υποδομών που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία και να ζητήσει τη συνδρομή του στην ταχύτερη δρομολόγηση έργων και λύσεων.

H συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά  ενθαρρυντικό κρίνεται.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν ο δρόμος κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία οδό. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετέφερε την αδικία που υφίσταται το Αγρίνιο από την παράλειψη ύπαρξης δρόμου άμεσης επικοινωνίας του αστικού κέντρου της πόλης με την Ιονία οδό, τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου για την περιοχή. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ήταν επιλογή του Υπουργείου το έργο να προχωρήσει βασισμένο στην προμελέτη – δωρεά του Αγρινιώτη μηχανικού Χρήστου Ράδου, ενώ ζήτησε τη συντόμευση ολοκλήρωσης του συνόλου των μελετών και τη δέσμευση του Υπουργείου για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων προς υλοποίηση του. Από την πλευρά του, ο Υπουργός απάντησε ότι το έργο μελετάται και μέσα σε ένα χρόνο το πιθανότερο οι μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στη συνέχεια θα αναζητηθεί σχετική χρηματοδότηση.

Η Χριστίνα Σταρακά ζήτησε ακόμη ενημέρωση για τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι – Αστακός - Αγρίνιο- Καρπενήσι, που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο – Αστακός-Πλατυγιάλι. Όπως επισήμανε η βουλευτής, για το θέμα αυτό κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση πριν ένα μήνα, υπογραμμίζοντας πως η ολοκλήρωση του δρόμου θα άρει μια μεγάλη περιοχή από την ομηρία της επικινδυνότητας και της ταλαιπωρίας. Ο Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι τμήμα του δρόμου και συγκεκριμένα τα πρώτα 7,5 χλμ. πλησίον της πόλης του Αγρινίου, ήδη υλοποιείται και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέσα στο τρέχον έτος. Ωστόσο τα υπόλοιπα τμήματα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, δεν υπάρχει κάτι και δεν αναμένεται και καμία εξέλιξη για τα επόμενα 3 χρόνια λόγω έλλειψης χρημάτων. Όσον αφορά το τμήμα Πλατυγιάλι - Αστακός, η Χριστίνα Σταρακά του επισήμανε ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες, με τον Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα το δει εκ νέου και θα επανέλθει, προκειμένου να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται καθώς και για το πλαίσιο πιθανής χρηματοδότησης. Παρ' όλα αυτά, δεν άφησε περαιτέρω περιθώρια για επικείμενη ένταξη του σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρα της συνάντησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρά το καλό κλίμα και την ουσιαστική ενημέρωση από τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα, γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Αιτωλοακαρνανία αντιμετωπίζεται ως περιοχή δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται στις προτεραιότητες των αρμοδίων. Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε  και να διεκδικούμε έργα, παρεμβάσεις και υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι άνθρωποι του, θα εξελίξουν την περιοχή και θα λύσουν χρόνια προβλήματα που δημιουργούνται από τις ιδιαιτερότητες της. Σ’αυτήν τη διεκδίκηση δεν περισσεύει κανείς.»

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 22:02