Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 12:45

Ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης - Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας».

Κε Φλωρίδη μιλάτε για την ακροδεξιά, αλλά να σας πω ότι εσείς περάσατε τη συμφωνία ΙΜΟ με την οποία στηρίζετε την Τουρκία, εσείς περάσατε το ν/σ για τους ΛΟΑΤΚΙ, εσείς κλείνετε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση των Τεμπών. Θέλω όμως σήμερα να βγείτε και να πείτε «είμαι ΝΔ». Να πείτε αν πιστεύετε στη ΝΔ και τον Κων/νο Καραμανλή ή όχι. Προκαλεί γέλια όταν άνθρωπος που αντιπροσωπεύει τον σημιτισμό να κουνά το δάχτυλο σε συναδέλφους, όταν με την πολιτική του Σημίτη στο χρηματιστήριο υπήρξαν άνθρωποι που αυτοκτόνησαν. Εσείς σήμερα έρχεστε εδώ μέσα και μιλάτε! Δηλ. εσείς είστε οι καλοί και εμείς, όσοι είμαστε κατά της woke ατζέντας είμαστε οι κακοί; Δεν μας απαντήσατε επίσης για το νόμο – πλυντήριο που φέρατε χθες. Κε Φλωρίδη χθες ξεπεράσατε τα εσκαμμένα. Θα περιμένω να έρθετε εδώ και να μας πείτε αν είστε ΝΔ ή Σημιτικός. Όταν λείπει, ξέρετε, το επιχείρημα στην πολιτική, τότε αρχίζει η λάσπη στον ανεμιστήρα. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα τότε εφαρμόζεται η λογική του Γκέμπελς. Εμείς προσωπικά χτυπήματα δεν κάναμε ποτέ σε κανέναν, αλλά μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη.

Κε Φλωρίδη είστε υπουργός δικαιοσύνης στην χώρα που κατατάσσεται 25η μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον δείκτη των ατομικών ελευθεριών!  Και εσείς δεν κάνετε τίποτα για να γίνει η δικαιοσύνη μας διάφανη.

Και επειδή σήμερα έχουμε συγκέντρωση των μελισσοκόμων, θα ήθελα να αναφερθώ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ξέρετε, ο Χάρυ Τρούμαν είχε πει ότι όταν οι αγρότες ευημερούν, ευημερεί και η χώρα. Και όταν οι αγρότες έχουν προβλήματα, έχει προβλήματα και η χώρα. Για τους αγρότες εσείς δεν έχετε κάνει τίποτα. Εμείς έχουμε πρόγραμμα, το έχουμε καταθέσει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα του αγροτικού μας κόσμου.

Οι μελισσοκόμοι, λοιπόν, διαμαρτύρονται για κάποια πράγματα, στα οποία εμείς επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί:

-1. Η κυκλοφορία των μελισσοκομικών φορτηγών οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Το υπ.μεταφορών αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα των μελισσοκόμων, αλλά τους είπε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, λόγω των αντιρρήσεων των εθνικών μας εργολάβων!

-2. Υπάρχουν διαχρονικές παραλήψεις της πολιτείας που θίγουν ζωτικά θέματα του κλάδου, όπως η εξάσκηση της μελισσοκομίας, η εμπορία μελιού, ο έλεγχος των ελληνοποιήσεων και της νοθείας, οι επιδοτήσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμμία απάντηση από την πολιτεία.

-3. Οι μελισσοκόμοι ζητούν εδώ και 19 χρόνια να εκδοθεί ΚΥΑ για τον επανακαθορισμό των αποστάσεων τοποθέτησης των μελισσιών από εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους και τη μεταφορά τους σε κατοικημένες περιοχές καθώς και την γειτνίαση με οικίες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη νομοθεσία της ΕΕ. Ούτε την ΕΕ δεν ακούτε!

-4. Η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα από το 1982 για τις ελληνοποιήσεις του μελιού. Το υπουργείο είναι απρόθυμο να θεσμοθετήσεις μεθόδους για την ιχνηλασιμότητα, αν και υπάρχουν καταγγελίες για παραπλανητικές ετικέτες αναφορικά με την χώρα τρύγου του μελιού. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας αδρανούν. Ο ΕΦΕΤ μάλιστα αγνόησε το αίτημα για ελέγχους για την ελληνικότητα δειγμάτων μελιού, όπου εντοπίστηκε παρουσία αντιβιοτικών, που δεν χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα.

-5. Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προωθεί σήμα για την ένδειξη της γεωγραφικής προέλευσης του μελιού, το οποίο δικαιούνται έμποροι και διακινητές ελληνικού και εισαγόμενου μελιού ακόμα και χωρίς εργαστηριακό έλεγχο, αλλά δεν το δικαιούνται μελισσοκόμοι.

-6. Το ηλεκτρονικό μητρώο είναι ένα πάγιο αίτημα του κλάδου. Το μητρώο στάλθηκε σε μερικούς φορείς για διαβούλευση για 48 ώρες μόνο. 14 φορείς έχουν διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό, αλλά δεν έγινε τίποτα.

-7. Οι μελισσοκόμοι (που ζουν από το δάσος) έχουν ζητήσει την άρση των πυροσβεστικών διατάξεων που αφορούν στο κάπνισμα των μελισσιών έως τις 10 το πρωί και την απόσταση μεταξύ μελισσοκομείων και δέντρων ή θάμνων.

-8. Η χρηματοδότηση της μελισσοκομίας υπολείπεται κατά πολύ των άλλων κλάδων της αγροτικής παραγωγής. Παρά την αύξηση των μελισσιών, η ενίσχυση για την 5ετία 2023-2027 είναι μειωμένη κατά 55% συγκριτικά με την 3ετία 2020-2022, κατά παράβαση ακόμα και ψηφισμάτων της ΕΕ.

Η αείμνηστη Ελένη Βλάχου είχε πει: «ο αγρότης, ο ψαράς, ο άνθρωπος του χωριού είναι γεννημένοι πρίγκηπες. Αλλά ο Έλληνας προχωρεί προς την πόλη, μαθαίνει το συμφέρον, τα λεφτά, την κομπίνα, χάνει τις αξίες του και γίνεται λούστρος. Και εσείς έχετε γεμίσει την Ελλάδα με λούστρους. Εμείς θα επαναφέρουμε σε σωστή βάση την ελληνική κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός μετά από 5 χρόνια μας άκουσε και πήγε στην Ινδία. Πήγε λοιπόν και αντί να υπογράψει μία λεόντιο αμυντική συμφωνία, υπέγραψε συμφωνία μόνο για να μας στείλει εργατικά χέρια!

Την ίδια ώρα, Σομαλία και Τουρκία υπέγραψαν αμυντική συμφωνία, με την οποία η Σομαλία εξουσιοδοτεί την Τουρκία να υπερασπιστεί τα θαλάσσια ύδατά της, για τα επόμενα 10 χρόνια. Το Μογκαντίσου δίνει επίσης τη δυνατότητα στην Άγκυρα να «χτίσει»το ναυτικό της Σομαλία. Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συμφωνία, επικαλούμενος την διαδικασία επικύρωσης. Παράλληλα έχουμε τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο Ερντογάν με την Αλβανία!!

Η Τουρκία έχει πατήσει το πόδι της στα Βαλκάνια για τα καλά, σε οικονομικό, στρατιωτικό επίπεδο από το 1992! Ο Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία διαθέτει 600 εταιρείες στην Αλβανία, 15.000 εργαζομένους και επενδύσεις 3,5 δις δολλαρίων».

Την ώρα που η Τουρκία μας κυκλώνει από την Αλβανία, τη Λιβύη, τα Σκόπια εσείς δεν κάνετε τίποτα.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στον Παλαιοχριστιανό στην Κόρινθο. Βρήκατε θέμα για να ασχολούνται τα ΜΜΕ. Είναι δυνατόν να μην μπορεί να δει το παιδί του, ενώ είναι ελεύθερος; Και σας ρωτώ: τα παιδιά των Ρομά πάνε στο σχολείο; Εδώ κάνατε αγώνα για να παίρνουν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι και αυτός δεν μπορεί να δει το παιδί του; Ή μήπως πρόκειται για πρόβα τζενεράλε για όσα έρχονται; Όσοι διαφωνούν θα υποστούν συνέπειες; «Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», έτσι μας είχατε πει. Εσείς το είχατε πει.

Και μέσα σε όλα αυτά, πήγε και ο κος Ανδρουλάκης να δει το fly over στη Θεσσαλονίκη. Έκανε και δηλώσεις. Εγώ περίμενα να μας πει γιατί καθυστερεί ο ΒΟΑΚ. Στην περιοχή εκεί πολιτικοί έχουν οικόπεδα και χωράφια δεξιά και αριστερά από τον ΒΟΑΚ και περιμένουν να αυξηθούν οι τιμές πριν γίνει ο δρόμος. Πήγε και ο κος Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη για να πουλήσει μακεδονισμό; Ας κοιτάξει τα της Κρήτης πρώτα. Ας βρούμε πρώτα πόσοι πολιτικοί έχουν χωράφια δεξιά και αριστερά και περιμένουν μεγαλύτερες τιμές.

Εμείς δεν ξεχνάμε ότι ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου. Μετά τους γάμους και τις υιοθεσίες παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ επόμενος στόχος είναι η νομιμοποίηση της αιμομιξίας. Η LIFO έχει ήδη αρχίσει την προπαγάνδα. Έρχεται και θα το βρούμε μπροστά μας. Εμείς ως Ελληνική Λύση δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο Τολστόϊ είπε πει ότι «το λάθος δεν παύει να είναι λάθος επειδή το επέβαλε μια πλειοψηφία». Και εδώ μια (επί της ουσίας) μειοψηφία έκανε ένα αντιχριστιανικό, αντικοινωνικό λάθος, με την βοήθεια των χρήσιμων ανόητων.

Κάνατε λάθος απέναντι στην ελληνική κοινωνία, που θα ανατραπεί μόνο με μία λύση. Όταν τους επόμενους μήνες πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού και υποστείτε ήττα στις ευρωεκλογές, όσοι κάνατε δεκανίκι τους σημιτικούς. Θα έρθει αέρας νίκης με την Ελληνική Λύση που θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Μόνο η Ελληνική Λύση μπορεί και θα το κάνει, θα νομοθετήσει την ανθρωποκεντρική πυρηνική οικογένεια για να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία στην σωστή βάση.