Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  9:23: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 23:07

Ιστορική απόφαση για τον Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που δικάζεται για ποινικά αδικήματα

Απρόσμενη τροπή παίρνουν οι δικαστικές περιπέτειες του Ντόνταλντ Τραμπ. Η πρώτη από τις τέσσερις δίκες σε βάρος του για ποινικά αδικήματα θα ξεκινήσει τελικά στις 25 Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά στις 25 Μαρτίου θα αρχίσει να εκδικάζεται στη Νέα Υόρκη ενώπιον σώματος ενόρκων η πρώτη από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις.

Αυτή αφορά στη γνωστή υπόθεση χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς και στην παραποίηση επιχειρηματικών στοιχείων για να φανούν τα χρήματα που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για τη σιωπή τους ως νομικά έξοδα.

Πρόκειται λοιπόν για μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον πρώην πρόεδρο, καθώς η νομική ομάδα του προσπαθούσε, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, να σπρώξει όλες τις δίκες για μετά τις εκλογές και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη, θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, άρα σήμερα αιφνιδιάστηκαν.

Οι δικηγόροι του μιλούν για μια τελείως άδικη απόφαση, πολιτικά υποκινούμενη αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλός» τους.

Σύντομα θα αποφασιστεί πότε θα αρχίσει και η δεύτερη δίκη, αυτή που αφορά στην προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια, ενώ στο Ανώτατο Δικαστήριο εκκρεμεί η προσφυγή του Τραμπ περί ασυλίας για τη σημαντικότερη και πιο επικίνδυνη από πολλές υποθέσεις, αυτή που αφορά στην ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

sinidisi.gr

Πολυμέσα