Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  12:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 14:47

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις».

Επειδή ακούγονται πολλά και η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα έλθει σε ρήξη με την κοινωνία και τις οικογένειες, ξεκινώ λέγοντας το αυτονόητο: ουδείς μπορεί να παρέμβει στην επιλογή κανενός, αλλά ουδείς μπορεί να φιμώσει τον βουλευτή στο κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός έλεγε στο παρελθόν ότι η αποχή από την ψηφοφορία στην βουλή είναι συνενοχή. Και ρωτώ τους βουλευτές της ΝΔ: με αυτό που προωθεί η κυβέρνηση, δεν καταστρατηγείται το δικαίωμα του βουλευτή να καταψηφίσει;

Εμείς χθες καταθέσαμε πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψοφοφορίας. Και ρωτώ την Αριστερά: Γιατί πρέπει να τους στηρίξουμε αυτούς; Γιατί η αριστερά στηρίζει τη ΝΔ; Για ποιο λόγο δεν καταθέτετε μια πρόταση δυσπιστίας, μία προταση ονομαστικής ψηφοφορίας, που μόνο εμείς το κάναμε, για να στριμώξουμε τους βουλευτές της ΝΔ, που ήθελαν να κλέψουν την ψήφο του ελληνικού λαού;

Στο χαρτί που καταθέτουμε στα πρακτικά της βουλής έχουμε τις 12 υπογραφές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. Ελάτε να υπογράψετε. Και μην πάτε να κάνετε πονηριές, όπως κάνουν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί που λένε ότι θα καταθέσουν πρόταση μόνοι τους. Εμείς στο χαρτί δεν αναγράφουμε επάνω το όνομα του κόμματος. Δεν λέει πουθενά Ελληνική Λύση. Δεν το καταθέτουμε ως Ελληνική Λύση, αλλά ως βουλευτές. Θέλουμε άλλους 3 πατριώτες, που δεν στηρίζουν τη ΝΔ, για να στριμώξουμε την κυβέρνηση στην οδό της αλήθειας και της δημοκρατίας.

Εδώ κάνουμε πολιτική και όταν μιλάμε για δημοκρατία είναι έννοια απαράβατη. Να έρθετε να ψηφίσετε ονομαστικά, «ναι» ή «όχι». Μην κρύβεστε πίσω από την αποχή. Τέλος η πλάκα με τον Ελληνικό λαό.

Απευθύνομαι και σε εσάς που αυτοπροδιορίζεστε ως Χριστιανοί. Γιατί δεν υπογράφετε; Απευθύνομαι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Γιατί δεν υπογράφετε; Εδώ μιλάμε για Δημοκρατία!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Εδώ έχω ένα ψήφισμα που κατετέθη στο Ευρωκοινοβούλιο και αναρωτιέμαι γιατί μπήκε μέσα ο όρος «μειονότητες». Ποιος ο λόγος; Το σύνταγμά μας ορίζει ότι υπάρχει μια μειονότητα και αυτή είναι στην Θράκη και είναι θρησκευτική. Το κείμενο όμως αυτό που εμπεριέχει τον όρο «μειονότητα» ανοίγει κερκόπορτα. Το ψήφισμα αυτό ήταν λάθος. Γι’ αυτό είπαμε όχι στον όρο «μειονότητες». Η Ελληνική Λύση στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μειονότητες. Υπάρχει μόνο μία μειονότητα, είναι θρησκευτική και είναι αναγνωρισμένη από το σύνταγμα και το δίκαιο.

Επίσης, έχουμε τον κο Δημητρά, τον οποίο υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους, εμείς είμαστε μαζί σας. Γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι που τρομοκρατούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Εμάς επιχείρησαν πολλές φορές να μας τελειώσουν. Αλλά η Ελληνική Λύση δεν τελειώνει από τη ΝΔ. Η ΝΔ θα τελειώσει από την Λύση!

Το χειρότερο όμως είναι ότι με το ψήφισμα αυτό ζητείται να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας! Είμαστε καλά; Μιλάμε για χρήματα που η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει σε αγρότες, κτηνοτρόφους κλπ. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρηθεί η χώρα μας;

Και έρχεται το POLITICO και σε δημοσίευμά του λέει ότι «ο κος Μητσοτάκης, για μία θέση στις Βρυξέλλες ξεπουλάει το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων ζευγαριών. Χρήσιμο εργαλείο του είναι οι κύριοι Σαμαράς και Βορίδης, ο ένας δια της καταψήφισης και άλλος δια της δειλής αποχής, για τη συγκράτηση των συντηρητικών ψηφοφόρων της ΝΔ».

Πάμε στο θέμα της Εκκλησίας….

Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι από Νεοδημοκράτες θα ακούγαμε ακόμα και περί παύσης της μισθοδοσίας του κλήρου, περί «τράγων», περί σκοταδισμού. Ακούς ότι η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να μιλά και να εκφράζει τον ευαγγελικό της λόγο, αν αυτός αντιβαίνει στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ακούς να διακινούν FAKE NEWS, όπως ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδιωξε δήθεν από κοντά του παιδί ΑμΕΑ.

Πρέπει να σταματήσει αυτός ο διασυρμός της Εκκλησίας μας και τα ψέμματα εις βάρος της από τα ανθ-ελληνικά HOAXES.

Και σήμερα στην τηλεόραση βγήκαν ο Λιάγκας ο Περρής, ο Τατσόπουλος και έγιναν τιμητές της Δημοκρατίας. Ποιοι; Αυτοί που υβρίζουν την Εκκλησία εδώ και μέρες. Η περιύβριση της Εκκλησίας για την τηλεοπτική τους επιβίωση είναι απεχθής. Βεβαίως και έχουν το δικαίωμα να μιλούν και να εκφράζουν την άποψή τους. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να υβρίζουν!

Ακούω λοιπόν για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος. Θέλετε διαχωρισμό; Ωραία! Όλα αυτά τα δισ. ευρώ που δίνονται για τα φιλανθρωπικά έργα που σας ανέφερα, θα ήθελα πολύ να μάθω ποιος θα τα πληρώσει! Η Εκκλησία έσωσε την Ελλάδα στο παρελθόν. Η Εκκλησία έδωσε για εθνικούς αγώνες και ακίνητα και χρήματα. Αυτά θα τα δώσετε πίσω; Γιατί η Εκκλησία έχει δικαίωμα να τα ζητήσει.

Και αναρωτιέμαι ποια ΕΕ θέλετε; Θέλετε μία ΕΕ, όπου σε κρατίδιο της Γερμανίας ποινικοποιήθηκε το να λες ότι τα φύλα είναι δύο; Θέλετε μία ΕΕ όπου στην Φινλανδία διώκονται οι αναφορές προς τον Απόστολο Παύλο (Α’ προς Κορινθίους) όταν γίνεται λόγος για ομοφυλοφιλία; Θέλετε μία ΕΕ όπου στην Ιρλανδία απαγορεύτηκε το σύνθημα «οι ζωές των Ιρλανδών μετράνε»;

Να πάμε και τους αγρότες….

Θα ήθελα να αναφερθώ στον ισχυρισμό του κου Μητσοτάκη ότι στους αγρότες δόθηκε 1 δισ. ευρώ. Και το ακούει ο κόσμος. Τι δεν λέει ο πρωθυπουργός; Δεν λέει ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από τις εισφορές των αγροτών. Δηλαδή τα έχουν δώσει οι ίδιοι. Τι δεν λέει ο πρωθυπουργός; Δεν λέει ότι τα χρήματα αυτά έχουν δοθεί σε βάθος 4ετίας.  

Και η Ευρώπη αντί να δώσει χρήματα τους αγρότες δίνει 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία. Μέχρι σήμερα έχει δώσει περί τα 125 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, ενώ μόλις 54 δισ. ευρώ είναι το ύψος των επιδοτήσεων και στις 27 χώρες της ΕΕ!

Και ο πρωθυπουργός λέει δεν έχουμε λεφτά να δώσουμε, αλλά ελάτε να συζητήσουμε. Τι να συζητήσουν οι αγρότες μαζί του; Πόσο καλός είναι ο καιρός; Η ΝΔ απέτυχε στον χειρισμό του αγροτικού.

Ακούστε τι είπε ο αγροτο-συνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος: «Η νέα ΚΑΠ μας απαγορεύει να παράγουμε. Είναι κλέφτες. Είναι απατεώνες. Προσκύνησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μας απαγορεύουν να παράγουμε γάλα, δημητριακά, τα πάντα, γιατί ξεπουλήθηκαν στις πολυεθνικές. Θέλουν να φέρουν τα πάντα από την Ουκρανία και από τρίτες χώρες. Εμείς έχουμε τον έλεγχο στα φάρμακα και αυτοί φέρνουν προϊόντα από χώρες που δεν ελέγχουν τίποτα. Ντροπή και μόνο ντροπή! Ούτε βήμα πίσω!».

Αυτά σας τα λέει δικό σας στέλεχος. Σας λέει απατεώνες και κλέφτες. Και αντί να του κάνετε μήνυση τον έχετε στο κόμμα. Είτε λοιπόν είστε πράγματι απατεώνες και κλέφτες, είτε κάνετε λάθος. Εγώ δεν θα πω ότι είστε κλέφτες και ότι έχουμε προβλήματα στη χώρα. Όχι. Όλα είναι καλά. Όλα στην Ελλάδα είναι τέλεια!

Και για να δείτε σε πόσο χειρότερη κατάσταση είναι οι αγρότες μας συγκριτικά με τους αγρότες στην ΕΕ θα σας πω τα εξής:

-Ισπανία – πήρε 400 εκατ. ευρώ για αγροτικές αποζημιώσεις, για ζημίες που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα στο φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο. Το μέτρο αυτό προωθεί ένα σταθερό εισόδημα για τους αγρότες, σε περιπτώσεις όπως π.χ. φέτος που οι ελαιοπαραγωγοί είχαν μείωση της παραγωγής έως και 90%.

-Πολωνία – επέβαλε μονομερή απαγόρευση στην εισαγωγή ουκρανικών γεωργικών προϊόντων. Η Πολωνία μόνη της! Και εμείς δεν μπορούμε να απογορεύσουμε την εισαγωγή προϊόντων από την Βουλγαρία και την Τουρκία. Ντροπή!

-Κύπρος – δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες της.

-Γαλλία – προχώρησε σε ελάφρυνση της φορολογίας στους αγρότες, σε μείωση του φόρου στο ντήζελ κίνησης, ενώ θεσπίζει ελέγχους στην αγορά για τον εντοπισμό νοθευμένων προϊόντων.

-Πορτογαλία – κατάργησε τον ΦΠΑ στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές από το 2022, ενώ μείωσε τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης.

-Ιρλανδία – επιδοτεί με 400 ευρώ / εκτάριο την καλλιέργεια σιτηρών (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη).

-Ρουμανία – μείωσε τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ υλοποιεί ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, ύψους 270 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσω ότι η ΕΕ αποδέσμευσε ένα έκτακτο πακέτο βοήθειας ύψους 330 εκατ. ευρώ για τους αγρότες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Από αυτά η Ισπανία πήρε 81 εκατ. ευρώ, η Ιταλία 60,5 εκατ. ευρώ και η Ελλάδα μόλις 14,4 εκατ. ευρώ!

Εμείς λοιπόν γιατί δεν τα κάνουμε αυτά; Αυτοί οι άνθρωποι μας ταΐζουν, γιατί να μην τους βοηθήσουμε;

Εκείνο, δε, που με ενόχλησε είναι ότι αντί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις, οι υπουργοί ξαφνικά έγιναν διατροφολόγοι. Βγαίνει υπουργός, ο κος βορίδης, σε τηλεοπτικό κανάλι και αναφερόμενος στην ακρίβεια λέει ότι 7 αμύγδαλα, μία φέτα καρπούζι και ένα τοστ την ημέρα, μαζί με περπάτημα προς την δουλειά είναι ό,τι καλύτερο. Έτσι ζεις ολιστικά! Τι να τα κάνεις τα λεφτά; Να πάρεις λεφτά και να γίνεις 300 κιλά; Οι πολίτες σας ψήφισαν για βουλευτές ή για διατροφολόγους; Δηλαδή εσείς θα τρώτε με χρυσά κουτάλια και ο Έλληνας θα ζει με μια φέτα καρπούζι. Σοβαρά τώρα; Είναι αυτή σοβαρή κυβέρνηση;  

Και ρωτώ επίσης, πώς θα χαρακτηριζόνταν αν σε μια σοβαρή χώρα, μια εταιρεία έπαιρνε:

-ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

-ΔΕΗ

-ΜΗΤΈΡΑ

-GOODYS

-ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

-ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

-ΔΩΔΩΝΗ

-ΔΕΛΤΑ

-ΣΚΡΟΥΤΖ

-FLOCAFE

-EVEREST

-LA PASTERIA      

-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  

Για την CVC μιλάω, που τώρα με νόμο που θα φέρει η ΝΔ, εντελώς «συμπτωματικά» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέλουν να κάνουν και πανεπιστήμιο!

Και ρωτώ: είναι αλήθεια; Ισχύουν αυτά; Το γεγονός ότι γράφεται στον τύπο ό,τι έχει σχέση με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, είναι συμπτωματικό ή είναι σύμπτωμα;

Πώς θα σωθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο; Έχουμε πρόγραμμα 100 σελίδων για την παιδεία το καταθέτω στα πρακτικά της βουλής.

Και αν μας ρωτάτε αν είμαστε υπέρ ή κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, θα σας πω ότι θέλουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά πρώτα θα πρέπει να φτιάξουμε τα δημόσια ΑΕΙ μας. Στην Γερμανία, έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά εκεί σπουδάζει μόλις το 1% των νέων. Γιατί λοιπόν έχετε τέτοια πρεμούρα να φέρετε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα; Τι είναι η Ελλάδα, πειραματόζωο;

Πιλοτικά θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και με πολλή προσοχή για όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολλοί εκείνοι που πληρώνουν και αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους. Αυτό πρέπει να πολεμηθεί. Οι παθογένειες πρέπει να σταματήσουν.

Φτιάξατε ένα κράτος μαφίας. Χθες σκότωσαν έναν άνθρωπο στη μέση του δρόμου, μέσα στο αυτοκίνητό του. Αυτά τα βλέπουμε στις ταινίες. Πριν λίγα χρόνια ο κος Χρυσοχοΐδης έλεγε ότι η Αθήνα έγινε Καμπούλ. Και τώρα ο ίδιος έκανε την Αθήνα Καμπούλ.

Και όταν το κράτος είναι προστάτης της μαφίας, πώς να καταγγείλεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου στην Ελλάδα; Ανοίξαμε την ιστοσελίδα του υπουργείου ανάπτυξης, στην γενική γραμματεία εμπορίου. Καλέσαμε τον τετραψήφιο αριθμό 1520, και καθώς δεν ήταν καθημερινή, ακούσαμε το ηχογραφημένο μήνυμα για τις ώρες εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9 το πρωί ως 4 το απόγευμα, και ότι η χρέωση για κλήση από σταθερό τηλέφωνο είναι στα 0,18 € ενώ από κινητό είναι στα 0,21 €. Το θέμα της χρέωσης βέβαια είναι σοβαρό, γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες αποκρύπτουν τους αχρεωστήτους 10ψήφιους αριθμούς, προς όφελος των τηλεφωνικών παρόχων. Η σελίδα του υπουργείου ανάπτυξης είχε 4 βήματα – ερωτήσεις για την καταχώρηση μιας καταγγελίας:

-α) η χώρα που γίνεται η καταγγελία (Ελλάς)

-β) το προϊόν για το οποίο γίνεται η καταγγελία (βενζίνη)

-γ) η παράβαση (ελλιποβαρής)

-δ) ο νομός (Αττική)

Με την απάντηση της τελευταίας ερώτησης μας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία είναι γεμάτη από ανακοινώσεις και δελτία τύπου, χωρίς όμως σύνδεσμο για τις καταγγελίες. Αυτή είναι η ψηφιακή διακυβέρνηση του κου Πιερρακάκη; Έτσι θα κάνετε και την επιστολική ψήφο; Στέλνετε κάποιον να κάνει καταγγελία σε μία ιστοσελίδα που δεν υπάρχει; Και όλο αυτό γίνεται για να καλύψετε τους λαθρεμπόρους πετρελαίου. Από το λαθρεμπόριο αυτό η χώρα χάνει 3 δισ. τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν στους αγρότες και να μην είναι σήμερα οι άνθρωποι στους δρόμους.   

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα τρομακτικά λάθη που κάνετε στην εξωτερική πολιτική. Και αναρωτιέμαι: μήπως είμαστε εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων; Ο Φιντάν πηγαίνει στην Λιβύη. Την ίδια ώρα η Τουρκία διατηρεί το «ΑΜΠΝΤΟΥΛΧΑΜΙΝΤ» στην τουρκική υφαλοκρηπίδα για ακόμα ένα μήνα! Ο Ερντογάν μετατρέπει όλοςυ τους Βυζαντινούς ναούς σε τζαμιά. Θέλετε να έχουμε συνύπαρξη όταν η Τουρκία προκαλεί. Και απορώ με τον κο Μητσοτάκη που δεν καταλαβαίνει ότι όταν δίνει 5 στην Τουρκία, στο τέλος θα κληθεί αν δώσει άλλα 15. Πρέπει ο πρωθυπουργός να ενημερώσει άμεσα και τους υπουργούς και τους πολιτικούς αρχηγούς για όσα γίνονται με την Τουρκία.

Τα ΜΜΕ επί 5 μήνες έλεγαν ότι έπρεπε να πάρουμε φρεγάτες. Τις LCS. Εγώ από αυτό το βήμα σας έλεγα ότι αυτά δεν είναι φρεγάτες, αλλά σκάφη ακτοφυλακής και εσείς με αποκαλούσατε εθνική εξαίρεση. Όμως μεταξύ του κου Δένδια και της κας Τρέμη έγινε ο εξής διάλογος σε τηλεοπτική συνέντευξη:

Δένδιας: οι LCS παρουσιάζονται ως φρεγάτες

Τρέμη: αλουμινότρατες τις λένε

Δένδιας: είναι κορβέτες

Τρέμη: κορβέτες είναι;;

Και αντί να κάνετε πίσω, αντί να σταματήσετε τα λάθη, εσείς στέλνετε όπλα στην Ουκρανία. Ξεδοντιάζετε την άμυνα της χώρας. Το γράφει και ο Αμερικανικός Τύπος.

Και το περίεργο είναι ότι κάνει ερώτηση η Αριστερά, έρχεται ο πρωθυπουργός στη βουλή. Κάνει ερώτηση ο κος Φάμελλος, έρχεται ο πρωθυπουργός στη βουλή. Κάνουμε εμείς ερώτηση, δεν έρχεται ποτέ! Αυτός είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τρέμετε την Ελληνική Λύση γιατί σας ξεσκεπάζουμε. Στις γενικές εκλογές του ’23 δημιουργήσατε υποκομματίδια μιας χρήσης, αλλά δεν σας βγήκε. Τώρα πάτε να κάνετε άλλο κόμμα δεξιό. Πάλι δεν σας βγαίνει. Όλα αυτά τα κάνετε γιατί θέλετε να τελειώσετε με την Ελληνική Λύση. Δεν θα μπορέσετε όμως. Εμείς θα σας τελειώσουμε με τα ψέμματά σας.

Εμείς όμως ήρθαμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες. Εμείς δεν είμαστε ΠΟΤΑΜΙ, που αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά, μετακόμισε σύσσωμο στη ΝΔ.

Τώρα, ο πρωθυπουργός θέλει την ευκαιριακή πλειοψηφία. Θα σας θυμίσω ότι λίγο μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για μια ευκαιριακή πλειοψηφία. Λίγους μήνες μετά είχαμε τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο θα πάθετε και εσείς.

Και είναι ντροπή ο πρωθυπουργός να βάζει τους βουλευτές του κόμματός του να γίνουν χειροκροτητές του ΠΑΣΟΚικού Τσιόδρα. Ο ίδιος μάλιστα ο πρωθυπουργός, σε ομιλία του, στήριξε τον πρώην ΠΟΤΑΜΙσιο βουλευτή σε βάρος των βουλευτών της ΝΔ. Τόσο Σημίτη δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου!

Η τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι η Αριστερά στρέφεται πολλές φορές κατά του έθνους και η Δεξιά κατά του κράτους. Αυτό το έλεγε ο Ντε Γκωλ.

Εμείς δίνουμε μια συμβουλή στους Έλληνες: οι κυβερνώντες, αυτοί εδώ, δεν θέλουν να πάρετε και να κερδίσετε τα πάντα. Αυτοί που κυβερνούν θέλουν τα πάντα για τους εαυτούς τους.

Βρίζουν εμένα που δουλεύω από τα 27. Βάζουν τον κο. Πορτοσάλτε να πετάει λάσπη, λες και είναι ντροπή η δουλειά. Και δεν αναρωτιέται κανείς, πώς είναι δυνατόν, να μπαίνουν βουλευτές στη βουλή με 1 σπίτι και να βγαίνουν με 50! Εγώ με στις επιχειρήσεις μου απασχολώ εκατοντάδες ανθρώπους. Οικογένειες τρώνε ψωμί. Δεν ντράπηκα για τη δουλειά μου και δεν ανέχομαι κανέναν άεργο να ασκεί κριτική σε ό,τι κάνω.

Απευθύνω μια τελευταία έκκληση σε όλους τους βουλευτές. Το χαρτί που κατέθεσα δεν αναγράφει επάνω Ελληνική Λύση. Θέλουμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Δεν το παίρνουμε αυτό επάνω μας. Λειτουργούμε ως έθνος, ως κοινωνία, ως δημοκρατία. Να μην επιτρέψουμε σε αυτούς να διαφύγουν. Να απαντήσουν αν είναι υπέρ ή κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων.