Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  2:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 11:25

Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας τάχθηκε υπέρ μιας μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας, Πένι Ουόνγκ, τάχθηκε υπέρ μιας μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά τόνισε ότι στην τρέχουσα ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, καμία κατάπαυση του πυρός δεν μπορεί να προέλθει μόνο από ένα εμπόλεμο μέρος, αναφέρει το DPA τη Δευτέρα.

«Η θέση μας είναι ότι θέλουμε να δούμε μια διαρκή κατάπαυση του πυρός και βλέπουμε μια άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Wong τη Δευτέρα πριν αναχωρήσει για ένα ταξίδι στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «καμία κατάπαυση του πυρός δεν μπορεί να είναι άνευ όρων».

Η Πένυ Γουόνγκ ζήτησε επίσης ασφαλή, απρόσκοπτη και μόνιμη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και καλύτερη προστασία του άμαχου πληθυσμού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Κατά τη γνώμη της, μια διαρκής ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εξεύρεση λύσης που βασίζεται στη συνύπαρξη δύο κρατών, ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού.

Κατά την επίσκεψή της στο Ισραήλ, η εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης σχεδιάζει να συναντηθεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων και επιζώντων της σφαγής που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 23.968 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 60.582 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των αντιποίνων του ισραηλινού στρατού μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: ertnews.gr