Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  1:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 15:19

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης του Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου (Φραγκούλη),προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα: Ευρωπαϊκή συνεργασία για την έρευνα της υπόθεσης Επστάιν

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης

προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Άρθρο 138 του Κανονισμού Emmanouil Fragkos (ECR)

Θέµα: Ευρωπαϊκή συνεργασία για την έρευνα της υπόθεσης Επστάιν

Η αμερικανίδα δικαστής, Λορέτα Πρέσκα, έδωσε εντολή να ανοίξει ο φάκελος με τα ονόματα ως μέρος μιας αγωγής, που σχετίζεται με τη συνεργάτιδα του Έπστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών, για τα εγκλήματα που διέπραξε σε συνεργασία μαζί του.

Ο Επστάιν, επικεφαλής ενός μεγάλου δικτύου sex trafficking, εκμεταλλευόταν ανήλικα κορίτσια ως το 2019, οπότε συνελήφθη και αυτοκτόνησε, όμως τα αρχεία παραμένουν διαθέσιμα.

Ηλίστα Επστάιν περιλαμβάνει 187 ονόματα που έχουν προκύψει από χίλιες σελίδες δικαστικών εγγράφων, με επαφές οικείων, θυμάτων ή υπόπτων ως συνεργών του Αμερικανού χρηματιστή.

Τα ονόματα εμπλέκουν τα ανώτατα κλιμάκια της αμερικανικής ηγεσίας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για μέλη της ευρωπαϊκής πολιτικό-οικονομικής ελίτ.

H δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα των επιφανών προσώπων που έχουν κάποια εμπλοκή με το σκάνδαλο Επστάιν μπορεί να συμβάλλει στην εξάρθρωση διεθνών κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ανηλίκων στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Έχει ζητηθεί ή έχει διατεθεί οικειοθελώς η συνεργασία των ευρωπαϊκών δικαστικών αρχών για την υπόθεση Επστάιν;
  • Συντονίζει κάποια πανευρωπαϊκή έρευνα για να συμβάλλει στον εντοπισμό ατόμων που ζήτησαν από τον Επστάιν τις απάνθρωπες, αποτρόπαιες και φρικτές «υπηρεσίες» που κατηγορείται ότι παρείχε;
  • Θεωρεί ότι τα εθνικά δικαστικά συστήματα οφείλουν τώρα να ελέγξουν κατά προτεραιότητα σχετικές υποθέσεις, ώστε να συμβάλλουν στη διεθνή έρευνα και εξάρθρωση των κυκλωμάτων παιδοφιλίας;