Σάββατο, 15η Ιουνίου 2024  11:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 18:18

Στη Βουλή φέρνει η Σταρακά την κάθετη αντίθεση της Αιτωλοακαρνανίας στην εκτροπή Αχελώου

Αναφορά στη Βουλή για τους κινδύνους από τη συνέχιση της εκτροπής του ποταμού Αχελώου, μέσα από την 2η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του υδατικού διαμερίσματος της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητάει καθαρές απαντήσεις από την Κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα. Στην αναφορά της η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει την κάθετη αντίθεση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου για την επαναφορά της εκτροπής «και πάλι στο προσκήνιο με μεθοδεύσεις από το παρασκήνιο», χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν ούτε οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά ούτε και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια αναφορά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει την κατηγορηματική απόρριψη κάθε σεναρίου εκτροπής του Αχελώου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιολογώντας το έργο ως περιβαλλοντικά και οικονομικά επιβαρυντικό, τόσο για τη Δυτική Ελλάδα, όσο και για τη Θεσσαλία.

Πολυμέσα