Δευτέρα, 4η Δεκεμβρίου 2023  10:32: πμ
  rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 22:12

Εξελίξεις για την «Κιβωτό»: Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα, «θα μου τον φέρεις»

Ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και τις καταγγελίες για τον πάτερ Αντώνιο, έρχονται στο φως σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα που περιπλέκουν και άλλο την υπόθεση.

Συγκεκριμένα πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» που σήμερα έχει ενηλικιωθεί και ανήκει στο περιβάλλον του πατρός Αντωνίου, ζητάει να συναντήσει τα δύο παιδιά που φέρονται να πήραν πίσω τις καταγγελίες τους, τον 16χρονο που ανέβασε βίντεο για να ζητήσει συγγνώμη και έναν επίσης 16χρονο, που όπως έγινε γνωστό χθες, πήρε και εκείνος πίσω τα όσα είχε αναφέρει για ξυλοδαρμούς του σε δομές της «Κιβωτού».

Ο διάλογος «φωτιά»
Ο νεαρός που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, ζητάει από τρόφιμους στη δομή του Βόλου να μεσολαβήσουν για να του κανονίσουν συνάντηση με τους δύο ανήλικους που είχαν κάνει τις καταγγελίες.

«Απλά Θ… οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο. Εγώ θα είμαι απ’ έξω, δεν θα μπω μέσα τώρα. Θα μου τον φέρεις, ξέρεις πού; Στη στάση και θα μου τον φέρεις. Εντάξει; Ξέρεις τι φορούσα εγώ, το ίδιο μπουφάν θα φοράω και αύριο. Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, έτσι; Κανείς άλλος. Και θέλω να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β… Εντάξει;».

Το άτομο που ακούγεται να μιλάει ανήκε στους συνεργάτες του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το mega, έστειλε τα ηχητικά μηνύματα λίγες μέρες πριν τα δύο παιδιά ανασκευάσουν και δώσουν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

«Τελικά σκέφτομαι να έρθω και αύριο σχολείο. Εε… για κάτι ακόμα για τον Β… να του μιλήσω λίγο του Β… να μου πει κάτι γιατί δεν μου το διευκρίνισε ακριβώς. Εε.. ναι οπότε, θα ξαναέρθω αύριο, δεν έχω φύγει ακόμα. Απλά, να μην το μάθει κάνεις άλλος, ξέρεις… Πες, ότι έχω φύγει ξέρω εγώ, ότι κατεβαίνω Αθήνα και στο ξαφνικό θα το κάνω αυτό με τον Β… αύριο εντάξει;».

Ο νεαρός ζητάει να μη διαρρεύσει το παραμικρό, να κανονιστούν οι συναντήσεις χωρίς το θέμα να συζητηθεί στη δομή και χωρίς να γίνει η παραμικρή αναφορά που θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

«Ούτε εγώ θέλω να μιλήσω στο…, το ίδιο πες ότι έφυγα. Εντάξει; Θα με δει ξαφνικά. Απλά Θ… θέλω οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο».

Τέλος ακολουθούν τα εξής ερωτήματα που προκύπτουν από τα νέα στοιχεία και που σίγουρα πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους:

-Έγιναν τελικά οι συναντήσεις που ζητούσε ο συνεργάτης του πατρός Αντωνίου;
-Ποιος ήταν ο λόγος που ήθελε να δει τα παιδιά από κοντά κάτω από άκρα μυστικότητα;
-Τι ήθελε να τους πει πρόσωπο με πρόσωπο τη δεδομένη χρονική στιγμή;
-Υπάρχει σύνδεση με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών;

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

dnews.gr

Πολυμέσα