Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 20:16

Ο «παλιός ΣΥΡΙΖΑ» αναγεννάται μέσω νέου κόμματος; – Η πρόταση που «έπεσε στο τραπέζι» και οι απαντήσεις

Ο «φάκελος» αποχωρήσεις φέρεται να έκλεισε στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την φυγή των στελεχών της «Ομπρέλας» και κυρίως του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα. 

Ωστόσο, όπως είχαν προαναγγείλει ήδη από την ανακοίνωσή της αποχώρησής τους, τα στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται τη δημιουργία ενός κόμματος, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2024.

Η πρόταση έπεσε και επίσημα στο τραπέζι από τον Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα (13/11) ότι «μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντηση που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος».

Ο ίδιος απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ έκανε ανοίγματα και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Το ΜέΡΑ25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά για το κόμμα του Γ.Βαρουφάκη, ενώ υποστήριξε ότι ο «Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ». 

Όσον αφορά την Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ότι είναι «δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά». 

Η απάντηση που έλαβε από τον Γ.Βαρουφάκη ήταν αρνητική, καθώς ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ.Γρηγοριάδης υποστήριξε ότι «το ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση».

Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβε και από την Ζ.Κωνσταντοπούλου η οποία σε ανάρτησή της τονίζει ότι «ουδέποτε έκανα συζήτηση με τον Βίτσα ή τον Τσακαλώτο, ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Έχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους. Ευχαριστώ».

zoe konstantopoulou 14 11 2023

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαρρέει ότι «εκείνοι  που πλάι στον Τσίπρα επέβαλλαν και εφάρμοσαν αδίστακτα τη μνημονιοκρατία, εκείνοι τέλος που άνοιξαν τον δρόμο στους Κασσελάκηδες, εγκαταλείπουν τώρα το σκάφος, αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και ερείπια στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στη χώρα».

pronews.gr