Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  11:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 19:22

Ισραήλ-Χαμάς: Έκκληση για την κατάπαυση του πυρός από τον επικεφαλής του ΠΟΥ

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Επικαλούμενος τα δικά του βιώματα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπενθύμισε ότι κατάγεται από το Τιγκράι, μια περιοχή της Αιθιοπίας που υπήρξε το θέατρο αιματηρών συγκρούσεων τις τελευταίες δεκαετίες και μέχρι και τους τελευταίους μήνες, ενώ είχε χάσει έναν αδελφό του που πέθανε λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα, ενώ στον τελευταίο πόλεμο της κυβέρνησης της Αντίς Αμπέμπα και των αρχών των ανταρτών του Τιγκράι,έχασε έναν θείο του.

«Ως παιδί που είχε παγιδευτεί στη σκιά του πολέμου, γνώριζα στα βάθη της ψυχής μου τη μυρωδιά, τους ήχους και τις εικόνες του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο X και πρόσθεσε: «Συμπάσχω με εκείνους που έχουν βρεθεί εν τω μέσω μιας σύρραξης, αισθάνομαι τον πόνο τους σαν να ήταν δικός μου».

«Ο πόλεμος φέρνει μόνο ερήμωση, φρίκη και καταστροφή. Τίποτα άλλο», υπογραμμίζει ο δρ Τέντρος.

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή, ας υπερβούμε τους διχασμούς και ας αγκαλιάσουμε τον δρόμο της ειρήνης. Η αληθινή εκδήλωση θάρρους βρίσκεται στην επιλογή της ειρήνης. Καλώ τους ηγέτες του κόσμου να ενωθούν και να οδηγήσουν τον κόσμο προς την ειρήνη. Επιλέξτε την ειρήνη», προτρέπει.

pronews.gr