Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  6:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 19:47

Κάπως αργά κατάλαβαν Τελ Αβίβ και Μ.Νετανιάχου τι σημαίνει Τουρκία – Από κοινές γεωτρήσεις… τώρα «τρομοκράτες»!

Ανακοίνωση με την οποία οποία χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτη τον Ρ.Τ.Ερντογάν εξέδωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ που ανέφερε ότι η Χαμάς ισούται με τον ISIS και ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας υπερασπίζεται μία τρομοκρατική οργάνωση.

Δυστυχώς είναι πολιτικά και γεωπολιτικά εκτεθειμένοι καθώς μετα την συνάντηση που είχαν ο Τούρκος πρόεδρος με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη προ μηνός είχαν ανακοινώσει κοινές γεωτρήσεις στην Αν.Μεσόγειο, δηλαδή το Ισραήλ και ο Μ.Νετανιάχου «αγκάλιασαν» Τουρκία και Ρ.Τ.Ερντογάν, οπότε οι σημερινές δηλώσεις είναι μηδενικής πολιτικής αξίας.

Απλά τώρα παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς ότι η Τουρκία μπορεί να τους ξεγελά. Και όχι μόνο αυτό: Η συμφωνία του Σεπτεμβρίου αποδεικνύει ότι το Ισραήλ μπορεί να συστήσει σε βάρος της Ελλάδας στρατηγική-ενεργειακή συμφωνία με την Άγκυρα και τον Ρ.Τ.Ερντογάν, που τώρα χαρακτηρίζει τρομοκράτη.

Πότε είχαν δίκιο τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο;

Διότι κοινές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι γεωστρατηγικό επίκεντρο της Ελλάδας λόγω Κύπρου θίγουν ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα.

Τώρα κατάλαβαν όπως φαίνεται Ισραήλ και Μ.Νετανιάχου το τι σημαίνει Τουρκία.

«Το Ισραήλ απορρίπτει ολόψυχα τα σκληρά λόγια του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Λιόρ Χαϊάτ αφότου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι ομάδα τρομοκρατών.

 «Η Χαμάς είναι μια κατάπτυστη τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS που δολοφονεί βάναυσα και σκόπιμα μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, κρατά ομήρους αμάχους και χρησιμοποιεί τους δικούς της ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες», υπογραμμίζει ο Χαϊάτ σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και τα πολιτικώς υποκινούμενα λόγια του δεν θα αλλάξουν τη φρίκη που έχει δει όλος ο κόσμος όπως και το αδιαμφισβήτητο γεγονός. Οτι δηλαδή Χαμάς = ISIS», προσθέτει ο ίδιος.

Θυμίζουμε ότι μόλις λίγες ημέρες πριν την επίθεση της Χαμάς οι δύο αρχηγοί, Μ.Νετανιάχου και Ρ.Τ.Ερντογάν, συζητούσαν για τις… επικείμενες κοινές γεωτρήσεις στην Μεσόγειο αλλά το Ισραήλ δεν καταλάβαινε τότε.

Κι αυτό με απώτερο σκοπό, όπως είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος, να διαμορφωθούν εκείνες οι δίοδοι που θα μεταφέρουν ενέργεια από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Ο Ερντογάν πρότεινε τότε από την πλευρά του, όπως είχε αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ράγκιπ Σόιλου, να συσταθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση της τουρκοϊσραηλινής συνεργασίας.

pronews.gr