Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  11:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 10:16

Τραγωδία Τεμπών: Απολογείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, που ερευνά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, απολογείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως, με τον ίδιο να έχει εκφραστεί ήδη δημοσίως για τη δίωξή του.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως ο κατηγορούμενος διετέλεσε πρόεδρος του ΟΣΕ από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τις αρχές Ιουνίου του 2020, οπότε και παραιτήθηκε, ενώ λίγο πριν, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό, είχε απευθυνθεί με εμπιστευτική επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία του γνωστοποιούσε «παθογένειες και αγκυλώσεις» του Οργανισμού (28/5/2020), για να ακολουθήσει η παραίτησή του λίγες μέρες αργότερα (3/6/2020), η οποία και έγινε αποδεκτή.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε και η απόφασή του να πολιτευτεί, καθώς στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδίκησε τον δήμο Αιγιαλείας, χωρίς να τα καταφέρει, αφού κατετάγη 3ος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Εξάλλου, χθες την πόρτα του ειδικού εφέτη ανακριτή πέρασε ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ (2018 – 2019), ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

thebest.gr