Σάββατο, 18η Μαίου 2024  8:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 15:31

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις»

Σε μια ατυχή συγκυρία για τον κο. Υπουργό και την κυβέρνηση, φέρνει ν/σ για την υγεία, όταν ένα 4χρονο κοριτσάκι από το Καστελόριζο, είχε ένα σοβαρό ατύχημα και κινδύνευε με ακρωτηριασμό του χεριού του. Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν κατάφερε να φθάσει στο νησί, και το παιδί μεταφέρθηκε στην Τουρκία με τουριστικό ημερόπλοιο.

Τα νοσοκομεία στην Αθήνα είναι σε άθλια κατάσταση. Στα νοσοκομεία του Κιλκίς, ΑΓ. Όλγα, Μεταξά έχουν ελλείψεις σε γιατρούς. Οι καρκινοπαθείς έρχονται αντιμέτωποι με ελλείψεις στα φάρμακά τους.

Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς. Η κα Αγαπηδάκη είπε ότι το νερό στο Βόλο δεν είναι πόσιμο. Και αναρωτιέμαι, κάποιοι από τους προηγούμενους υπουργούς δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτό; Δεν θα έπρεπε κάποιος να πει, εγώ φταίω και να παραιτηθεί;

Επίσης έθεσα στην κα. Αγαπηδάκη χθες το ερώτημα για τις διατριβές, που γίνονται με χορηγία της NOVARTIS. Ισχύει αυτό κα Αγαπηδάκη; Μιλάμε για τη NOVARTIS που έκανε την μεγάλη κομπίνα στην Ελλάδα, αλλά δεν πλήρωσε αποζημιώσεις, ενώ για τον ίδιο λόγο κατέβαλε αποζημιώσεις στις ΗΠΑ, γιατί οι Αμερικανοί τα ζήτησαν τα λεφτά.

Επίσης, κε Πλεύρη, εκείνα τα πρόστιμα των 100 ευρώ που επιβάλατε στους παππούδες και τις γιαγιάδες επειδή είναι ανεμβολίαστοι, θα τα διαγράψετε; Σβήστε τα επιτέλους για να πούμε ότι κάνατε κάτι καλό για τον πολίτη. Κάνατε ένα λάθος. Ωραία! Διορθώστε το! Και εμείς θα είμαστε εδώ για να σας πούμε μπράβο και να σας χειροκροτήσουμε.

Σήμερα ο πρωθυπουργός πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη να επιβλέψει τα έργα του ΜΕΤΡΟ. Ποιο ΜΕΤΡΟ; Μας έλεγε ότι θα είναι έτοιμο το ’22. Μετά είπε θα είναι έτοιμο το ’23. Τώρα μας λέει θα είναι έτοιμο το ’24! Όταν το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας φθάσει στην Κρήτη, ίσως να δούμε μετρό και στην Θεσ/νίκη. 10 χλμ. είναι όλο – όλο! Και δεν φτάνει ούτε μέχρι το αεροδρόμιο. Η Θεσ/νίκη δεν έχει ένα σοβαρό υπουργό. Ο κος Μητσοτάκης δεν έβαλε ποτέ υπουργό από τη Θεσ/νίκη.  Αν θέλετε να κάνετε κάτι για την Θεσ/νίκη φτιάξτε το παραλιακό μέτωπο. Αλλά, ξέχασα, δεν έχει λεφτά εκεί! Η Θεσ/νίκη δεν έχει γήπεδα. Το Καυτατζόγλειο καταρρέει. Τα παιδιά εκεί αθλούνται.  Η πινακίδα η ηλεκτρική τρίζει.  Θα πέσει και θα κλαίμε ανθρώπους. Στην ομάδα του Άρη δίνετε συνεχώς υποσχέσεις και τις ξεχνάτε. Ο πρωθυπουργός πάσχει, καθώς φαίνεται, από πολιτικό αλτσχάϊμερ. Ο ΠΑΟΚ βάζει τα χρήματα για να γίνει το γήπεδό του αλλά δεν τον αφήνετε εσείς. Πληρώνει ο κος Σαββίδης. Δεν με ενδιαφέρει τι είναι ο άνθρωπος. Η ουσία είναι ότι πληρώνει από την τσέπη του χωρίς να παίρνει χρηματοδότηση από το δημόσιο. Καταλαβαίνω βεβαίως ότι δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα γιατί υπάρχει ο αμερικανικός παράγοντας.

Και πάτε να επισκεφθείτε τις πλημμυροπαθείς περιοχές για να κάνετε σόου στα κανάλια. Σήμερα παγκόσμια ημέρα των ζώων, ακόμα υπάρχουν πτώματα ζώων που σαπίζουν στα νερά.

Οι διάφορες «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ άσκησαν πιέσεις και απομακρύνθηκαν οι λαθρομετανάστες -και μπορώ να πια να λέω αυτή τη λέξη, μετά την κατάργηση του ανθελληνικού ΕΣΡ-  που είχατε εγκαταστήσει στο Κουτσόχερο. Οι ΜΚΟ το έκαναν! Οι ΜΚΟ που δεν βοήθησαν ποτέ! Μόνη εξαίρεση ήταν ο Ρουβίκωνας. Και ποιους βάλατε εσείς στο Κουτσόχερο; Τους Έλληνες πλημμυροπαθείς. Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντί να τους πάτε σε ξενοδοχεία και σε αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης.  

Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη. Και δεν εννοώ αυτή του Αρείου Πάγου, που μέσα σε 8 ημέρες αποφάσισε να παίρνουν τα κοράκια των funds τα σπίτια των Ελλήνων. Δεν αναφέρομαι στη δικαιοσύνη εκείνη, που παιδιά δικαστικών εργάζονται σε ολιγάρχες. Δεν εννοώ τη δικαιοσύνη που τα μέλη της διορίζονται από την κυβέρνηση.

Επίσης, θέλω να πω ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το ΕΣΡ, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κος Κουτρουμάνος του ΕΣΡ πρέπει να φύγει και ο αυτός δεν φεύγει! Δεν σηκώνεται από την καρέκλα. Δεν θέλει βρε αδερφέ να φύγει!

Μα αυτό δεν είναι κράτος. Δεν μπορείτε να επιβάλετε τη νομιμότητα.

Και μια μιλάμε για Υγεία… Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, παραιτήθηκε ή τον αποπέμψατε; Γιατί ο κος Φιλίππου πήγε να υπογράψει κάποια έγγραφα ως πρόεδρος ενημερώθηκε από τη νομική σύμβουλο του Οργανισμού, κα Μακαρούνη ότι «δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του Οργανισμού, συνεπώς δεν μπορεί να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο», κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το Υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν αποζημιώνεται η κλοπή Ι.Χ. αν γίνει σε σημείο χωρίς ασφάλεια.  Κλάπηκε αυτοκίνητο και το ανώτατο δικαστήριο με απόφασή του αποδίδει στον ιδιοκτήτη του οχήματος βαριά αμέλεια, επειδή στάθμευσε το όχημά του σε μη περιφραγμένο χώρο, χωρίς να φυλάσσεται, χωρίς να φωτίζεται, χωρίς να υπάρχουν κάμερες. Αυτό είναι παραθυράκι για να μην πληρώνει αποζημιώσεις καμμία ασφαλιστική εταιρεία! Αυτό είναι δικαιοσύνη; Εύχομαι όσοι υπέγραψαν να τους κλέψουν τα αυτοκίνητα και να μην αποζημιωθεί κανένας για να δουν τι τραβά ο Έλληνας. Εγώ λοιπόν ποτέ δεν εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη. Δεν εμπιστεύομαι αυτή τη δικαιοσύνη. Όχι γιατί δεν έχουμε καλούς δικαστές και εισαγγελείς, αλλά γιατί οι καλοί εισαγγελείς δέχονται πιέσεις και είναι παραγκωνισμένοι.  

Σήμερα έμαθα ότι ο εορτασμός της ΝΔ είναι κινητή εορτή! Εσείς γιορτάζετε την ίδρυση του κόμματος στις 4 Οκτωβρίου και ο Κων/νος Καραμανλής ίδρυσε το κόμμα στις 29/9/1974. Ορίστε και τα δημοσιεύματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. (δείχνει φωτο). Δεν ξέρετε ούτε πότε γιορτάζετε. Γι’ αυτό έχετε ευτελίσει την παράταξη που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής

Από χθες, επίσης, ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ είναι σε υπολειτουργία, γιατί έχει καεί ένα UPS λόγω αυξομείωσης στην τάση, ενώ υπάρχει τρόπος να μην καίγεται. Και βέβαια έπεσε το σύστημα τηλεδιοίκησης. Μπράβο να το χαίρεστε το κράτος που έχετε φτιάξει.

Και για να πάμε στην οικονομία, λόγω της ακρίβειας θα δούμε τραγικές εικόνες. Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνεταιρισμό και το έκλεψαν. Οι αγρότες έχασαν το βιός τους. Το ίδιο έγινε και στην Μεσσήνη. Ήδη σε πολλά super market έχουν τοποθετηθεί αντικλεπτικά στο γάλα και το λάδι. Στη Χαλκιδική οι αγρότες έχασαν 37 τόνους λάδι. Αυτό είναι μήνυμα για όλους μας. Για να φτάσει ένα super market να βάζει αντικλεπτικά, αυτό σημαίνει ότι πήγε ο πατέρας να κλέψει γάλα για το παιδί του γιατί δεν μπορεί να το αγοράσει. Και αυτό είναι ντροπή για την κυβέρνηση. Ευθύνεται η κυβέρνηση!  

Η κατάσταση στην οικονομία είναι τραγική και εσείς μας έχετε ζαλίσει με την αναβάθμιση. Το 10ετές ομόλογο έχει πάρει πάλι την ανηφόρα. Έχει ξεπεράσει το 4,5% ενώ ξέφυγε το spread σε σχέση με το Γερμανικό. Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο χθες σημείωσε απώλειες 2 δις! Όμως η επενδυτική βαθμίδα της ασήμαντης DBRS δεν βοήθησε καθόλου!!

Αυτό γίνεται γιατί η πολιτική της ΝΔ βασίζεται στο δανεισμό για να μοιράσει τα παντός είδους PASS.

Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει σωστή πολιτική. Σωστή πολιτική είναι αυτό που έκανε ο Ορμπάν, που κατάφερε το ξεπάγωμα κονδυλίων από την ΕΕ. Ο κακός Ορμπάν. Είναι άλλο πράγμα να είσαι δεδομένος και άλλο (θα το πω άκομψα) να είσαι πολιτικά βλαμμένος. Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ αυτόν που βλάπτει τα εθνικά θέματα.

Από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι ο Έλον Μασκ, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει δηλώσεις για την Ελληνική Ιστορία. Τον Έλον Μασκ τον παρακαλεί ο Ερντογάν για να τον δει για 10 λεπτά, και αυτός για να τον αδειάσει πηγαίνει με το παιδί του και τον κοροϊδεύει. Και ρωτώ, γιατί δεν καλείτε τον Έλον Μασκ να φέρει τις επενδύσεις του στην χώρα μας; Η ΝΔ δεν τον καλεί γιατί είναι συνδεδεμένη στο άρμα του Σόρος. Και ο Σόρος δεν επιτρέπει στον κο Μητσοτάκη να έχει σχέσεις με τον Έλον Μασκ.

Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ στην συνέντευξη που έδωσε ο κος Συρίγος, ο οποίος ομολόγησε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όπως είπε, να θυσιάσουμε χωρικά ύδατα χάριν της επαναστρατιωτικοποίησης! Και ξεχνά την σύμβαση του Μοντρέ! Αλλά αφού πήρατε τα ρωσικά οπλικά συστήματα που είχαμε στα νησιά και τα δώσατε στους Ουκρανούς, και αφού ο πρωθυπουργός είπε ψέμματα ότι θα αντικατασταθούν από τα Μάρντερ, προκαλέσατε ανήκεστο βλάβη στα νησιά του Αιγαίου.

Δεν θα πω για τον κο. Φλώρο, ο οποίος δεν παραιτείται. Αντίθετα τώρα θα εκλέξουμε τη γυναίκα του Νομαρχιακή Σύμβουλο!

Το Υπ.Εξ. της Γερμανίας παραδέχεται ότι επίτηδες φέρνει λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Αυτή είναι η επίσημη θέση της Γερμανίας. Μην σας παραμυθιάζουν, λοιπόν, ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν τη λαθρομετανάστευση.

Ξέρετε τι κάνουν οι Πακιστανοί; Ο Υπ. Εσ. Του Πακιστάν έδωσε διορία έως την 1η Νοεμβρίου, προκειμένου όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στο Πακιστάν να εγκαταλείψουν τη χώρα, διαφορετικά θα απελαθούν με τη βία!

Ξέρετε τι κάνουν οι Τούρκοι; Θα επιστρέψουμε λέει εμείς «μετανάστες» στην Τουρκία και θα πάρουμε «πρόσφυγες»! Η Τουρκία ζητά «μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ. Σε αυτό το επίπεδο η Ελλάδα θα πρέπει να επωμιστεί το βάρος της υποδοχής που της αναλογεί»! Πού είναι το τείχος; Πού είναι τα push back;

Υπάρχει λύση όμως κύριοι: Δώστε στους Μουσουλμάνους τα ίδια δικαιώματα που δίνουν αυτοί στους Χριστιανούς που ζουν στις Αραβικές χώρες!