Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  11:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 12:45

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της κάλπης και στην Αιτωλοακαρνανία για την ανάδειξης του νέου Προέδρου (εικόνες)

Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα. Έως τις 8 μ.μ. θα έχουν τη δυνατότητα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν σε συνολικά 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Που ψηφίζεις στην Αιτωλοακαρνανία

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τη νέα ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ ξεκαθαρίζουν, σύμφωνα με την “Αυγή“,  ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία είναι ένα εφαλτήριο για μια νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ, μια νέα αρχή, όπως λένε χαρακτηριστικά, ένα βήμα προς την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση.

Οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες πρέπει να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Μέχρι τις 10.30 το βράδυ είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα των αποτελεσμάτων

Με βάση τα αποψινά αποτελέσματα, αν δεν υπάρξει καθαρός νικητής και χρειαστεί δεύτερος γύρος, τότε θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων στη σειρά κατάταξης. Οι νέες εκλογές, εφόσον χρειαστούν, θα λάβουν χώρα την Κυριακή στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά ο ΣΥΡΙΖΑ οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν στα εξής εκλογικά τμήματα: 

(από αριστερά) η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης. ο Νίκος Παππάς. ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Περιστέρι, στο εκλογικό τμήμα στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1, στις 10:00 το πρωί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι, στο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1, στις 12:30 μ.μ.

Ο Νίκος Παππάς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα  στην Καισαριανή, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο δημαρχείο αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας στις 8.45πμ.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Καλλιθέα, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου Θησέως 175, στις 12:00.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ιωνία, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο 1ο δημοτικό σχολείο Κρήτης 77, στη 1 το μεσημέρι.

Τα εκλογικά κέντρα στην Αιτωλοακαρνανία: 

sinidisi.gr