Κυριακή, 5η Μαίου 2024  8:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 12:47

Σταρακά στην AgreXa2023: «Απαιτείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα άμεσων αποζημιώσεων στην αγροτική παραγωγή»

Στα εγκαίνια της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας – AgreXa2023 παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος, Χριστίνα Σταρακά.

Σε σχετική της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει τα εξής:

«Είχα την τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στα εγκαίνια της εξαιρετικής Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Η σκέψη όλων μας βέβαια ήταν και είναι στην καταστροφή που έπληξε τη Θεσσαλία αλλά μας αφορά όλους, στις ζωές που χάθηκαν και σε όσους υποφέρουν. Στην ομιλία μου υπογράμμισα μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τη βιβλική καταστροφή στην αγροτική παραγωγή της χώρας:

«Θα χρειαστεί τιτάνια προσπάθεια για την άμεση αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων στη Θεσσαλία και όχι μόνο, στην Ηλεία, στην Εύβοια, στον Έβρο και αλλού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποσπασματικά, ανά περιοχή. Αλλά συνολικά και δίκαια για κάθε ζημιά που έχει σημειωθεί από ακραία και δυσμενή καιρικά φαινόμενα, που έχουν πλήξει καίρια την παραγωγή και τις υποδομές τους. Προϋποθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα άμεσων αποζημιώσεων, όπως σωστά απαιτεί η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με πρόσφατη επιστολή της στον πρωθυπουργό».

Για όσα λέει και έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την Κλιματική Κρίση και την Ανθεκτική Ελλάδα:

«Ακόμα συγκλονιστικότερη πρέπει να είναι η προσπάθεια να σκάψουμε ξανά την Ελλάδα για να αποκτήσουμε υποδομές ανθεκτικές σε ακραία φαινόμενα. Γιατί μην έχετε καμία αμφιβολία: τα ακραία φυσικά φαινόμενα θα γίνουν κανόνας. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, ή νιώθει αδύναμος να κάνει οτιδήποτε, δεν κάνει για δημόσιο αξίωμα».

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, βλέπαμε τι γίνεται στον κόσμο και μιλάγαμε εδώ και 15 χρόνια για την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης με πράσινη ανάπτυξη παντού. Θυμηθείτε το «Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε»… Κάποιοι γέλαγαν. Τώρα τα γέλια κόπηκαν. Βουλιάξαμε και Θρηνούμε. Αλλά η ελπίδα δεν χάθηκε. Αρκεί ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κάθε κάτοικο της πόλης και τον κάθε παραγωγό στο χωριό, να καταλάβουμε ότι το να χτίσουμε μία Ανθεκτική, Πράσινη Ελλάδα πρέπει να είναι η βασικότερή μας προτεραιότητα. Γιατί είναι προϋπόθεση επιβίωσης των κοινωνιών μας. Αυτό πιστεύει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρεσβεύει ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε κάνει την Ανθεκτική Ελλάδα βασικό άξονα των προγραμματικών μας θέσεων».

Για την Έκθεση και την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας:

«Μακάρι η χάραξη αγροτικής πολιτικής, αντί για τα υπουργικά γραφεία, να  περνούσε στα χέρια των ανθρώπων που κάνουν πραγματικότητα εκθέσεις – πρότυπο όπως η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας. Ο αγροτοκτηνοτροφικός κλάδος στη χώρα θα είχε απογειωθεί. Από τη μία η Έκθεσή σας, ένας πρωτοποριακός θεσμός για τη χώρα που συνδυάζει την ανάδειξη τόσο προϊόντων αγροδιατροφής όσο και μηχανημάτων και εφοδίων απαραίτητων σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής. Συνέργειες, συνεργασία για πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στον πυρήνα των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ως χώρα, στην αγροτική παραγωγή. Από την άλλη η μίζερη πραγματικότητα μίας υπερσυγκεντρωτικής γραφειοκρατίας στην Αθήνα που νομίζει ότι όλα τα ξέρει καλύτερα αλλά αδυνατεί να αντιληφθεί όχι μόνο τη σημασία αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

«Χρειαζόμαστε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αγροτική ανάπτυξη σημαίνει πόρους, αρμοδιότητες, ευθύνες και εμπιστοσύνη στους παραγωγούς και τις ενώσεις τους. Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την προστασία και ενίσχυση του Έλληνα παραγωγού. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε ευκαιρία την τετραπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε αγροτοπαραγωγική χώρα: κλιματική κρίση, ενεργειακή κρίση, τεχνολογική εξέλιξη και ζήτηση για υγιεινή διατροφή».