Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  8:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 21:18

Μητσοτάκης σε Βελόπουλο: «Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει, είστε διακινητές των πιο θλιβερών θεωριών συνομωσίας»

Έντονη κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στα fake news που, όπως είπε, ακούστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Με απαντήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, άρχισε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα πνεύματα ωστόσο οξύνθηκαν όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη φωτιά στον Έβρο, που μαίνεται για 13η ημέρα. «Ο Έβρος καίγεται 13 ημέρες και υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες για να σβήσει αυτή η φωτιά. Γιατί δεν σβήνει η φωτιά; Πιστεύετε ότι γίνονται λάθη; Να βγείτε να το πείτε. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε τους πυροσβέστες και την ίδια ώρα να τους κατηγορείτε ότι δεν σβήνει η φωτιά», είπε με νόημα.

Ειδική αναφορά έκανε και στους μετανάστες που βρέθηκαν στη Δαδιά. «Όσοι βρέθηκαν στην Δαδιά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Το 112 έστειλε μηνύματα σε 2 γλώσσες. Να αναρωτηθείτε ποιοι τους πήγαν εκεί. Ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ που έχουν εικόνα και τους οδηγούν σε καταστάσεις εγκλωβισμού. Είναι τραγικό αυτό που έγινε αλλά δεν θα προσλάβουμε μόνο δασοφύλακες αλλά και συνοριοφύλακες».

«Να προσέχετε το λεξιλόγιό σας. Είστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news και θεωριών συνωμοσίας. Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε βγάζετε και γλώσσα. Νισάφι πια. Δεν θα είστε στο απυρόβλητο. Μας είπατε το εξής αμίμητο: Έσβησαν οι φωτιές στην Πάρνηθα όταν ρίξαμε επιβραδυντικό. Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες; Ποια αεροπλάνα ρίχνουν επιβραδυντικό; Να σας το εξηγήσω για να αντιληφθείτε τι μέγεθος της σαχλαμάρας. Επιβραδυντικό χρησιμοποιούν μόνο τα Πετζεντελ και το χρησιμοποιούμε ελάχιστα και έχει ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο με εμφανή ένταση.

gazzetta.gr