Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  8:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 14:06

Δήμος Αγρινίου: Από τις εκλογές των ονομάτων στις εκλογές των διαλόγων

Η Ελλάδα κάηκε για ένα ακόμα καλοκαίρι με πύρινα μέτωπα σε Αλεξανδρούπολη, Πάρνηθα, Βοιωτία. Σε εμάς στο Αγρίνιο έφτασαν οι καπνοί λόγω των ανέμων με αιωρούμενα σωματίδια να δημιουργούν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα. Όμως και η ατμόσφαιρα της τοπικής πολιτικής δεν πάει πίσω καθώς φωτιές έχουν πιάσει τα παντζάκια των υποψηφίων δημάρχων που τρέχουν να κλείσουν τους συνδυασμούς στον κορμό των ψηφοδελτίων μα κυρίως στις τοπικές κοινότητες.

Είναι φυσικό να παρατηρείται μια απροθυμία των δημοτών να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στους δημοτικούς συνδυασμούς καθώς αισθάνονται πολιτική κόπωση λόγο των αλλεπάλληλων εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και της αίσθησης που τους διακατέχει  ότι «τίποτε δεν αλλάζει.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα καθώς οι δήμοι αναλαμβάνουν ολο και περισσότερες αρμοδιότητες ένω τα χρήματα που διαχειρίζονται αυξάνονται σταδιακά ;

Στο δήμο Αγρινίου εμφανίζονται μέχρι στιγμής με πολλές πιθανότητες συγκρότησης εως 31 Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των ψηφοδελτίων, το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Γ. Παπαναστασίου με τον δημοτικό συνδυασμό «Αγρίνιο- Τόπος να ζεις», το ψηφοδέλτιο του επιχειρηματία  Κ. Πιστιόλα με τον δημοτικό συνδυασμό «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» , το ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχου Θεστιέων Δ. Τραπεζιώτη με τον δημοτικό συνδυασμό «Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο» καθώς και το ψηφοδέλτιο του νυν δημοτικού συμβούλου  Τ. Παπανικολάου με τον δημοτικό συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στα πλεονεκτήματα του νυν δημάρχου συγκαταλέγονται η παρουσία του έργου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης την τελευταία πενταετία της θητείας του με παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων σε ολόκληρη σχεδόν την δημοτική ενότητα Αγρινίου . Ενώ στα μειονεκτήματα του αθροίζει κανείς την εγκατάλειψη των χωριών, την απώλεια πανεπιστημιακών σχολών οσο και την μη ίδρυση Μητρόπολης καθώς επίσης και την πληθυσμιακή συρρίκνωση του δήμου και το κλείσιμο επιχειρήσεων.

Σχετικά με τον επιχειρηματία Κώστα Πιστιόλα στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγονται οι ενασχόληση του με τον χώρο των επιχειρήσεων( πρόεδρος ενεργειακής κοινότητας, Αgrino, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου) ενώ στα αρνητικά του η μη γνώση του αντικειμένου της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαθέτει όμως υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με εμπειρία στον δήμο.

Σχετικά με τον Δημήτρη Τραπεζιώτη στα θετικά που μπορείς κανείς να του προσμετρήσει είναι η μακρά θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση (8 χρόνια δήμαρχων Θεστιέων) καθώς και η συνεπής αντιπολιτευτική του στάση είτε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ειτε μέσω της Act-Now. Στα αρνητικά του όμως αθροίζονται οι παλινωδίες του σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες καθώς και η μοναδική στήριξη του Συριζα στον υπερκομματικό του συνδυασμό.

Το επόμενο διάστημα εκτιμούμε πως οι δημότες θα ήθελαν να ακούσουν περισσότερο τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων δημάρχων  για τον δήμο Αγρινίου και λιγότερο ονοματολογία που έχει στην κυριολεξία «πνίξει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εμείς ως ekloges dytika είμαστε εδώ να φιλοξενήσουμε θέσεις, άρθρα και απόψεις για έναν δήμο που θα ευημερεί και θα προοδεύει. Γι αυτό το επόμενο διάστημα θα φιλοξενήσουμε τις απόψεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από όλους τους συνδυασμούς  με συγκεκριμένα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Έτσι άλλωστε προάγεται η τοπική δημοκρατία και ενημερώνονται οι δημότες.

Διαβάστηκε 3261 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 19:43