Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 11:18

Τα μέτρα για την “βία των γηπέδων” είναι μακριά νυχτωμένα

Ο τίτλος το λέει για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς μερικά πράγματα γι’ αυτό το περίφημο “βία των γηπέδων”: πολύ απλά δεν πρόκειται για βία των γηπέδων αλλά για βία συμμοριών!

Το γήπεδο είναι το μποστάνι ή μάλλον το θερμοκήπιο όπου ένα σωρό ετερόκλητα παραβατικά στοιχεία ενώθηκαν, εδώ και πολλά χρόνια, κι έφτιαξαν πολλούς ετερόκλητους στρατούς.

Μέσα είναι η πολιτική, τα λεφτά, το “κουμάντο” σε περιοχές, η ατόφια τοξική αρρενωπότητα ανδρών(95%) λούμπεν ή παραβατικών, η αδράνεια και η δειλία, πολιτικών, νομοθετών. δικαστών, αστυνομικών και, πάνω από όλα, του “αδάμαστου λαού”.

Για όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να πετύχει κάτι το γνωστό(κι επαναλαμβανόμενο) μέτρο που εξαγγέλθηκε περί “κλεισίματος των γηπέδων” και υπαγωγής όλων σε έναν σύνδεσμο. Εδώ γελάνε!

Από πού να το πιάσεις; Από το ότι τα ραντεβού και τα “πεσίματα” δεν γίνονται στα γήπεδα αλλά σε δρόμους και πλατείες; Από το ότι η βία σαν το ξύλο που έπεσε στον Βόλο στον τελικό κυπέλου πριν από 6 χρόνια είναι διαφορετικής μορφής από εκείνη της επίθεσης στην Νέα Φιλαδέλφεια;

Από τη λάθος πολιτική ανάγνωση που κάνουν για την σύσταση των συμμοριών χούλιγκαν στην Ελλάδα(άλλο θέμα η υπόλοιπη Ευρώπη), θεωρώντας ότι είναι…ναζιστική, όταν είναι γνωστό ότι το 90% των “θυρών” στην Ελλάδα είναι δήθεν “αντιφά” και…ανθρωπιστικές;

Η πρεμούρα κάποιων να θέσουν ως πρώτο ζήτημα ότι οι Κροάτες που ήρθαν να σκοτώσουν είναι εθνικιστές ή/και ναζί, δείχνει ασχετοσύνη ή σκοπιμότητα. Σε 7 ή 8 άλλους φόνους που έχουν γίνει στην Ελλάδα από χούλιγκανς δεν υπήρχαν ναζί και οι ίδιοι που τώρα σκίζουν τα ιμάτιά τους έλεγαν διάφορες γενικολογίες για την “φτώχεια που οδηγεί στην βία”! Άλλο λάθος αυτό… Ο πλούτος οδηγεί στην βία στην πραγματικότητα…

Για να το κλείσουμε, οι άνθρωποι που μαχαιρώνουν “για την ομάδα” δεν θα επηρεαστούν από τον κλειστό σύνδεσμο. Θα οργανωθούν σε ένα “στέκι”, αν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Επίσης, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι με την ομάδα αλλά με το κλαμπ τους ή την επιρροή στην περιοχή όπου “κυβερνούν”.

Τέλος, τα ΜΜΕ ας κόψουν την υποκρισία. Από την στιγμή που θα δημοσιεύσουν το φιλοσοφικό πόνημα του κάθε ενός που θα του κλείσουν το σύνδεσμο, όπου θα ξεκινά “αντάρτικο” κατά της καταπίεσης και του φασισμού, θα είναι συνυπεύθυνα. Διότι η δημοσίευση των πολιτικών θέσεων αυτών των δήθεν οπαδών, η προβολή των πανό και των δράσεών τους, τους έκανε ανεξέλεγκτους έως και αποδεκτούς από την κοινωνία.

Πόσοι στο γήπεδο δεν έχουν ανεχτεί το κάθε εμετικό τους σύνθημα, το κάθε λαϊκίστικο σλόγκαν στα πανό τους; Την κάθε απειλή και το κάθε λάβαρο ακόμη και του…Μπιν Λάντεν ή του Αραφάτ;

Εφημερίδα Συνείδηση

Φωτογραφία από ot.gr

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 567 φορές