Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  3:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 22:43

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου Petra De Sutter στο πλευρό της συμμαχίας

Εξαιρετικά τιμητική είναι η δήλωση της αναπληρώτρια πρωθυπουργού του Βελγίου Petra De Sutter για τη συμμαχία Πρασινο & Μωβ.

Η Petra De Sutter εξαίρει το γεγονός της συμμαχίας καθώς και η ίδια συμμετέχει στο Βέλγιο σε  κυβέρνηση συμμαχίας εφτά πολιτικών σχημάτων και επισημαίνει ότι οι αλλαγές επιτυγχάνονται μονο όταν δουλεύουμε μαζί υπερκερνώντας τις διάφορες μας .

Υπέρμαχος  η ίδια των δικαιωμάτων των γυναικών αναφέρει όλες τις δράσεις που έχουν αποφασιστεί για την ανακούφιση κακοποιημένων γυναικών στην χώρα της.

Ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα ως γερουσιαστής των πράσινων του Βελγίου (Groen) μεταξύ 2014 και 2019,  και εκλέχτηκε  μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του 2019.

Το 2020, εντάχθηκε στη νέα κυβέρνηση του Αλεξάντερ ντε Κρου ως αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Δημοσίων Επιχειρήσεων, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα τρανς υπουργό στην Ευρώπη.

Πιστεύω λέει η Petra De Sutter στο μήνυμά της ότι η συμμαχία Πράσινο & Μωβ μπορεί να δώσει στους πολίτες την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά, ότι η πολιτική μπορεί να βάλει στον επίκεντρο τον άνθρωπο.

Για τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ η Ελλάδα οφείλει να οικοδομήσει βιώσιμες απαντήσεις για να προστατεύσει αποτελεσματικά την κοινωνία και το μέλλον της. Εχουμε τις  προτάσεις για να αντιμετωπίζουν ταυτοχρόνως τις διάφορες αλληλένδετες κρίσεις (κλιματική, οικολογική, υγειονομική, προσφυγική, κοινωνική, δημοκρατίας), τη στρεβλή αγορά και τις κοινωνικές ανισορροπίες.

Καμία χώρα δεν είναι σε θέση να δώσει μόνη της πλήρεις απαντήσεις. Γι’ αυτό, στο κοινό μας πρόγραμμα δίνουμε έμφαση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση αλλά και στην Πράσινη Ατζέντα: ιδιαίτερα στη δίκαιη πράσινη μετάβαση και τη χρήση της ως μοχλό προόδου, με συνολικές προτάσεις που είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μέσα από τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ

Μπορείς να βρεις το video πατώντας εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 23:10