Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 12:28

Ευρωπαίοι Πράσινοι: στις εκλογές, υποστηρίζουμε ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ

Μετά από πολλά χρόνια, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες στην οποία συμμετέχουν εβδομήντα Ευρωβουλευτές και τετρακόσιοι Βουλευτές σε εθνικά κοινοβούλια από ολόκληρη την Ευρώπη, εκφράζουν δημόσια και επίσημα την υποστήριξή τους σε ένα ψηφοδέλτιο που συμμετέχει σε βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι -που πραγματοποιούν έκτακτο συνέδριο στη Βιέννη- αποφάσισαν να υποστηρίξουν επίσημα μόνο τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στη δήλωσή τους, θεωρούν τις δυνάμεις που την συναποτελούν (τους Έλληνες Πράσινους, τις οικοφεμινίστριες, τους Πειρατές, το Κόμμα για τα Ζώα και το Βολτ Ελλάδας) ως εκείνες που μπορούν καλύτερα να υπερασπιστούν την κλιματική σταθερότητα, το κράτος δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των ανθρώπων και των ζώων στην πατρίδα μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Ευρωπαίων Πράσινων:  

«Στις 25 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, στις οποίες θα εκλεγούν 300 μέλη του εθνικού κοινοβουλίου.

Σε αυτές θα συμμετέχει η Πράσινη συμμαχία “Πράσινο & Μωβ” που συναπαρτίζεται από Πράσινους, οικοφεμινίστριες, Πειρατές, το Βολτ Eλλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα κ.ά. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι υποστηρίζουν αυτή τη συμμαχία, διότι εκφράζει τις βασικές Πράσινες αξίες: την κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ποικιλομορφία και την ειρήνη.

Ευχόμαστε στο Πράσινο & Μωβ μια πετυχημένη προεκλογική καμπάνια. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που να αντιμετωπίζουν την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την οικονομική ανισότητα και να υπερασπίζονται το κράτος δικαίου.

Ζούμε σε απαιτητικούς καιρούς. Χρειάζεται ανασυγκρότηση της κοινωνίας μετά την πανδημία, υπεράσπιση της Ουκρανίας κι απόκρουση της παράνομης ρωσικής εισβολής και του πολέμου, που βρίσκεται στα πρόθυρα της Ευρώπης, αλλά και αντιμετώπιση των κρίσεων, στις τιμές της ενέργειας και στο κόστος της ζωής. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε όλα τα πολιτικά επίπεδα, από το τοπικό έως το εθνικό, Πράσινοι εκπρόσωποι που θα μάχονται για Πράσινες λύσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Πιστεύουμε πως η συμμαχία Πράσινο & Μωβ είναι αυτή που μπορεί να φέρει αυτό το όραμα στη Βουλή των Ελλήνων και να αγωνιστεί για μία πιο Πράσινη, δίκαιη και φεμινιστική κοινωνία»