Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 21:32

Ο Ογάν στηρίζει Ερντογάν και «σβήνει» τις ελπίδες Κιλιτσντάρογλου για νίκη στον β’ γύρο

Στον α’ γύρο, ο τρίτος των προεδρικών εκλογών είχε συγκεντρώσει το 5,17% των ψήφων – 49,52% είχε ο Ερντογάν, 44,88% ο Κιλιτσντάρογλου

Την απόφασή του να στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 28 Μαΐου ανακοίνωσε ο υποψήφιος της εθνικιστικής άκρας δεξιάς, Σινάν Ογάν.

«Ζητώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Ογάν.

Η απόφαση του Σινάν Ογάν φαίνεται να σβήνει τις ελπίδες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει στο β’ γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έλαβε το 49,52% των ψήφων.

Ο υποψήφιος της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας του Έθνους, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε 44,88%. Παράλληλα, ο Σινάν Ογάν έλαβε 5,17% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ το 0,43%.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50% των ψήφων, προκηρύχθηκε δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα βρεθούν αντίπαλοι ο απερχόμενος πρόεδρος Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: protothema.gr