Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 20:25

Δημοτική Αρχή ΑΓΡΙΝΙΟΥ για Γέλια ή για Κλάματα;

Στις 13 Μαϊου  πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου η παράσταση «ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...»  σε συνεργασία με το ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Την παράσταση η οποία ξεκίνησε  με τη μορφή σεμιναρίου από τον Οκτώβριο του 2022 για να καταλήξει στη σκηνική της παρουσίαση με τη συμμετοχή των καθηγητών των δύο φορέων, πλαισίωναν αποκλειστικά οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου.

φωτο 1

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου αποτελεί τον κορυφαίο φορέα του πολιτισμού στην Αιτωλοακαρνανία. Ξεκίνησε επί της δημαρχίας Στέλιου Τσιτσιμελή ο οποίος ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος Αγρινίου μετά τη μεταπολίτευση για τρεις συνεχόμενες θητείες, το διάστημα 1975-1986. Έδωσε βάρος στον πολιτισμό και επί των ημερών του ιδρύθηκε το 1981 το Δημοτικό θέατρο της πόλης, το οποίο ήταν το πρώτο στην Ελλάδα, και το 1983 εντάχθηκε στο Θεσμό των Δη.Πε.Θε. (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο) της Ελλάδας.

Το κωμικό και παράλληλα τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι o Δήμαρχος  κ.Παπαναστασίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παπαγεωργίου δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με αποτέλεσμα οι θέσεις των επισήμων να παραμείνουν άδειες. Τη στιγμή που οι ίδιοι σε εκδήλωση για ΑΜΕΑ πριν λίγο καιρό εμφανίστηκαν στην πλατεία με καροτσάκια και λευκά μαντίλια στα μάτια για να υποδυθούν τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή τύφλωση.

φωτο 2

Εκτός αυτού το κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ δεν διαθέτει ακόμα τουαλέτες και ράμπες  για άτομα με αναπηρία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τριτοκοσμικές σκηνές κατά την διάρκεια της παράστασης σε σημείο που οι θεατές να μην γνωρίζουν αν το θέατρο παίζονταν εντός σκηνής ή στο φουαγιέ.

Αλήθεια αυτός είναι ένα τόπος να ζείς;

Μήπως μια Νέα Αρχή θα ήταν η δημοτική αρχή να αφήσει τις υποκρισίες και να σεβαστεί τους δημότες με την αποχώρισή της από τα δημοτικά δρώμενα καθώς η υποκρισία της και η αλαζονεία της περισσεύουν;

Φαίνεται πως το βασικό πρόβλημα της πόλης είναι οι ίδιοι κι αυτό όσο είναι νωρίς πρέπει να το αντιληφθούν.

φωτο 3

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.»  - Αβραάμ Λίνκολν

 φωτο 4

Δημοσιογραφική Ομάδα EklogesDytika.gr

 

Διαβάστηκε 3981 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 18:49