Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 13:56

Σημεία από τη συνέντευξη του Θανάση Παπαθανάση στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη στην τηλεόραση του ΜΕGA

Συνέντευξη στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη στην τηλεόραση του ΜΕGA παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

  • Ελλείψεις φαρμάκων- Λόγω του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης, όντως υπάρχει έλλειψη σε πολλά βασικά φάρμακα. Η κατάσταση είναι πλέον αρκετά καλύτερη, ως Φαρμακευτικός Σύλλογος κάνουμε συνεχείς παρεμβάσεις και σε πάνω από 200 φάρμακα υπάρχει απαγόρευση εξαγωγών για κάποιους μήνες, δίνοντας μια ανάσα στην αγορά.
  • Τα φάρμακα στη χώρα μας είναι από τα πιο φθηνά στην Ευρώπη. Πρέπει να δούμε την πολιτική του φαρμάκου, γιατί λόγω της ακρίβειας η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δε μπορεί να τα παράγει, με αποτέλεσμα είτε την έλλειψή τους, είτε την υποκατάστασή τους με πολύ πιο ακριβά από το εξωτερικό.
  • Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία σταθερή φαρμακευτική πολιτική και η φαρμακευτική δαπάνη να προσαρμοστεί με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας.
  • Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει συνδράμει στο έργο της πολιτείας και δίνει διαρκώς προτάσεις για να βρίσκονται λύσεις. Σε συνεργασία με τον ΕΟΦ έχουμε δημιουργήσει μία πλατφόρμα, όπου μπορούν οι γιατροί να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο αν κάποιο φάρμακο είναι σε έλλειψη, προκειμένου να μην το συνταγογραφούν και να μην ταλαιπωρείται ο ασθενής στην αναζήτησή του.
  • Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πραγματικά ευλογημένος τόπος και θέλω να τη δω να ανεβαίνει ψηλά! Έχει την ισχυρότερη κτηνοτροφία στη χώρα, έχει την ισχυρότερη ελαιοπαραγωγή, έχει το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας, έχει 6 αρχαία θέατρα, έχει 5 λίμνες και 2 ποτάμια, απ’αυτόν πίνει νερό η μισή Ελλάδα!
  • Οι υποδομές είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Έχουν ξεκινήσει μεγάλα έργα, αλλά υπάρχουν δυνατότητες και για πολλά παραπάνω. Οι δρόμοι είναι πολιτισμός!
  • Ο πρωτογενής τομέας, είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας. Πρέπει να ενισχύσουμε τους παραγωγούς και να δώσουμε στους νέους τη δυνατότητα να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.
  • Ο τουρισμός έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Υπάρχουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα .Χρειάζεται επιτάχυνση και επενδύσεις ,όπως βέβαια πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα και στην υγεία.
  • Η μεγάλη μας αγωνία είναι να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο μας. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ανεβάσουμε ΜΑΖΙ την Αιτωλοακαρνανία ψηλά!

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!