Τετάρτη, 4η Οκτωμβρίου 2023  6:35: πμ
maue poy psifizeis μάθε που ψηφίζεις  
  rss button fb button fb button

σελιμας γιαννης

χηρας τρυφωνας

κωστακοπουλος χρηστος

κουτσουπιά κατερίνα

κωστας πιστιολας

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 21:31

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης για εμβόλια Pfizer: Πώς χρησιμοποίησε τα lockdown για να θησαυρίσει

Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ έκανε η γαλλική κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα το France 2 (σσ. κάτι σαν την ΕΡΤ2), το οποίο αναφέρθηκε στα σκάνδαλα της Pfizer και στο πώς η εταιρεία έβγαλε πολλά δισεκατομμύρια από τα εμβόλια! 

Τα γαλλικό ρεπορτάζ αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο η Κομισιόν αγόρασε τα εμβόλια από την Pfizer και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που να θυμίσουμε ελέγχεται από τις αρχές, λόγω των πολλών sms που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές και των στοιχείων που έχουν… εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το France 2, πιο πλούσια, με μεγαλύτερη επιρροή από τους ανταγωνιστές της, η Pfizer έχει καθιερωθεί ως η  νούμερο 1 φαρμακοβιομηχανία χάρη στο εμβόλιο της κατά του Covid-19. Σήμερα όμως η εικόνα της αμερικανικής πολυεθνικής έχει γίνει θολή. Την εποχή της ελπίδας διαδέχτηκε αυτή της δυσπιστίας.

Από «σωτήρας του κόσμου», η φαρμακοβιομηχανία θα γινόταν πλέον πρωταγωνιστής ως «κερδοσκόπος κρίσης» από τους πολλούς επικριτές της. Έλλειψη διαφάνειας στις συμβάσεις, μυστηριώδη γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσονται μεταξύ της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του αφεντικού της Pfizer, υποψία φορολογικής βελτιστοποίησης, φόβος παρενεργειών: από το Παρίσι στην Ουάσιγκτον μέσω Βρυξελλών, η κριτική πέφτει βροχή στον φαρμακευτικό κολοσσό και τις επιχειρηματικές μεθόδους του.

Η έρευνα σοκ για τις ανέντιμες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer μεταδόθηκε στο France 2 και έχει προκαλέσει «σεισμό» στην Γαλλία.

Στο ρεπορτάζ μαθαίνουμε μεταξύ άλλων πως :

 • Κάθε εμβόλιο κόστιζε λιγότερο από ένα ευρώ. Συγκεκριμένα 0,80 λεπτά και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το αγόραζε προς 19,50 ευρώ το καθένα. Kαθαρό κέρδος για την Pfizer 18,50 ευρώ. 
 • Για να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή της δόσης του εμβολίου στα 19,50 ευρώ, η φαρμακευτική στάθμιζε με κυνισμό τις οικονομικές επιπτώσεις των επαναλαμβανόμων lockdown.
 • Η Pfizer και η BioNTech επηρέασαν την Άνγκελα Μέρκελ να αντιταχθεί στην άρση της προστασίας των πατεντών για τα εμβόλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.
 • Συμπληρωματική έρευνα της εκπομπής αποκαλύπτει τα στοιχεία των φραστικών διατυπώσεων που έστειλε το αφεντικό της BioNTech στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να την επηρεάσει.
 • Η Pfizer, πλήρωσε δέκα φορές λιγότερους φόρους στη Γαλλία για τις θυγατρικές της, τη στιγμή που το 2021 τριπλασίασε τα κέρδη της με τα εμβόλια κατά του κορωνοιού.
  Εισέπραξε τα κέρδη της από την ΕΕ σε λογαριασμό στο Δουβλίνο. Eνα χρόνο πριν από την υπογραφή του συμβολαίου για τα εμβόλια είχε θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα φορολογικής βελτίωσης για ένα μέγιστο κέρδος.
 • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Γαλλία από τα 130 εκατομμύρια εμβόλια που αγόρασε χορήγησε 110 εκατομμύρια δόσεις, που δεν ήταν κατάλληλες για τις παραλλαγές του κορωνοιού. 26 εκατομμύρια δόσεις θα πάνε στα σκουπίδια.
 • Η εκπομπή έκανε αναφορά στη δολοφονία χιλιάδων παιδιών από τη Pfizer από παράνομες κλινικές δοκιμές στη Νιγηρία.
 • Ο δημοσιογράφος της εκπομπής ρωτάει τον Μπουρλά που στις 16 Μαΐου θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατί δεν πήγε να καταθέσει στην ειδική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τον Covid. Εκείνος αρνείται να απαντήσει. Το ίδιο έγινε και με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επίσης αρνήθηκε να απαντήσει.
 • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης, η Pfizer, είναι η φαρμακοβιομηχανία με τις περισσότερες κυρώσεις στις ΗΠΑ, η οποία έχει καταδικαστεί 90 φορές μέσα σε 22 χρόνια!

Δείτε αναλυτικά το βίντεο: 

pronews.gr

Διαβάστηκε 277 φορές