Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 10:12

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς ανεφάρμοστα»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Για το ποσοστό που προσπαθεί να επιτύχει στις εκλογές ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και είπε θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Θέλω να νικήσουμε και με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο και προσπαθώ να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν μπαίνω στην λογική όμως της ποσοτικοποίησης των στόχων. Θέλω η νίκη να είναι καθαρή που να μην αμφισβητείται την επόμενη μέρα για το ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος ο πρωθυπουργός.

Θα πρέπει να γνωρίζω το εκλογικό αποτέλεσμα για το αν θα συζητήσω, είπε ακόμα και τόνισε ότι προφανώς και θα πάρει την εντολή και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου.

Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση 4ετιας, είπε ακόμα και τόνισε ότι δεν φαίνεται πειστικός ο κ. Ανδρουλάκης και δεν είναι τολμηρό το ΠΑΣΟΚ σε πολλά θέματα. Έχουμε πολλές διαφορές και ενδεχομένως να έχουμε και συγκλίσεις. Εγώ θέλω μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση.

«Αμφισβητώ τα στοιχεία του ΟΟΣΑ»

Είπε χθες ο κ. Τσίπρας ότι καταργήσαμε το 8ωρο. Και το έλεγε και το 2019 και έλεγε τα ίδια ψέματα. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι.

Η κοινωνία σήμερα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, είπε ακόμα και τόνισε ότι δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι οι πολίτες πιέζονται από τον πληθωρισμό. Αναφέρθηκε στις αυξήσεις και τις μειώσεις των φόρων που είναι μόνιμες και εκτίμησε ότι η ακρίβεια που υπάρχει θα υποχωρήσει.

Για τον ΟΟΣΑ είπε ότι το αμφισβητεί και πρόσθεσε ότι θα το εξηγήσει αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί όπως είπε υπήρξε αύξηση εισοδημάτων που ροκανίστηκε από την αύξηση του πληθωρισμού.

Για τον λόγο αυτό και θα έχουμε κεντρικό στόχο την αύξηση των μισθών μέσα από επενδύσεις και μείωση της ανεργίας.

Για τον τουρισμό και τους μισθούς είπε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι καθώς υπάρχουν εργοδότες που καταχρώνται την δύναμη που έχουν και τους προειδοποίησε ότι θα τον βρουν απέναντι.

Τόνισε ακόμα ότι αυτό που ζούμε είναι μια παγκόσμια κρίση και όχι «ακρίβεια Μητσοτάκη».

«Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς ανεφάρμοστα»:
Για την αγορά των καυσίμων και αν υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας της αγοράς είπε ότι υπάρχουν εποπτικοί μηχανισμοί. Επανέλαβε ότι δεν μείωσε τον ΦΠΑ γιατί δεν δουλεύει η πρακτική αυτή.

Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες και δεν απέδωσε, τόνισε. Θα φτάσει η μείωση στον μεσάζοντα και όχι στον καταναλωτή. Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ΝΔ να μειωθεί.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτά που τάζει είναι παντελώς ανεφάρμοστα. Το τέλος επιτηδεύματος είπε ακόμα θα καταργηθεί έως το τέλος της 4ετιας. Είπε ακόμα ότι αυτά που είπε ο Μητσοτάκης τα έκανε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι.

Ο κ. Τσίπρας τσάκισε την μεσαία τάξη και γι’ αυτό του έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε τις επιχειρήσεις στην πανδημία και έτσι έμεινε όρθια η οικονομία. Τόνισε ακόμα ότι η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ απέδωσε.

Για τους νέους και το πρόβλημα στέγης είπε ότι επειδή πηγαίνει καλά η οικονομία αυξάνονται και οι τιμές των ακινήτων. Για τον λόγο αυτό και κάναμε δωρεάν την γονική παροχή, τόνισε. Ο κ. Τσίπρας τσάκισε την μεσαία τάξη και γι’ αυτό του έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα διπλασιάσει τους πόρους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Δείτε ζωντανά:

Πηγή: newsit.gr