Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 18:36

Mήνυμα Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με αφορμή τα 108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υποψήφιος βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανήρτησε μήνυμα στα social media με αφορμή τα 108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Η 24η Απριλίου είναι η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Θεωρείται η απαρχή της γενοκτονίας σε βάρος Αρμενίων, Ασσύριων και Ελλήνων πολιτών της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λόγω της διαφορετικής καταγωγής τους, στο πλαίσιο μιας συστηματικής προσπάθειας για την εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών.

Ο ΟΗΕ που δίκαια αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, οφείλει να κάνει το ίδιο αποφασιστικό βήμα και για τη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού για να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια.

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια κάνει μια συγκροτημένη προσπάθεια να διεθνοποιήσει τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου με σεβασμό στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους και έχασαν τη ζωή τους.

Η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει ότι έχουμε χρέος όλοι οι Έλληνες μαζί να αγωνιστούμε για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ώστε η ανθρωπότητα να μην βιώσει ξανά επαναλήψεις τραγικών γεγονότων του παρελθόντος».

sinidisi.gr