Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 18:54

Το καθεστώς σε πανικό!

Δεν γνωρίζουμε, ούτε μπορούμε να προκαταλάβουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για το «κόμμα Κασσιδιάρη», κατόπιν και της δεύτερης τροπολογίας που ψηφίστηκε χθες από τη βουλή. Μπορούμε όμως με απόλυτη βεβαιότητα να διαπιστώσουμε ότι το καθεστώς βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό.

Η ανικανότητα, η προχειρότητα και η ανευθυνότητα σε συνδυασμό με την ανήθικη σκοπιμότητα οδηγεί σε αυθαιρεσίες. Και αυτές με τη σειρά τους οδηγούν σε παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας και στην καταπάτηση των απαράγραπτων ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών. Οδηγεί στον φασισμό, που υποτίθεται θέλουν να αντιταχθούν.

Το ζήσαμε με την πανδημία, το ζούμε τώρα με την απέλπιδα προσπάθεια να αποκλεισθεί από τις εκλογές κάθε διαφορετική φωνή και άποψη που δεν συνάδει με την ορθοπολιτική ομοφωνία των κομμάτων που υπηρετούν το καθεστώς της δουλοπαροικίας.

Είναι ωστόσο το «κόμμα Κασσιδιάρη» (διάδοχος της «Χρυσής Αυγής»), μια διαφορετική φωνή απέναντι στο καθεστώς; Όχι βέβαια! Δικό τους δημιούργημα είναι για να αποτελεί εσαεί το σκιάχτρο και το φόβητρο σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγανακτώντας με την κατάστασή του, θα ήθελε να επιλέξει διαφορετικά.

Όμως, όπως συμβαίνει πάντα με τα φίδια που εκκολάπτονται μέσα στο ναζιστικό αυγό, το «μόρφωμα» αυτονομήθηκε και η ζημιά που καταγράφονταν ήδη, ήταν μεγαλύτερη από τα όποια κέρδη. Και προσπαθούν με νομικίστικα μπαλώματα και εκ των υστέρων να το αποτρέψουν. Είναι κάπως αργά, όμως, και η δημοκρατική απάντηση στις εκλογές δεδομένη. Γι’ αυτό και ο πανικός!

Αθήνα,  12 Απριλίου 2023

Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ