Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 22:42

Τσίπρας: Δεν κάνω κυβέρνηση των ηττημένων – «Λόγια του αέρα» όσα λέει ο Ανδρουλάκης

«Οχι» σε «κυβέρνηση ηττημένων» μετά τις εκλογές, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει την τροπολογία για το «μπλόκο» στον Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «χορηγό της ακροδεξιάς» και υποστήριξε πως «ο Ηλίας Κασιδιάρης θα τρίβει τα χέρια του» με τις τροπολογίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε πως «αδικήσαμε τη μεσαία τάξη» και παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, προαναγγέλλοντας πως θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ. «Ο Μητσοτάκης αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι να κάτσουμε σε ένα τραπέζι μαζί και να συγκριθούν οι προτάσεις μας» σχολίασε με αφορμή το «ναι» του πρωθυπουργού για debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε κατά της «κυβέρνησης ηττημένων» και ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η πολιτική αλλαγή. «Είναι προφανές ότι αυτοδυναμία δεν μπορεί να υπάρξει. Ο κ. Μητσοτάκης τι εννοεί όταν λέει αυτοδυναμία; Οτι ακόμα και αν βγει πρώτος θα πάει σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Τώρα όμως τα γυρνάει και λέει πως θα πάρει διερευνητική εντολή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς λέμε στον λαό πως ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, συναίνεση. Σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες με απλή αναλογική υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς λέμε πως σε αυτές τις εκλογές ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει πως αν έρθει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το κόμμα της ΝΔ θα έχει τη βαρύνουσα σημασία στις διαπραγματεύσεις με την ίδια πολιτική. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Μετά τις εκλογές αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα πιστεύετε πως αν υπάρχει δυνατότητα προοδευτικής διακυβέρνησης θα το αρνηθεί;» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ολα όσα προεκλογικά λέγονται είναι διαφορετικά με αυτά που θα αποφασιστούν μετεκλογικά», σχολίασε με αφορμή τη δήλωση Ανδρουλάκη για το όνομα του πρωθυπουργού. «Δεν λέω να φτιάξουμε κυβέρνηση ηττημένων όπως το λέει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν κάνουμε μπακαλική, είναι ζήτημα ηθικής νομιμοποίησης. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν αν θέλουν πολιτική αλλαγή, δηλαδή αν θέλουν να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

«Το θέμα είναι αν ο καταναλωτής μπορεί να δει μια ανακούφιση όταν ψωνίζει. Βλέπουμε το τραπέζι του νοικοκυριού, όχι το καλάθι, αυτό το Πάσχα να είναι ακριβότερο από το περυσινό και “φωτιά” σε σχέση με το προπέρσινο. Η αγοραστική δύναμη έχει πέσει κατά 40%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια:

Αύξηση μισθών: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 880, αύξηση μισθών στο Δημόσιο, αναδρομικά στους συνταξιούχους.
Μείωση τιμών: Η ακρίβεια είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό. Η Ελλάδα δεν γίνεται να έχει την ακριβότερη βενζίνη, υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ και χαμηλούς μισθούς. Προτείνουμε 6% φόρος στα τρόφιμα, τρόφιμα βασικής ανάγκης με μηδενικό συντελεστή. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ακύρωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο. Επίσης έλεγχος του κράτους για να περάσουν οι μειώσεις στην τσέπη του καταναλωτή.
Ρύθμιση χρεών

«Η κυβέρνηση χορηγός της ακροδεξιάς – Χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη»

«Εμείς τα λέγαμε… Είχαμε καταθέσει πριν ένα μήνα τροπολογία και προσχωρήσαμε στην άποψη του κ. Αλιβιζάτου και μας κουνούσαν το δάχτυλο ότι δεν θέλαμε να ψηφίσουμε την τροπολογία γιατί κλείνουμε το μάτι στους νεοναζί. Αθλιότητες! Εχουν γίνει χορηγοί της ακροδεξιάς. Είναι η τρίτη τροπολογία που καταθέτουν για τον Κασιδιάρη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «εμείς δεν πιστεύουμε πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν πιστεύουμε ότι ένα δεύτερο λάθος είναι η λύση απέναντι στο πρώτο για να το διορθώσεις. Χειραγωγούν τη Δικαιοσύνη».

«Τρίβει τα χέρια του ο Κασιδιάρης – Θα απέχουμε από την ψηφοφορία»

«Η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν κερδίζεται με διατάγματα. Σε εμένα προσωπικά δεν θα κάνει κανένας μαθήματα. Πρέπει όλο το δημοκρατικό τόξο να προσχωρήσει σε μία ορθή στάση και θέση που δεν θα χειραγωγεί τη δικαιοσύνη γιατί αυτό θα μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Ο Κασιδιάρης θα τρίβει τα χέρια του με αυτά που συμβαίνουν. Απευθύνουμε έκκληση να σοβαρευτούν και να φέρουν στη Βουλή την τροπολογία που καταθέσαμε, αλλιώς ας αναλάβει την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης. Θα απέχουμε από την ψηφοφορία, θα χρεωθούμε το λάθος;», σημείωσε.

«Η μισή Ελλάδα χρωστάει – Τα funds έχουν κατοικίες 40 δισ. ευρώ»

«Το σχέδιό μας είναι φιλολαϊκό. Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να κερδίζουν οι λίγοι και να χάνουν οι πολλοί. Δεν γίνεται να έχουμε ρεκόρ στο Χρηματιστήριο και η μέση οικογένεια να δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε «γυρνάω όλα τα μαγαζιά και μου λένε δεν έχουμε τζίρο. Στο Δημόσιο 12 χρόνια δεν έχουν αυξήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνάει 4 χρόνια, τι έκανε;». Οσον αφορά τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η μισή Ελλάδα χρωστάει. «Εχουμε 4.250.000 πολίτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και 700.000 κατοικίες σε υποθήκη που μεταβιβάστηκαν ήδη σε funds ενώ η αξία τους ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ», τόνισε.

Πηγή: reader.gr