Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 19:43

Κατατέθηκε η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει οριστικό “μπλόκο” στο Εθνικό Κόμμα – Έλληνες του Ηλίας Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του στις εκλογές στις 21 Μαΐου 2023.

Στην τροπολογία ξεκαθαρίζεται ότι για την συμμετοχή κόμματος στις εκλογές, πρέπει η πραγματική του ηγεσία να μην έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για συγκεκριμένα αδικήματα.

Διευκρινίζεται ότι η πραγματική ηγεσία, έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, εμφανίζεται να ασκεί τη διοίκηση του κόμματος.

Ορίζεται ακόμη ότι η συνδρομή των συγκεκριμένων προϋποθέσεων, ελέγχεται από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου στη σύνθεση του οποίου συμμετέχουν ο πρόεδρος και όλα τα μέλη του.

Η τροπολογία αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί με διαδικασίες – εξπρές τη Δευτέρα, εν όψει της απόφασης του Αρείου Πάγου στις αρχές Μαΐου σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των πολιτικών κομμάτων που θα κατέβουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του νόμου που ψηφίστηκε για να μπει «μπλόκο» στη συμμετοχή του στις εκλογές.

Δείτε την τροπολογία

Πηγή: newsit.gr