Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 11:10

Εκλογές - Η μεγάλη απάτη!

Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα τις είχαν βγάλει παράνομες φωνάζουν σωστά οι (πραγματικοί και αγνοί ιδεολόγοι)Αναρχικοί καταδικάζοντας την λογική της ανάθεσης των ζωών μας στα Αστικά κόμματα και στους πολιτικούς για να τις διαχειρίζονται.

Μία στάση που οι εξουσιαστές χρησιμοποιούν για να να περάσουν το συναίσθημα της συνενοχής (ενοχικό σύνδρομο, μαζί τα φάγαμε, εσείς τους ψηφίσατε) στους εξουσιαζόμενους. Και έτσι εν’συνεχεία να δεχτούν αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές-αντεθνικές πολιτικές που επιβάλλουν στον λαό.

Πάνω στην λογική της ανάθεσης λοιπόν, αλλά και πάνω στην άγνοια και την αδιαφορία ενός μεγάλου μέρους του λαού, έχει βασιστεί και η εγχώρια Αστική Τάξη και έχει στήσει όλη αυτή την παγίδα που σε ένα μεγάλο μέρος θα προσπαθήσω να αναδείξω με αυτό το άρθρο.

SINGULAR LOGIC
Η αφετηρία της έρευνας μου ξεκινάει από την εταιρεία που έχει αναλάβει να διεξάγει τις εκλογές, την Singular Logic.

Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο άρθρο αρχικά είχε σκοπό να αφορά μόνο ότι σχετίζεται με την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά θεώρησα πως θα ήταν λάθος τελικά να μην συμπεριλάβω και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει κατά καιρούς στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων, άρα συνολικά την διαφθορά και την αναξιοπιστία της διαδικασίας. Δηλαδή του στησίματος που γίνεται.

Η SingularLogic συμμετέχει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες από το 1981 μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας το Υπουργείο Εσωτερικών στο έργο της συλλογής, επεξεργασίας και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Εκλογών (Εθνικών, Δημοτικών και Ευρωεκλογών).

Όπως αναφέρουν μάλιστα με υπερηφάνεια στην ιστοσελίδα τους, εξαιτίας της δικής τους συμβολής «Ο χρόνος επικύρωσης του τελικού αποτελέσματος μειώθηκε δραστικά από περισσότερες των 12 ωρών σε μόλις 2 με 3 ώρες μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας»

Τι είναι αυτό όμως που δίνει την δυνατότητα στην Singular Logic να μας δίνει τόσο γρήγορα τα αποτελέσματα;



Η εταιρεία πρέπει να επεξεργάζεται τα δεδομένα, δηλαδή, τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων που στέλνονται. Αυτά τα δεδομένα δεν επαληθεύονται από κανένα κόμμα και από καμία ανεξάρτητη αρχή. Ούτε καν δειγματοληπτικές έρευνες επαλήθευσης δεν επιτρέπονται. Με απλά λόγια, η επαλήθευση της πληκτρολόγησης ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ από κανέναν και η εταιρεία με το που συλλέγει τα αποτελέσματα τα ανακοινώνει.

Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν επαληθεύονται αλλά ούτε καν αμφισβητούνται με αποτέλεσμα οι υπολογιστές της Singular Logic να είναι αυτοί που διαμορφώνουν συνολικά το τελικό αποτέλεσμα!

Το ΚΚΕ για παράδειγμα δεν έχει θέσει ποτέ θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας, ακόμα και όταν όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ του, όπως στις τελευταίες εκλογές του 2019, που υπήρχε μεγάλη μετατόπιση απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό και εμφανής άνοδος του στα λαϊκά στρώματα. Γιατί μπορεί οι στημένες δημοσκοπήσεις να το εμφανίζανε χαμηλά αλλά οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις ήταν τετραπλάσιες σε όγκο από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η οποία έφτασε την επαρχία να κάνει συγκεντρώσεις των 10 ατόμων σε μικρά καφενεία.


Βέβαια αυτό ίσως τελικά, να μην είναι και τόσο περίεργο, αφού το (Αστικό) ΚΚΕ έχει δείξει στο παρελθόν το τι πραγματικά εξυπηρετεί αφού βαρύνεται με την συμμετοχή του στην Αστική συνΚυβέρνηση το (βρώμικο)1989 αλλά και την συνενοχή του στην επιβολή των μνημονίων με την ενεργή συμμετοχή του στο κοινοβούλιο.

Η μόνη φορά που έχει υπάρξει κάποιο αίτημα για την πανελλαδική επανακαταμέτρηση των ψήφων(προσοχή όχι των αποτελεσμάτων που δίνουν οι υπολογιστές της Singular Logic) είναι από το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2019.

Η καταγγελία της Χρυσής Αυγής για νοθεία δεν είχε καμία αναφορά στην διαδικασία της Singular Logic με τον Ηλία Κασσιδιάρη τότε να δηλώνει: «Θα μετρήσουμε τμήμα προς τμήμα, κάλπη προς κάλπη όλες τις ψήφους και θα ανατρέψουμε το σχέδιο ενός ολόκληρου συστήματος ενάντια στην φωνή της Αλήθειας, την φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών»


Ένα αίτημα που τελικά κατέληξε σε φιάσκο με τους Χρυσαυγίτες να μην προχωράνε σε προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος, με την αστεία ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που ήταν αναρτημένη στο σάιτ του κόμματος, να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο αριθμός των ψηφοδελτίων αυτών δεν είναι επαρκής για να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα πανελληνίως και να στοιχειοθετήσει μία προσφυγή στο εκλογοδικείο».

 

Μπορεί τα αποτελέσματα των εκλογών να μην αμφισβητούνται από το σύνολο των στημένων Αστικών Κομμάτων αλλά στο παρελθόν έχουν υπάρξει φωνές που έχουν καταγγείλει επώνυμα την προβληματική της διαδικασίας. Όπως για παράδειγμα έχει κάνει ο ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής (Τεχνητής Νοημοσύνης) του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Ιωάννης Κοντός.

Ο κ.Ιωάννης Κοντός με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Μακελειό στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 αναφέρει:

«Αξιότιμοι κυρία Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών. Σας απευθύνω έκκληση να λάβετε τα εξής μέτρα για την εξασφάλιση του ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥ της καταμέτρησης των εκλογικών αποτελεσμάτων:

-Να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΩΣ με κυβερνητική απόφαση ομάδα καθηγητών Πληροφορικής ΑΕΙ ή ΤΕΙ που θα έχει ως έργο τον έλεγχο της πιστής ηλεκτρονικής μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ αυτών.

-Καθώς θα συγκεντρώνονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρωτογενή στοιχεία από τα εκλογικά τμήματα να δίδονται ταυτόχρονα και σε όλα τα μέλη της ομάδας.

-Μετά το πέρας της επεξεργασίας των εκλογικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαστο μέλος της ομάδος θα επιβεβαιώνει το ταχύτερον δυνατόν τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών.

-Η ομάδα να συντάξει σχετικό πόρισμα και θα το υποβάλλει στην Κυβέρνηση, στην Δικαιοσύνη, στους αρμόδιους δημόσιους φορείς και στα κόμματα το ταχύτερον δυνατόν.

-Όλα τα κατερχόμενα στις Εκλογές κόμματα να έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τις εργασίες της ανωτέρω ομάδας.»

Ο κ. Ιωάννης Κοντός όμως δεν είναι ο μόνος. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σε ανύποπτο χρόνο έχει πει σε συνέντευξή του«Θα ήθελα αποτελέσματα από το κράτος και όχι από μία εταιρεία του κ.Βγενόπουλου» και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

«θα είμαι στην επόμενη Βουλή, εκλογικού Σώματος αποφασίζοντος, Θεού θέλοντος και SINGULAR επιτρεπούσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι εννοείτε;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εννοώ και SINGULAR επιτρεπούσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε, υπάρχει κάποιο υπονοούμενο σ’ αυτό κ. Πρόεδρε;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η φράση είναι συγκεκριμένη.  

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Θα μου επιτρέψετε να ζητήσω μία διευκρίνιση γι΄ αυτό που είπατε για την εταιρεία που ανέλαβε τα αποτελέσματα. Θέλετε να μας πείτε ότι δεν σας επέτρεψε να είναι στη Βουλή η εταιρεία που καταγράφει τα αποτελέσματα και τα μεταδίδει μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα ήθελα σε μία χώρα της Ευρώπης το 2012 να μπορεί το κράτος να βγάλει τα αποτελέσματα και να μην απευθύνεται σε μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου.

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Με συγχωρείτε, αφήνετε υπόνοιες ότι δεν είστε στη Βουλή λόγω εταιρείας;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επαναλαμβάνω, θα ήθελα αποτελέσματα από το κράτος και όχι από μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου, είμαι σαφής

Η νομικός Αθανασία Γεωργοσοπούλου επίσης καταγγέλλει:

Την εταιρεία αυτή συνεπικουρούσαν μέχρι πρότινος(εννοεί το 2015) οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με τα δικά τους λογισμικά συστήματα, κάτι που κατάργησε ο Υπερ Υπουργός Βούτσης στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κι έτσι σήμερα την αποκλειστική ευθύνη για την συλλογή, την επεξεργασία , την ποσοστική ανάλυση ανά εκλογική Περιφέρεια και κόμμα την έχει η Singular Logic.

Εδώ θέλω να ανοίξω μία παρένθεση και να πω, πως θα πρέπει να μας προβληματίζει το εξής γεγονός.

Το πώς γίνεται τα τελευταία δώδεκα χρόνια, που η Αστική Τάξη της Ελλάδας έχει παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές με το πρώτο μνημόνιο, να συμμετέχουν στο αστικό κοινοβούλιο κόμματα-φωτοβολίδες  όπως η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, το ΛΑΟΣ, η Ένωση Κεντρώων, η ΧΑ, το Μέρα25 και η Ελληνική Λύση και μετά, με το που σταματήσουν να έχουν ρόλο, αυτά να εξαφανίζονται. Κόμματα με απήχηση του 0.03% ξαφνικά βρίσκονται μέσα στο αστικό κοινοβούλιο και να βάζουν το λιθαράκι τους σε κάποια πολιτική εξόντωσης της χώρας και του λαού, συμμετέχοντας στις μνημονιακές κυβερνήσεις ή υπερψηφίζοντας αντιλαϊκά-αντεργατικά-αντεθνικά νομοσχέδια ή απλά συμβάλλοντας στο να διασπάσουν την λαϊκή ενότητα(βλ. Χρυσή Αυγή)

Με αυτό το δεδομένο, δεν θα πρέπει από την άλλη να μας προκαλεί και καμία εντύπωση η εναλλαγή των Αστικών κομμάτων στην εξουσία, με τις διαμορφωμένες Κυβερνήσεις να ακολουθούν πιστά την ατζέντα των κατακτητών δανειστών, εξαφανίζοντας την χώρα μας και τον λαό.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω με την Singular Logic, για να δούμε ποια είναι αυτή η εταιρεία που παίρνει με απευθείας ανάθεση τις εκλογές και από ποιον ελέγχεται.

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο του ThePressProject, η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας γίνεται με απευθείας ανάθεση, λίγες μέρες πριν από κάθε έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας. Τότε ο εκάστοτε υπουργός Εσωτερικών αποφασίζει με κατεπείγουσες διαδικασίες ότι η μετάδοση των εκλογών ανατίθεται σε ιδιώτη, καθώς το υπουργείο δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για μία τέτοια υπηρεσία. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο μόνος ενδιαφερόμενος για μια δουλειά εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι είναι η Singular, η οποία απλά καταθέτει την πρόταση της και αναλαμβάνει το έργο, χωρίς ποτέ να συναντήσει ανταγωνιστή. Μάλιστα, όπως θα δούμε στη συνέχεια, όλη αυτή η ομολογουμένως αδιαφανής διαδικασία προβλέπεται από τον νόμο, ενώ οι συμβάσεις μεταξύ Singular και Δημοσίου δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο.

Και από το ίδιο άρθρο.

Όλες οι υπουργικές αποφάσεις αναφέρουν ως θετικό το ότι η Singular έχει αναλάβει κάθε εκλογική διαδικασία από το 1981 μέχρι σήμερα, άρα όπως υπονοείται διαθέτει την τεχνογνωσία για να υλοποιήσει καλύτερα από τον καθένα ένα τέτοιο έργο. Πράγματι ένα τέτοιο επιχείρημα έχει βάση και μοιάζει καθοριστικό ωστόσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που οφείλουμε να θέσουμε:

α) Ένα οικονομικό μονοπώλιο σαν αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αρνητικές συνέπειες. Κι αν για την ποιότητα των υπηρεσιών της Singular δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη, για το κόστος το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένο. Ποιος εγγυάται ότι τα ποσά που λαμβάνει από το ελληνικό κράτος η Singular είναι ανάλογα των υπηρεσιών που προσφέρει;

β) Γιατί δεν διεξάγονται ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί για αυτές τις υπηρεσίες; Κάποιος εδώ θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι σε περιπτώσεις έκτακτων εκλογών κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, επιχείρημα που ίσως να ισχύει, αλλά ακόμα σε αυτή την περίπτωση η απευθείας ανάθεση δεν σημαίνει ότι ο υποψήφιος θα είναι μοναδικός ούτε ότι ο παραλήπτης θα είναι πάντα ίδιος. Επίσης υπάρχουν πολλές εκλογικές αναμετρήσεις με προκαθορισμένο χρόνο, όπως οι βουλευτικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, οι Αυτοδιοικητικές και οι Ευρωεκλογές. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αποφεύγεται ένας διαφανής ανοικτός διαγωνισμός, όπως  προβλέπεται σε κάθε ανάθεση δημοσίου έργου σε ιδιώτη.

γ) Σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς, δεν είναι λίγο παράξενο να μην έχει βρεθεί μια άλλη εταιρεία με την κατάλληλη τεχνογνωσία και πρόθυμη να αναλάβει ένα έργο αξίας εκατομμυρίων ευρώ και να καταθέσει στο ελληνικό κράτος μια πιο συμφέρουσα προσφορά, ποιοτικά και οικονομικά;

Το παράδοξο είναι, ότι αυτή η προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει η Singular έχει προβλεφθεί από το νόμο. Συγκεκριμένα στο άρθρο 130 του προεδρικού διατάγματος 26/2012 (το οποίο ουσιαστικά είναι συνέχεια πολλών προηγούμενων, του 1999, του 2003 και του 2007) προβλέπεται ρητά η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία.  Όχι μόνο αυτό, αλλά ο νομοθέτης είχε και την “προνοητικότητα” να συμπεριλάβει εκτός των εθνικών εκλογών, τις δημοτικές “και κάθε άλλη έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας” (δηλαδή, ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα).

Αυτό που προξενεί περισσότερη έκπληξη είναι ότι, όπως προβλέπεται, για αυτές τις αποφάσεις παρακάμπτεται η ισχύουσα νομοθεσία και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή εξουσιοδότησης ή ελέγχου, κάτι πρωτοφανές σε τέτοιες πολυδάπανες συμβάσεις μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου.

Η Singular Logic, στο πελατολόγιο της οποίας θα συναντήσει κανείς τράπεζες, δημόσιες επιχειρήσεις, από υπουργεία, μέχρι ασφαλιστικά ταμεία, μεγάλους επιχειρηματικούς «κολοσσούς» και οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει εισπράξει για διάφορα δημόσια έργα τα οποία ανέλαβε -άλλοτε μόνη της και άλλοτε σε συνεργασία- την επταετία 2006-2012, τουλάχιστον 53 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται όλα τα χρήματα που έλαβε για τις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το διάστημα.

Ενδεικτικά, το 2007 έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με ακόμη δύο εταιρίες, περισσότερα από 9 εκατ. για τη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος δημοσιονομικής πολιτικής, ενώ έναν χρόνο μετά χρηματοδοτήθηκε μαζί με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ με 11,4 εκατ. και το 2012 έλαβε μαζί με την Unisystems, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, 8,6 εκατ. ευρώ για την ανάληψη του έργου «Εθνικό Ποινικό Μητρώο».

Η Singular Logic, ανέλαβε στο διάστημα αυτό την υλοποίηση τουλάχιστον 70 δημοσίων έργων -τη λίστα των οποίων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ- σχετιζόμενων με πληροφοριακά συστήματα, τα περισσότερα από το υπουργείο Εσωτερικών, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Ανάπτυξης, ενώ έχει χρηματοδοτηθεί και για έργα των υπουργείων Δικαιοσύνης, Παιδείας και Οικονομικών. 

 (Πηγή: Singular Logic: Ο "εθνικός εργολάβος" της πληροφορικής αναλαμβάνει έργα χωρίς διαγωνισμούς και ελέγχους)

Σε αυτό το σημείο θέλω να αφήσω ένα άρθρο του Ριζοσπάστη από το μακρινό 2000 (τότε μαθαίναμε και κάτι ουσιαστικό) για την διαπλοκή στην Ελλάδα και πως είναι σχηματισμένες οι συμμαχίες στους εγχώριους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς. Ένα άρθρο που θα βρείτε και θα διαβάσετε με τίτλο Η ουσιαστική πλευρά της «διαπλοκής»

Ποιος είναι όμως αυτός ο ιδιώτης που ελέγχει την Singular Logic και έχει αυτή την πολυτέλεια να παίρνει με απευθείας ανάθεση και χωρίς έλεγχο την διεξαγωγή όλων των εκλογικών διαδικασιών;

Ιστορικό

Η Singular αποτελεί μία από τις παλιότερες εταιρίες (ιδρύθηκε το1984) στην παραγωγή και διάθεση τυποποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών λογισμικού, κατέχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Η Delta Singular ήταν μία εταιρεία της Alpha Bank, η οποία μέχρι το καλοκαίρι του 2004 άνηκε στον όμιλο Κωστόπουλου πριν πωληθεί το πλειοψηφικό της πακέτο έναντι  206 εκατ. ευρώ, στον αμερικανικό κολοσσό First Data Corp. Η Alpha Bank η οποία συνέχισε να ελέγχει το 38% των μετοχών της Delta Singular.

(πηγή:https://www.kathimerini.gr/economy/local/186292/sta-cheria-tis-first-data-i-delta-singular/)

Σημ.Τα ρεπορτάζ αναφέρουν επίσης ως ιδιοκτήτρια της Delta Singular από το 2004 την GIT Holdings του Ομίλου Μαρφίν, όμως παρά την έρευνα που έκανα, δεν κατάφερα να βρω την δεδομένη σύνδεση ανάμεσα τους.

(Πηγή:https://www.capital.gr/epixeiriseis/128376/git-holdings-duo-xronia-kai-3-kiniseis-gia-enan-omilo)

Στις 26 Ιανουαρίου 2006 η Τράπεζα EurobankEFG του Ομίλου Ιωάννη Λάτση, μέτοχος (άμεσα και έμμεσα) κατά 28,4% της εταιρείας LogicDIS συμφώνησε να μεταβιβάσει την συμμετοχή της αυτή, στην GIT Holdings.

Η GIT Holdings είναι μέτοχος κατά 100% μεταξύ άλλων στις εταιρίες «SINGULAR SOFTWARE ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» και «SINGULAR INTEGRATOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ».

(Πηγή:https://www.eurobank.gr/el/omilos/grafeio-tupou/782-news-page)

Από μία θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Λάτση στα χέρια του Αντρέα Βγενόπουλου.

Λίγο καιρό μετά, στις 10 Αυγούστου του 2006 έχουμε την συγχώνευση των Delta, Singular και LogicDIS υπό την GIT Holdings (του Βγενόπουλου) και την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας σε ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΑΡ ΛΟΤΖΙΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και του διακριτικού τίτλου σε SINGULAR LOGIC S.A

(Πηγή:https://www.capital.gr/epixeiriseis/128376/git-holdings-duo-xronia-kai-3-kiniseis-gia-enan-omilo)

Το 2014 η MIG περνάει στα χέρια του ομίλου Πειραιώς της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει στην οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οποία πλέον ελέγχει και την Singular Logic.

Σε δηλώσεις του ο μέχρι πρότινος θανάσιμος εχθρός της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Αντρέας Βγενόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία μας με την Τράπεζα Πειραιώς σηματοδοτεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου μας προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων μας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Η τιμητική για εμάς επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς να στηρίξει τα σχέδια του Ομίλου μας ανοίγει πλέον νέους και μεγαλύτερους δρόμους»

(Πηγή: https://www.tanea.gr/2014/05/15/economy/omilos-peiraiws-soyper-ntil-kai-anasa-reystotitas/)

Τον Ιούλιο του 2021 η Singular Logic, αφού έχει κάνει τον κύκλο της, επιστρέφει στην Alpha Bank μέσω της θυγατρικής εταιρεία της, την Space Hellas η οποία με πλειοψηφικό πακέτο (60%) την ελέγχει παράλληλα με την Epsilon.net(40%). Η Space Hellas που στο παρελθόν έχει αναλάβει έργο μέχρι και για το ΝΑΤΟ, με τη διασύνδεση 36 στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε 22 ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως καταλαβαίνετε, πίσω από αυτή την προνομιούχα εταιρεία βρίσκεται σύσσωμο το εγχώριο τραπεζικό Κεφάλαιο(με θυγατρικές και συγχωνεύσεις), το οποίο την ελέγχει και την διαχειρίζεται. Μία εταιρεία υπενθυμίζω που όπως είδαμε από τα ρεπορτάζ, δεν ελέγχεται από κανέναν και παίρνει με απευθείας ανάθεση από το Αστικό Κράτος την διεξαγωγή όλων των εκλογών εδώ και 30 χρόνια.

Με λίγα λόγια…Μία εταιρεία των τραπεζιτών οι οποίοι έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην διεξαγωγή και την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος!

Όταν μιλάμε όμως για τραπεζίτες, έχουμε να κάνουμε και με ένα ακόμα πολύ πιο σοβαρό δεδομένο.

Από το 2013, μετά την πρώτη φάση ανακεφαλαιοποίησης, το ελληνικό κράτος, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), έγινε ο βασικός μέτοχος όλων των μεγάλων τραπεζών, με ποσοστά που κυμαίνονται από περίπου 85% (ETE, ALPHA, Πειραιώς) έως και 98,5% για την Eurobank (το ποσοστό αυτό μειώθηκε στη συνέχεια λόγω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου – ΑΜΚ – που πραγματοποίησαν οι τράπεζες).

Με λίγα λόγια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έγινε ο βασικός ιδιοκτήτης της εταιρείας που διεξάγει τις εκλογές της χώρας!

Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε τι γίνεται εδώ πέρα και πόσο σημαντικό είναι αυτό το δεδομένο;

Μία εκλογική διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας βγάζουν όλους αυτούς τους υποτακτικούς διαχειριστές των συμφερόντων των δανειστών, ελέγχεται απόλυτα από τους δανειστές!

Οι δανειστές που την ίδια στιγμή, μετά την παραχώρηση της Εθνικής  Κυριαρχίας, μας ελέγχουν με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ) και την συλλογή φόρων από και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ).

Δηλαδή εκτός τους φόρους και την περιουσία, ελέγχουν και την εκλογική διαδικασία. Δηλαδή ΕΜΑΣ! Διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο στο απόλυτο τα συμφέροντα τους.

Αυτό σημαίνει πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να εμφανίζουν όποιον θέλουν για νικητή και ηττημένο. Να βάζουν και να βγάζουν (πχ Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές του 2015)  όποιον θέλουν στο Αστικό κοινοβούλιο και να εξαφανίζουν μικρά κόμματα που τους απειλούν δίνοντας τους μηδαμινά ποσοστά.

Και το κάνουν τόσο καλά και οργανωμένα, αφού πρώτα έχουν δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα μέσα από τις στημένες δημοσκοπήσεις (βλ.δημοψήφισμα) και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης(τηλεόραση, ραδιόφωνο, μεγάλα σάιτ, εφημερίδες) που ελέγχουν οι ίδιοι. Μέσα που προβάλλουν αποκλειστικά και μόνο τα Κόμματα που επίσης ελέγχουν οι ίδιοι, ακόμα και αν αυτά εμφανίζονται να κάνουν αντιπολίτευση.

Αν σε όλο αυτό συνυπολογίσουμε και άλλες καταγγελίες για νοθεία των εκλογών στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα αυτές των εκλογών του 2000 και των παράνομων ελληνοποιήσεων που καταγγέλθηκαν τότε από την ΝΔ, τότε έχουμε σχηματίσει μία συνολική εικόνα για την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Δηλαδή αγαπημένε μου φίλε με λίγα λόγια, όταν αναρωτιέσαι και ρωτάς με απογοήτευση «τι ψηφίσατε ρε μαλάκες» για αυτά που ζεις, η απάντηση είναι «όχι αυτό που βγήκε».

Για επίλογο

Οι πληροφορίες που έχω μαζέψει σε αυτό το άρθρο , το καθιστούν  το πιο σημαντικό που έχω γράψει ποτέ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα όσα ζούμε τα τελευταία 12 χρόνια(και πριν) με την εξαφάνιση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βασίζονται κυρίως πάνω στην ψευδαίσθηση που δημιουργούν πως ο λαός έχει συμμετοχή στις αποφάσεις σε αξιόπιστες εκλογικές διαδικασίες. Όπως αποδεικνύεται όμως, ο λαός τελικά δεν έχει ούτε το ελάχιστο. Ούτε την ελάχιστη επιλογή να αποφασίζει με την διεξαγωγή εκλογών κάθε 4 χρόνια, το αποτέλεσμα των οποίων κρίνεται από έναν υπολογιστή που ελέγχουν οι τραπεζίτες.

Όταν καταλάβει μέχρι και ο τελευταίος πως οι εκλογές είναι απόλυτα στημένες, με την συμμετοχή και την στήριξη όλων των Αστικών Κομμάτων, τότε θα έχουν μπει οι γερές βάσεις για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

Update

Αφήνω και αυτό το βίντεο που αναλύει το πως έγινε η πρόσφατη νοθεία στις εκλογές των ΗΠΑ, γιατί κάποιοι παριστάνουν τους χαζούς και συνεχίζουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.


Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο προς τιμήν του Επαναστάτη συγγραφέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP), Γασσάν Καναφάνι που φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εκτέλεση του από την Μοσάντ.

“Ο ιμπεριαλισμός έχει απλώσει το σώμα του πάνω από τον κόσμο, το κεφάλι στην Ανατολική Ασία, η καρδιά στη Μέση Ανατολή, οι αρτηρίες φθάνουν στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Οπουδήποτε χτυπήστε το, κάντε του ζημία, υπηρετείστε την παγκόσμια επανάσταση.”

https://tillthehalt.blogspot.com/2022/05/blog-post_27.html

 

Διαβάστηκε 501 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 17:47