Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 10:15

Με την ουρά στα σκέλια οι κυνηγοί αποσύρουν τις απειλές για την καμπάνια: Όχι στο κυνήγι- Η δολοφονία δεν είναι χόμπι

Η καμπάνια του Κόμματος για τα Ζώα για την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού είχε μεγάλη απήχηση και επιδοκιμάστηκε μαζικά από τους πολίτες. Ενοχλημένοι, οι κυνηγοί αντέδρασαν αρχικά με κούφιες απειλές για δικαστικές προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα. Μετά από λίγες ημέρες όμως, μάζεψαν κακήν κακώς «τα κουβαδάκια τους» και εξαφανίστηκαν «σε άλλη παραλία». 

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα πέρασαν από το «οι δικηγόροι (sic) μας… θα πάνε... μέχρι το τέλος» στο «έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε». 

Η καμπάνια μας έδειξε την απόλυτη γύμνια των κυνηγών: 

  • Νομική γύμνια, αφού δεν τολμούν να αντιδράσουν ούτε καν όταν αποκαλούμε, μετά λόγου γνώσεως, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ το άθλιο «χόμπι’ τους. 
  • Πολιτική γύμνια, αφού αδυνατούν να απαντήσουν και σε ένα ακόμα επιχείρημά μας, και παρακάμπτουν την ευθεία πολιτική πρόκληση μας, να γίνει δημοψήφισμα για την απαγόρευση ή όχι του κυνηγιού. Το κυνήγι είναι περιθωριακή, αντικοινωνική συμπεριφορά και οι κυνηγοί το ξέρουν αυτό. 

Είναι προφανές άλλωστε ποιο είδος ανθρώπου... απολαμβάνει να σκοτώνει ανυπεράσπιστα πλάσματα. 

Το κυνήγι όμως δεν αποτελεί μόνο μια βάρβαρη και αιματηρή ενασχόληση. 

Ταυτόχρονα:
1. Είναι υπεύθυνο για τον θάνατο και τον σοβαρό τραυματισμό πολλών συνανθρώπων μας σε διάφορα ατυχήματα. Είτε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, είτε με τη χρήση κυνηγετικών όπλων
2. Είναι υπεύθυνο για την θανάτωση αμέτρητων προστατευόμενων ειδών. Πολυάριθμα γεράκια, αετοί, αργυροπελεκάνοι, ακόμη και αρκούδες, εκτελούνται ή τραυματίζονται καθημερινά από κυνηγούς.
3. Είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για το πρόβλημα των αδέσποτων στη χώρα μας. Όταν οι κυνηγοί δουν ότι ένα κυνηγόσκυλο παύει να είναι χρήσιμο για τη δολοφονική του ασχολία, απλώς το παρατάνε ώστε να πεθάνει από την πείνα. Η πλειονότητα άλλωστε των αδέσποτων σκύλων στις μη αστικές περιοχές είναι γνήσια κυνηγόσκυλα.
4. Το κυνήγι ρυπαίνει με τόνους μολύβδου και πλαστικού τη φύση και τα ζώατρομοκρατεί τους φιλήσυχους κατοίκους και επισκέπτες στην «επικράτειά» τουςκαταστρέφει δημόσια περιουσία (π.χ. πινακίδες). Είναι ζημιογόνο για τα ζώα, τη φύση και τις τοπικές οικονομίες

Οι κυνηγετικές ομοσπονδίες απειλούν μεν εκ του ασφαλούς, αλλά αρνούνται να παραχωρήσουν κοινές συνεντεύξεις με εκπροσώπους του Κόμματος για τα Ζώα. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα επιχείρημα ώστε να δικαιολογήσουν τις δολοφονικές πρακτικές τους. Επιλέγουν, συνεπώς, τη σιωπή των δειλών.

Σε ένα έχουν δίκιο οι κυνηγοί. Ότι στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα κρίνουν πόσο θέλουν να ακουστεί το αίτημα μας, για απαγόρευση του κυνηγιού. Οι ίδιοι έχουν πικρή πείρα από την πολιτική δοκιμασία της υπόστασής τους: το αλήστου μνήμης Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, συμμετείχε τρεις φορές σε κοινοβουλευτικές εκλογές, τη δεκαετία του 1990, με αστείες επιδόσεις -από 0,0% (!) έως 0,2%.

 Στις εκλογές που έρχονται, ο λαός της φιλοζωίας θα έχουμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την ευκαιρία να ψηφίσουμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ-Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔEN EINAI XOMΠΙ! Θα το κάνουμε υπερψηφίζοντας τους υποψήφιους του Κόμματος για τα Ζώα στη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ

Τα ζώα έχουν πια φωνή στην πολιτική και αυτή θα ακουστεί δυνατά στις κάλπες! Οι κυνηγοί ας προετοιμάζονται για την ηχηρή απάντηση των φιλόζωων πολιτών στη θρασυδειλία και στις κούφιες απειλές τους.

ΥΓ: Στο πλαίσιο της καμπάνιας μας, το Κόμμα για τα Ζώα διοργανώνει συγκέντρωση κατά του κυνηγιού την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 στη 1 ΜΜ έξω από το Mediterranean Exhibition Center στην Παιανία (https://fb.me/e/2w39BRHrB)

Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: https://www.animalpolitics.gr/neo/me-tin-oura-sta-skelia-oi-kunigoi-aposuroun-tis-apeiles-gia-tin-kampania--oxi-sto-kunigi-i-dolofonia-den-einai-xompi

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 10:27