Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  9:24: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 09:13

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: “Κάτω τα χέρια σας απ’ το νερό”

« Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, εν μέσω πάνδημου πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη, φέρνει στην βουλή για ψήφιση ένα νομοσχέδιο του υπουργού περιβάλλοντος Σκρέκα που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του νερού σε κερδοσκοπικές εταιρείες», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανακοίνωση:

Ο νομός μας, η Αιτωλοακαρνανία, έχει την τύχη να διαθέτει και να διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα αποθέματα επιφανειακών πόσιμων υδάτων στην πατρίδα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, εν μέσω πάνδημου πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη, φέρνει στην βουλή για ψήφιση ένα νομοσχέδιο του υπουργού περιβάλλοντος Σκρέκα που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του νερού σε κερδοσκοπικές εταιρείες .
Ένα νομοσχέδιο που αναθέτει σε ιδιώτες την διαχείριση των απόβλητων με γνώμονα το μέγιστο κέρδος.
Ένα νομοσχέδιο που κόβει τις περιοχές NATURA σε ζώνες επιτρέποντας την οικιστική ανάπτυξη, το άνοιγμα δρόμων, την τοποθέτηση ΑΠΕ μέσα σε αυτές.

Ακόμη και τις τελευταίες μέρες παραμονής τους στην κυβέρνηση προσπαθούν να ξεπουλήσουν ότι άφησαν όρθιο απ’ τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το βασικότερο όλων, το νερό.

Οι πολιτικές αυτές όπου εφαρμόστηκαν ακόμη και στο Παρίσι ή το Βερολίνο, απέτυχαν παταγωδώς. Έβαλαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και εκτόξευσαν στα ύψη την τιμή του νερού.
Έτσι έκαναν με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μας έλεγε ο κύριος Χατζηδάκης πως θα έχουμε φθηνότερο ρεύμα.

Είδαμε στην πράξη τα αποτελέσματα με τις υπέρογκες χρεώσεις. Είμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις με τη μεγαλύτερη τιμή κιλοβατώρας στην Ευρώπη!

Ακριβώς τα ίδια ετοιμάζουν τώρα και στο νερό. Κάποιες ιδιωτικές εταιρείες να μας κάνουν να πούμε -όπως λέει ο λαός- “Το νερό, νεράκι” και με αμφιβόλου ποιότητας μάλιστα.
Είναι στο δικό μας χέρι, στην δική μας ψήφο τα σχέδια τους να μην περάσουν.

Να μην τους αφήσουμε να εκτρέψουν τον Αχελώο.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των ΔΕΥΑ και φωνάζουμε:

“Κάτω τα χέρια σας απ’ το νερό”
Να στείλουμε τους νεροκουβαλητές των κερδοσκόπων στα αζήτητα!

agrinionews.gr